lördag 12 februari 2011

NESBot: Tool Assisted Speedrun på Real Hardware

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/UAYWgRaBXDU/NESBot-Tool-Assisted-Speedrun-On-Real-Hardware:
Xistic skriver "I många år verktyg biträdas speedruns var rent teoretisk och den domän av emulatorer. Inte nu längre! Med en Arduino Duemilanove mikrokontroller för att driva en verklig Nintendo-konsol, pjgat09 spelar upp förinspelade ingång och fick Super Mario Bros på rekordtid. Urvalet möjliga spel är begränsat: "Om spelet bygger på någon oinitierad minne för slumpmässighet, eller om det bygger mycket på konsol tidpunkten kan det inte fungera I fråga om Super Mario Bros dock så länge knapptryckningar starta uppspelningen. tillbaka i rätt tid, kommer filmen spelas upp korrekt. " Författaren innehåller fullständiga instruktioner om hur man ställer in enheten. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


IBM och Samsung tillkännage patent korsvisa licensavtal, vi ber för en z196-baserade Galaxy Tab

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/12/ibm-and-samsung-announce-patent-cross-license-agreement-we-pray/:
Den smutsiga detaljer är få och långt betwixt, men IBM och Samsung har precis gått upp för att meddela ett patent korsvisa licensavtal som kan få betydande konsekvenser i världen vi är besatta av. Enligt den (visserligen kort) release inbäddade efter pausen kommer de två licensiera sina respektive patentportföljer till varandra, men med tanke på att särskilda villkor hålls hemligt för nu, det är på oss att föreställa oss vilken typ av magi kommer att leda från avtalet. Naturligtvis är det patentportföljer för varje av dessa företag förbluffande stora - som täcker allt från mobil teknik till halvledare, och det mesta däremellan. Vi berättade att affären kommer att varje företag att "förnya och verka fritt", och att använda varandras patent för att hålla jämna steg med den snabba expansionen av teknik. Är en 5.2GHz z196 -baserade Galaxy är bara månader kvar? En pojke kan drömma, kan inte han?

[Tack, Peter]

Fortsätt läsa IBM och Samsung tillkännage patent korsvisa licensavtal, vi ber för en z196-baserade Galaxy Tab

IBM och Samsung tillkännage patent korsvisa licensavtal, vi ber för en z196-baserade Galaxy Tab publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 12 Feb 2011 17:33:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Hot Hardware | | Tipsa | Kommentarer

HTC Thunderbolt träffar exklusivt Best Buy för $ 250 vid lanseringen, rotade prototyp ger hopp för full låsa upp

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/12/htc-thunderbolt-exclusively-hits-best-buy-for-250-at-launch-ro/:
Även hårda fakta på HTC: s Thunderbolt tillgänglighet var svårt att få fram, rykten motstridiga flyger snabb och stark - en Buy annons verkar Bästa klara det mesta upp. nu Liksom vi ursprungligen hörde , den 4,3-tums LTE Smartphone lanseringen för $ 250 på en två-års kontrakt - eller en plånbok och krossa $ 750 utan - men de viktigaste ingredienserna här är tre ord högst upp. Den Thunderbolt är tydligen en "nationell detaljhandel exklusiva" för Best Buy, som förklarar hur enheten samtidigt kunde möta Verizon förseningar och ändå komma in för en Alla hjärtans dag landar på den stora lådan butiken. Du kommer också att notera att annonsen nämner Skype video och 4G mobil hotspot funktionalitet, så vi skulle bli förvånad om telefonen kom utan , men det är också möjligt att hela kitet och Kaboodle har försenats för att matcha - Droid-Life säger denna annons kommer från en 20 februari cirkulär, så vi kanske inte kan se något förrän då.

Om du behövde en extra anledning att vara glada om Thunderbolt, utvecklarna på AndIRC har några relaterade nyheter - de har redan rotade en prototyp version (vilket råkar vara så att det välbekanta kodnamn Mecha ) och tror att samma teknik kommer arbete på detaljhandeln enheter. Skulle det inte vara trevligt att ha root dag ett ... närhelst det är?

