lördag 25 december 2010

Engadget Podcast 222 - 2010/12/25

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/25/engadget-podcast-222-12-25-2010/:
Yeahhhhhhhhh boyeeeeee, det är jul, yo! Du vet vad det innebär! Engadget PODCAST TID - med presenter !!!!! HIT IT!

Värdar: Joshua Topolsky, Paul Miller, Nilay Patel
Producent: Trent Wolbe
Musik: Last Christmas

00:03:35 - Verizon retar Android LTE hårdvara för 6 januari på CES
00:03:50 - nya HTC-enhet börjar läcker bit för bit - är det Mecha / Incredible HD?
00:04:10 - Motorola har en LTE telefon för Verizon på gång
00:04:25 - Motorolas "Tablet Evolution" video retar vissa Honeycomb på CES
00:35:50 - Palms tabletten är kodnamnet "Topaz," tangentbord tillbehör läcker ut
00:36:20 - Tre HP Slate-liknande webOS tabletter kommer på CES? Vi är inte så säker.
00:47:00 - Microsoft till demo nya skiffer datorer, Windows 8 tablett funktionalitet på CES?
00:49:05 - Microsoft att annonsera ARM-baserade Windows på CES?
00:58:11 - Hur man uttalar ASUS (video)
00:59:35 - FCC passerar begränsad nätneutralitet regler, nästan ingen glad över dem
01:00:30 - FCC släpper full nätneutralitet regler
01:01:20 - Nätneutralitet: Verizon, AT & T, Sprint och T-Mobile reagera
01:06:00 - FCC: Vi hade inte införa strängare nätneutralitet föreskrifter om trådlösa eftersom Android är öppen
01:13:27 - NYT: Nästa parti av Google TV-apparater försenas i avvaktan programuppdateringar
01:13:35 - Sony säger Google TV säljmöte förväntningar, TV division ett närmare samarbete med Google än mobiltelefon grupp
01:13:45 - Logitech sägs vara att stoppa "Revue produktion tills Google TV-programvaran förnya
01:16:30 - Ny Apple TV, Roku media streamers ras att bryta en miljon i omsättning


Hör podcast

Prenumerera på podcast

[ iTunes ] Prenumerera på podcast direkt i iTunes (utökad AAC).
[ RSS MP3 ] Lägg till Engadget Podcast foder (i MP3) till din RSS-aggregator och få visa levererade automatiskt.
[ RSS AAC ]

Har skrivhastighet Really Matter för programmerare?

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/CWTsFqAP_Is/story01.htm:
theodp skriver "Jag kan inte ta långsamma maskinskrivare allvar som programmerare," skrev Coding Horror: s Jeff Atwood i höstas. "När var sista gången du såg en jakt-och-picka pianist?" Atwood rant fick John Cook att undersöka hur viktigt det är att kunna skriva snabbt. "Lära att typ väl är en bra investering för dem som är fysiskt omöjligt att göra det", avslutar Cook, "men det är inte så viktigt. När du når måttlig kompetens, förbättra din hastighet kommer inte att förbättra din produktivitet mycket. Om en författare skriver 1000 ord per dag kunde typ oändligt snabbt, kan han eller hon spara kanske en timme per dag. " Vid 150 WPM, konstaterar Cook, världens snabbaste maskinskriverska var fortfarande bara 10x snabbare än Stephen Hawking. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




VLC För Android kan anlända i början av 2011

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/boTd84jfFho/story01.htm:
dkd903 skriver "Utvecklingen av en Android-klient för VLC har pågått i månader nu, men det har avtagit med att Android är multimedia produktion bibliotek är i Java. VLC sig är baserad på C och så översätta dem till Java är svårt och tar tid. Med nyare Android NDK har dock med hjälp av inbyggda koder för Android apps varit allt lättare. Så har VLC utvecklarna utvecklat två basmoduler för ljud och video baseras på den nya NDK och de flesta av VLC bibliotek har porterats till Android. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Toshiba outsourcing halvledare till konkurrerande Samsung

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/25/toshiba-outsourcing-semiconductor-production-to-rival-samsung/:
'Tis säsongen för tillverkning erbjudanden? Visst verkar det. Bara timmar efter att Sony meddelat sina avsikter att köpa tillbaka Cell chip tillverkning anläggningar från Toshiba, ser det ut som om Tosh är på väg in till ännu ett avtal. I det här fallet, det ska vara att lägga ut olönsam produktion av halvledare till konkurrerande Samsung, som kommer att ansvara för spottar ur hjärnan bakom ett antal smartphones, tv-apparater och digital hushållsapparater. Ett flertal källor har förklarat att Toshiba är intresserad av att omforma sitt fokus på blommande minneskrets företag, och dessutom dess hopp om att undgå kostsamma anläggning uppgraderingar som skulle krävas för att förbli konkurrenskraftiga i systemet LSI verksamheten.

Med andra ord är företaget dodging investeringskostnaderna och lägger en större betoning på en sektor som redan är lönsamma (NAND-flash produktion, för de nyfikna), och efter Oita anläggningen lämnas utanför, det ska användas för att göra bildsensorer i digitalkameror. Den Nagasaki anläggningen, som vi hörde tidigare, kommer att lämnas över till Sony. Toshibas lager sändes norrut efter investerare välkomnade nyheten, men naturligtvis återstår att se vilken typ av konsument konsekvenser detta får. Hur som helst, hoppas verkligen vi Toshiba aldrig stöter på några problem med Sammy - Det är inte som sin högsta cheferna kan vidröras, oavsett överträdelse .