[Tack till alla som skickat detta i]

HTC Thunderbolt träffar exklusivt Best Buy för $ 250 vid lanseringen, rotade prototyp ger hopp för full låsa ursprungligen visades på Engadget , lör, 12 Feb 2011 16:46:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink AliWaqas | källa Droid-Life , XDA-utvecklare | Tipsa | Kommentarer

DailyMotion Streaming nu Live Nyheter

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/0Lz_dS33YnM/DailyMotion-Now-Streaming-Live-News:
En anonym läsare skriver "Beet.TV rapporterar att DailyMotion har börjat strömma live nyheter från Al Jazeera, BBC och France 24 bland andra. De skriver," har Paris-baserade Dailymotion, världens näst största online video webbplats, integrerad med London- live-nyhetsportalen Livestation att tillhandahålla ett antal live streaming-tv-nät nyheter inklusive Al Jezeera, Bloomberg, BBC, France 24 och källor från andra nationer samt från oganizations inklusive Förenta nationernas och NASA. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Skicka Kinect Data teckenspråksavläsning via infraröd

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/LtS8QXioPz8/Send-Kinect-Gesture-Recognition-Data-Over-Infrared:
En anonym läsare skriver detta utdrag från Kinect Hacks: "Att kunna skicka gestikulerande data som hämtats från din Kinect till en annan enhet via din dator med IR är otroligt Du kan skicka data gest erkänna varje maskinvara som använder IR-signaler, till exempel. som din TV, mottagare, kabelbox eller X10 utdrygningsmedel. Allt som läser IR-signaler kan nu styras genom att bara använda gester för att styra enheterna. helt fantastiskt. Utvecklaren skrev anpassad kod som fungerar med hans Kinect inkopplad i sin Mac Mini. Koden är integrerad med OpenNI som känner av användarens skelett och har specifika gester förprogrammerad att styra sin TV för att stänga av den och längs med att ändra volymen på sin digital mottagare. Andra gester inkluderar förmågan att byta till nästa och föregående kanal. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Nokia Marginalisering av MeeGo kom som en överraskning för Intel

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/12/nokias-marginalization-of-meego-came-as-a-surprise-to-intel/:
Gårdagens tillkännagivande av Nokia att det är att byta till Windows Phone 7 som sin främsta plattform för smartphones har redan haft, och kommer att fortsätta att ha, stora återverkningar för många partier förutom det finska företaget och dess nya bästa bud Microsoft. En av de största effekterna av den överenskommelsen var att Nokia nu inte längre anser MeeGo - open-source operativsystem det var samutveckla med Intel - klassificera det som ett "lärande projekt". en av prioriterade objekt, Ingen svårt att gissa Intels långt ifrån glad över det, men skulle du också gissat Nokia förvaras Chipzilla i mörker om sin nya riktning tills den dagen tillkännagavs det för världen? Sådan är ord från TechCrunch är väl placerade källor, som också säger att Nokia dedikerade endast tre man externa team för utvecklingen av UI anpassningar för MeeGo. Inte precis den hugest investeringar i världen, skulle vi säga, och när man betänker Nokia och Microsoft redan har begreppet enheter upprättas, har du fått tänka planer på att överge MeeGo som ett uppriktigt flaggskepp strategi var materialiseras i Esbo en lång tid före den här händelsen. Det skulle förmodligen ha varit trevligt att berätta Intel, dock bara för att vara elegant. Hit källan länken för mer detaljer, inklusive en bekräftelse att Nokia s N9-00, sin första planerade MeeGo enheten, var konserverad - uppenbarligen på grund av klagomål från aktörer om dess gångjärn.

Nokia Marginalisering av MeeGo kom som en överraskning för Intel ursprungligen visades på Engadget , lör, 12 Feb 2011 15:37:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa TechCrunch | Tipsa | Kommentarer

Summan av världens kunskap: 250 exabyte

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/V0VnV6La1DI/The-Sum-Total-of-the-Worlds-Knowledge-250-Exabytes:
arkenian skriver "BBC rapporterar om en artikel i Science om forskare som beräknar att summan av alla världens lagrade data är 250 exabyte. Kanske mer intressant är den totala mängden data sänds 2 zetabytes (1000 exabyte) per år. I teorin innebär att summan av världens kunskap sänds 8 gånger om året, men jag slår vad mest det är bara en massa American Idol repriser. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Nokia USA president är ute, fortsätter ersatts av Microsoft veterinär Chris Weber som Elopocalypse

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/12/nokia-usa-president-is-out-replaced-by-microsoft-vet-chris-webe/:
Konspirationsteoretiker förenar: Nokia's ersättas annan framstående verkställande med en tidigare anställd på Microsoft. I detta fall är det chefen för Nokia hela USA division som väsen oustered, som 15-åriga Microsoft försäljning och marknadsföring veteran Chris Weber ersätter Nokia Inc. president Mark Louison med omedelbar verkan. Mark kommer att "söka nya karriärmöjligheter", medan Weber tar i tömmarna, med den något föga avundsvärda rollen som föryngrande Nokia s smartphone varumärke i USA. Ändå tänker vi oss att han kommer att ha gott om hjälp, eftersom han kommer att arbeta mycket, mycket nära med sitt alma mater i de kommande månaderna och de formgivningar som praktiskt taget säljer sig själva. PR efter rasten.

Fortsätt läsa Nokia USA president är ute, ersatts av Microsoft veterinär Chris Weber som Elopocalypse fortsätter

Nokia USA president är ute, ersatts av Microsoft veterinär Chris Weber som Elopocalypse fortsätter ursprungligen visades på Engadget , lör, 12 Feb 2011 14:22:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Den Engadget Podcast, live på 2:00 EST!

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/12/the-engadget-podcast-live-at-2pm-est/:
Phew, vilken vecka! Vi är inte säkra på att vi kommer ihåg tillräckligt många ord för att kunna beskriva händelser de senaste dagarna, men vi ska göra vårt bästa. Vi ska få leva visa att gå snabbt vid 02:00 EST idag. Hej, var annars kommer du att vara på en lördag eftermiddag? Utanför? Lycka till med det.

PS Och glöm inte att Ustream har Android och iPhone kunder också, om du är ute och du kan inte gå in på Flash-baserade kul nedan.

Fortsätta läsa Engadget Podcast, live på 2:00 EST!

Den Engadget Podcast, live på 2:00 EST! ursprungligen visades på Engadget , lör, 12 Feb 2011 13:46:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Microsoft erbjuder H.264 Plug-in för Google Chrome

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/-q0fZXopGc4/Microsoft-Offers-H264-Plug-in-For-Google-Chrome:
Tydligen Firefox var bara början: Svinläder-domaren skriver "Microsoft har släppt en Windows Media Player HTML5 Förlängning för Chrome så att H.264-kodad video på HTML5 med hjälp av inbyggda funktioner som finns på Windows 7 som ni kanske minns. , mindre än två månader sedan lanserade Microsoft HTML5 tillägg till Windows Media Player Firefox Plug-in med samma mål i sikte. Även om Firefox och Chrome är stora konkurrenter till Microsofts egen Internet Explorer har mjukvarujättens beslutat Windows 7-användare bör kunna spela upp H.264-video även om de inte använder IE9 Här är det aktuella läget för HTML5 video:.. Microsoft och Apple satsar på H.264, medan Firefox, Chrome och Opera är hejar på WebM Google var faktiskt till förmån för både H.264 och WebM fram tidigare denna månad, när sökningen jätte beslutat att släppa stöd för H.264 helt, trots att den förra används mycket och det senare är det inte. Företaget meddelade också att man skulle släppa WebM plugins för Internet Explorer 9 och Safari. Även IE9 stöder H.264, exklusive alla andra codecs är Microsoft göra ett undantag för WebM, så länge som användaren installerar motsvarande codec, och hjälper Google att plug-in fungerar . "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


HP Veer visar sitt söta lilla ansikte i FCC

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/12/hp-veer-shows-its-cute-little-face-in-fcc/:
Det är inte precis full information - du kommer inte få se en bruksanvisning, till exempel, eller de tråkiga FCC labb externa bilder som vi alltid älska - men en ny enhet förbi Palm via FBI system under de senaste 24 timmar är ganska tydligt Veer döma av nämner en glidande mekanismen, bristen på CDMA, och det faktum att vi vet Veer är nästa webOS telefonen att slå marknaden. Nu, här är där det blir lite intressant: Detta register var definitivt gjort Palm, inte HP, som leder dig att undra hur långt in i processen företaget fick på sin nästa generations mobiltelefoner innan HP beslutat att effektivt död på Palm märke helt och hållet. I fall du undrar, arkivering hänvisar till en intern modell nummer är P160UNA, som visar en modell P160 i den nordamerikanska UMTS-konfiguration (till protokollet, nordamerikanska olåst Pre 2 är P102UNA ). Om du ser någonsin en P160EWW i systemet, som sannolikt skulle innebära att en CDMA Veer var på gång - men allvarligt, vi inte skulle få våra förhoppningar upp.