Toshiba outsourcing halvledare att konkurrera Samsung publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 25 Dec 2010 14:40:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink EE Times | källa The Japan Times , AFP | Tipsa | Kommentarer

Google Avslutar On2 Flix Encoder Motor Video

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/QWOmlnY33sM/story01.htm:
trawg skriver "Google har nyligen avslutat försäljningen av Flix Engine, de sista resterna av inköp av On2 att de sålde direkt till användarna. On2, var utvecklarna av VP8 video-codec som låg till grund för deras nya WebM videoformat, köpte av Google i början av 2010. Flix Motorn var en omfattande API för Windows och Linux som tillät integrationen av On2 givare direkt i någon programvara. Även om du kan fortfarande köpa några On2 produkter från ett annat företag, det är inte klart vilken effekt detta kommer att få på Googles ultimata video strategi. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Indiska Launch Vehicle Exploderar Efter Lift-Off

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/CD-1Pz8SqUw/story01.htm:
Indiska kommunikationssatellit gsat-5P förstördes av explosionen av sin bärraket, den geostationära satelliten bärraket. Den GSLV skadats samtidigt i sin första fas av sin jul lanseringen, efter mindre än en minut av flygningen. YouTube har en video av explosionen, tagen från TV9 Kannada.

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Så, Vad har du?

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/25/so-whatd-you-get/:
Låt oss kalla just vad det är: den bästa julen någonsin. Varför? Tja, till att börja, det är 25 december. För det andra är det en lördag i stora delar av världen. Hur ofta händer det? Tekniken outfits "runt om i världen har lyckats leverera en ganska galen bunt varor att överväga i år - från förfärligt önskvärda varor till skräp som vi inte vill på vår värsta fiende fiender - och nu är det vår tur att ta sig in i din verksamhet och ta reda på vad Santa Claus dumpad (eller inte dumpa) under ditt träd över natten. Hit upp oss med dina poäng i kommentarerna nedan, och se till att lägga din röst om huruvida eller inte ungen till höger är feigning upphetsning över hans nyfunna laptop. Åh, ungen i videon bara förbi paus - det är nog användbar information.

När du är klar, kolla vad folk fick jazzed om i 2004 , 2005 , 2006 , 2007 , 2008 och 2009 .

Fortsätt läsa Så, Vad har du?

Så, Vad har du? ursprungligen visades på Engadget , lör, 25 Dec 2010 11:55:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Brittiska banker försök att censurera akademisk skrift

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/0cOMqQQ-pnM/story01.htm:
En anonym läsare skriver "företrädare för den brittiska banksektorn har skickat en take-down meddelande (PDF-länk) till Cambridge University, kräva att de censurerar en student hemsida liksom hans examensarbete (pdf). Bankernas invändning är att Informationen i rapporten kan användas för att utnyttja en sårbarhet i Chip och PIN-systemet används i hela Europa och Kanada för kredit-och betalkort. Systemet visade sig vara grunden felaktigt tidigare i år, eftersom det tillät brottslingar att använda en stulna kort med någon PIN-kod. universitetet i Cambridge har motstått krav och har skickat ett svar på de bankirer som förklarar varför de kommer att hålla sidan online. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Pickens vindkraft Plan kommer till en Kvidande End

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/lCbpi3cgunA/story01.htm:
Spy Handler skriver "Under 2008 presenterade miljardären T. Boone Pickens hans" Pickens Plan "på nationell TV, som uppmanar till Amerika för att avsluta sitt beroende av utländsk olja genom ökad användning av vindkraft och naturgas. Under de kommande två åren, han spenderat $ 80 miljoner euro i TV-reklam och $ 2 miljarder kronor på General Electric vindkraftverk. Tyvärr marknadskrafterna inte var gynnsamma för Mr Pickens, och i december 2010 meddelade han att han får ut av vindverksamheten. Vad gör han tänker göra med hans $ 2 miljarder sysslolös vindkraftverk? Han försöker sälja dem till Kanada, på grund av kanadensisk lag som uppdrag konsumenterna att köpa mer förnybar el oavsett kostnad. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Visualiseras: här ser på dig, fanboy!

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/25/visualized-heres-looking-at-you-fanboy/:
Ditt uppdrag, om du väljer att acceptera det, är att håna de ovan självporträtt utan att ta till uppenbara skämt om iPhone behöver en stötfångare , IPAD saknar en kamera av sin egen , eller prefix förolämpningar med bokstaven jag. Kom igen, det är jul, låt oss vara lite mer som San Diego och Keep It Classy. För hans del, erkänner David Polette, författaren till denna pjäs, ingen Photoshop knep som helst, ha grundat helt enkelt på sin kamera, Apple prylar, och ingen liten mängd tålamod att rada upp saker precis lagom. Android-användare, vill du spela med också?

[Tack, David]

Visualiseras: ser på dig, fanboy! Här ursprungligen visades på Engadget , lör, 25 Dec 2010 09:39:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Vad Robotar göra för julen

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/17aZHRwloss/story01.htm:
En anonym läsare skriver: "Flera Robotics Labs i USA och Europa har beslutat att göra tema jul / nyår videoklipp. Ämnet lämnades öppet men till slut den skulle ha haft en) något att göra med robotforskningen i varje labb och b) en anslutning till semestern Här är det officiella meddelandet på IEEE Spectrum blogg The videor, inklusive en datorstyrd quadrocopter försöker spela Jingle Bells på en Yamaha keyboard, finns på Robotics Podcast YouTube-kanal (Varning:... jag gjort en av de videor!) "

Läs mer i denna historia på Slashdot.