HP Veer visar sitt söta lilla ansikte i FCC ursprungligen visades på Engadget , lör, 12 Feb 2011 13:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa FCC | Tipsa | Kommentarer

Hur stora Film Studios Manipulera YouTube-användare

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ZzJI3HRjDXU/How-Major-Film-Studios-Manipulate-YouTube-Users:
En anonym läsare skriver: "Ett år innan de stora filmbolagen erbjöds chansen genom YouTube för att" blockera, tjäna pengar eller spåra "upp upphovsrättsskyddat material, studios som Disney redan idrifttagning PR-företag att skapa falska YouTube-användare - komplett med autentiskt" trendiga "semi-kompetenta user-profiler, på konton som föreföll vara inrättas av unga och" edgy "tonåringar. Dessa faux" användare "kunde efter HD-video från upphovsrättsskyddade filmer utan att straffas eller försvåras av YouTubes algoritmer innehålls-ID , och deras inlägg, medvetet proppfull med piratkopiering-relaterade sökord och tidsbestämda (även på dagen, i ett fall) att sammanfalla med närstående DVD och Blu-ray releaser, ibland tillfalla en och en halv miljon träffar eller mer, medan de äkta YouTube uppladdare falla på webbplatsens innehåll ID brandvägg. denna artikel tittar på hur de stora studiorna har reagerat på YouTube under de senaste fyra åren, och även undersöker fördjupad tre sådana exempel på uppenbara "astroturfing" som innefattar teater eller skiva utsläpp av Toy Story 2, Speed Racer och Spider-Man 3. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Vi bor på Mobile World Congress 2011!

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/12/were-live-at-mobile-world-congress-2011/:
Que parles Català? Que parles smartphones? Den förra frågan vi ställer oss själva på plats, förvisas till att göra vilda gester när du ber om vägbeskrivning. Den senare frågan, ja ... redo eller inte, vi på väg att översvämma din näthinnan receptorer med alla mobila nyheter som passar att skriva ut, posta, överföra, ladda ner, och adress i ett frankerat kuvert levereras på hästryggen. Den Engadget besättning har landat i underbara Barcelona, Spanien, och laddar för en vecka som omfattar Mobile World Congress, som börjar i morgon med en Trifecta av eftermiddagen händelser från lik av Sony Ericsson , Samsung och Nokia . Håll ögonen på " MWC2011 "-taggen för alla dina täckning behöver, eller bara hålla det låst på Engadget - lita på oss, kommer du inte att kunna missa det.

Vi bor på Mobile World Congress 2011! ursprungligen visades på Engadget , lör, 12 Feb 2011 11:58:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Tech-ovänligt Cafer Say No Kindles tillåtna

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/96VBBCXMV58/Tech-Unfriendly-Cafes-Say-No-Kindles-Allowed:
theodp skriver "Med risk för att dra-en-Groupon, jag har en dröm att en dag mina barn inte kommer att dömas av sin e-läsare, men av innehållet i deras karaktär. NY Times Virginia Heffernan klagar över att många indie New York City caféer nu kraftigt begränsa eller förbjuda direkt, användning av Kindles, skrymslen och iPads. Uppenbarligen, säger hon, alltför många kaféer har haft sin atmosfär förlist när ambulerande ordbehandlare med bärbara datorer vända tabeller till kontorslokaler. Full- klänning datorer är en sak, säger Heffernan, men förbjuda enheter storleken av böcker är att gå för långt, och det är en styggelse till karaktär och historia caféer. Däremot erbjuder Starbucks gratis, ett klick, obegränsad trådlös service till sina beskyddare, gör det i Heffernan ögon "en bristfällig franchise som är rakt i det allmänna bästa."

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Samsung Galaxy S II och 10,1-tums Galaxy Tab II bekräftade för MWC, 4-tums 3D-skärm, LTE-baserade cloud gaming kommer senare

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/12/samsung-galaxy-s-ii-and-10-1-inch-galaxy-tab-ii-confirmed-for-mw/:
Okej, vi som bara ögonen på vissa interna Samsung dokument och kan ge dig de officiella namn och specifikationer av efterträdare till galaxen S och Galaxy Tab. För det första Galaxy S II kommer tout en 4,3-tums Super AMOLED Plus-skärm, en 1GHz dual-core Orion / Exynos processor, NFC, Bluetooth 3.0 och 24 Mbit / s. HSPA + anslutning. Alla dessa stats var läckte tidigare i morse, tillsammans med bilden ovan, och vi har återigen sett 8.49mm tjocklek för denna enhet, även om vi nu tror att det är måttet på dess tunnaste punkt - det är troligt att S II kommer att göda upp till 9,9 mm, troligen för att rymma kamera modul, en av de sista återstående delarna av smartphone konstruktion som kräver extra omkrets (NFC är en annan). Dessa specifikationer är alla bekräftade, men vi märkte en lista på lagringskapacitet på 16GB / 32GB / 64GB, som vi inte kunde fästa vid en viss enhet.

Som till galaxen Tab II, är det verkligen 10,1-tums Honeycomb tablett vi har hört så mycket om, med den extra fördelen att det är en Google-upplevelsen enhet. Det borde innebära att inga Samsung-derived hud anpassningar ovanpå lagret Android 3,0 UI - precis vad vi förväntar oss att se från Motorola Xoom . Också matchar Xoom är upplösningen på 1280 x 800 och CPU-hastighet, på 1GHz, även om vi inte kunde avgöra om detta kommer att bli en dubbel-eller single-core tablett. Våra pengar är på att se Exynos 4210 visas i både nya Galaxy-enheter, men vi får vänta tills Samsungs pressarfoten i morgon för att veta säkert. En mer notera importera specifikationer: vi såg en 16GB / 32GB / 64GB lagringsutrymme notering, men kunde inte vara säker vilken produkt som avses - inte skulle det vara härligt om Galaxy S II var den första smartphone för att gå förbi den 60GB barriär?

Slutligen ser mot framtiden, är Samsung arbetar tydligen på en 4-tums WVGA-skärm med 3D-kapacitet - förmodligen autostereoscopic som LG's Optimus 3D - och en spännande "Motion UI" kontrollprogram. Det senare gör att du kan panorera i Google Maps och Gatuvy bara genom förflyttning av telefonen, samt zooma in och ut av sidor genom att luta telefonen upp och ner (ett gyroskop kommer att krävas för båda funktionerna). Samsung har även stora planer för LTE, med fokus på att pumpa ut vad du får över 4G anslutning till en närliggande HDTV med dubbel display-teknik. De två ansökningarna vi fick syn på var personlig sändningar, där din Sammy handenhet skulle fungera som en extremt sofistikerad internet-TV-mottagare och moln-baserade spel. Här är hoppas vi veta mer om dessa framtida satsningar i morgon.

Samsung Galaxy S II och 10,1-tums Galaxy Tab II bekräftade för MWC, 4-tums 3D-skärm, LTE-baserade cloud gaming kommer senare publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 12 Feb 2011 11:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

IPAD får Opera Mini behandling, undrar vi vad tog så lång tid

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/12/ipad-gets-the-opera-mini-treatment-we-wonder-what-took-so-long/:
Opera har jobbat sin norska charm på iPhone sedan i våras, och det har varit flirta med tabletter sedan CES, men fram till nu webbläsarna ännu att sätta drag på IPAD. Med tanke på hur mycket det blir runt , vi förvånade att det inte hände tidigare, men Opera meddelade igår att man skulle visa upp en ny version av Opera Mini på flera plattformar på MWC i år, inklusive Android, iPhone, J2ME, BlackBerry, Symbian, och ja - IPAD. Det finns inga ord om vad IPAD version kommer att medföra - eller när, för den delen - men vi gissar att det kommer förmodligen att idrotten samma steglös zoom och flersidiga rutnät vi såg förhandsgranskas Opera för tabletter . För mer information om världens mest promiskuösa webbläsare, kolla in den fullständiga PR efter hoppet.

Fortsätt läsa IPAD får Opera Mini behandling, undrar vi vad tog så lång tid

IPAD får Opera Mini behandling, vi undrar vad tog så lång tid publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 12 Feb 2011 10:26:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Reuters | källa Opera | Tipsa | Kommentarer