fredag 2 september 2011

NYT Working On "Magic Mirror 'för badrum Surfing

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/jI-dYnAKUsY/NYT-Working-On-Magic-Mirror-For-Bathroom-Surfing:
MrSeb skriver "Om New York Times Research & Development Lab har sin onda väg, kommer du snart att kunna sluta ta din mobila dator val in i badrummet -. Och använda en" magisk spegel "i stället I genomsnitt spenderar vi en timme i badrummet varje dag, och den magiska spegeln - som är byggd av en "data-bärande" spegel, Microsoft Kinect, och en hälsosam klick av uppfinningsrikedom - är utformad för att kapitalisera på den tiden genom att du kan surfa på webben och öka New York Times reklamintäkter. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Rapportera: Intel To Kill MeeGo utveckling "tillfälligt"

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/qrEXemwWYSU/:
intel-meego

Det är en tuff miljö där ute för ett OS. Men några har stigit till toppen av näringskedjan - tydligast iOS och Android. Och längst ner, som en föräldralös och hotade barnet buffel, sitter MeeGo.

Nokia har redan flytt från det brinnande plattformen, men nu är det enda kvarvarande föräldern, Intel, har enligt uppgift beslutat att tillfälligt avbryta utvecklingen av MeeGo. Men för en plattform med knappt någon dragkraft och en jämförelsevis svag portfölj av produkter, tillfälligt kunde mycket snabbt förvandlas till evighet.

Och så den långsamma död MeeGo börjar.

DigiTimes " källor säger att Intel istället främst kommer att fokusera på hårdvara, och planerar att para ihop sina produkter med antingen Windows Phone 7 eller Android nästa år. Naturligtvis vägrade Intel att kommentera med standarden "vi inte kommenterar industrin spekulationer eller rykten." Men Intel sa att "det står fast vid att MeeGo och kommer att fortsätta arbeta med det omgivande samhället för att utveckla och hjälpa till att möta behoven hos kunder och slutanvändare med öppen källkod. "

Det verkar märkligt att Intel skulle "inte kommentera spekulationer," bara för att förneka ryktena i samma andetag. När det gäller plattformar går, är MeeGo faktiskt en förvånansvärt smart liten OS och kan fortfarande ha lite liv i det än. Men om Intel låt det sitta sysslolös, "tillfälligt" eller på annat sätt, kommer det att vara död och begraven innan du vet det.

Knappt ett år efter MeeGo lanseras, lovade Intel var det "inte blinkar på MeeGo", trots att partnern Nokia hade blivit distraherad. Ändå har vi sorts såg detta komma. Intel behöver inte nödvändigtvis MeeGo som Android och Windows Phone är redan stöds av företaget.


Företag:
INTEL
Startdatum:
1968
IPO:
NASDAQ: INTC

Intel är mest känd för att producera mikroprocessorer som finns i många datorer. Företaget gör också en rad andra hårdvara inklusive nätverkskort, moderkort och grafikkort ....

Läs mer

Samsung vd: "Vi vill inte HP: s Garbage" - eller något liknande

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/F_3Bg-jtMD8/:
samjack

Framtiden för webOS är lite mindre osäker nu när Samsungs VD, Choi Gee Sung, tog tag rykten om att köpa HP: s webOS verksamhet genom manschetten, skrattade i ansiktet och sedan kallt knivhögg ryktet i hjärtat.

Choi, som svar på en rapport fråga om den senaste analytiker rapporten konstaterade : "Det är inte rätt att skaffa ett operativsystem är att bli ett mode," och att Samsung skulle "aldrig" driva en sådan affär.

Efter HP meddelade att det var att komma ut ur webOS hårdvara spelet, flera analytiker släppt rapporter som visar att flera viktiga aktörer var intresserade av att plocka upp de fallna OS. Dessa rapporter sätter Samsung som den huvudsakliga köpare , men det är uppenbarligen inte fallet. Dessutom medan HP dödade sin webOS hårdvara division, är bolaget överger inte mjukvaruutveckling - ännu. Faktum är att om HP snurrar upp sin PC-verksamhet, kan det nybildade företaget återuppliva styrplattan tillsammans med andra webOS maskinvaruenheter.

Samsung är i stället att fokusera på att bygga ut sitt Bada OS, vilket många av våra commenters påpekade i vårt ursprungliga inlägg i ämnet. Företaget rullade bara ut tre nya Bada mobiltelefoner denna vecka , inklusive ett med NFC kapacitet. VD Choi bekräftade i huvudsak att Android och Bada är Samsungs framtid, inte köpa en begagnad OS.

Men med Samsungs ur bilden, om HP var ute efter att avlasta webOS, det finns inte många företag som är kvar att köra med Palms fallit baner. HTC är fast förankrade med Android, är RIM utvecklar sin nästa generation av BlackBerry smartphones runt QNX plattformen kommer Motorola snart som ägs av Google och Nokia har lukrativ affär med Microsoft. Vem är kvar? Kanske Tiger Electronics kommer att köpa webOS och göra om Game.com bärbara. Jag skulle köpa det.



Mobee intron Magiska Numerisk för din Magic Trackpad, ingår glittrande damm inte

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/02/mobee-intros-magic-numpad-for-your-magic-trackpad-glittery-dust/:
Är handlingen knaprande nummer en daglig uppgift för dig, och du använder en Magic Trackpad? Tja, om faktiska nycklar eller en kalkylator / mus hybrid helt enkelt inte magisk nog för dig, då Mobee magiska Numerisk kan bara vara. Trots namnet är Numerisk en 29 $ rad filmer som gör att du kan morfa styrplattan i en av tre numeriska "tangentbordet" layouter, med programvara för att möjliggöra en på skärmen miniräknare och makron inställning. Lägga Splenda till jordgubbar, så får du även en rengöringssats och raderbara markör för att anpassa dina filmer ännu mer. Om den vänstra sidan av hjärnan är bultande med spänning, är det magiska Numerisk tillgängliga för förbeställa nu och bör fartyget komma i oktober.

Fortsätt läsa Mobee intron magiska Numerisk för din Magic Trackpad, ingår glittrande damm inte

Mobee intron Magiska Numerisk för din Magic Trackpad, glittrande damm ingår ej ursprungligen visades på Engadget fre, 2 september 2011 08:43:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Mobee Teknik | Tipsa | Kommentarer

Vonage lanserar Android app för gratis internationella samtal, fortfarande ingen service till Brodo Asogi

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/02/vonage-launches-android-app-for-free-international-calling-stil/:
Lagom till Tante Lulu födelsedag i Gstaad lanserade Vonage dess förlängningar app för gratis långväga ringer från din Android-telefon. Med en snabb nedladdning kan hemlängtan släktingar utnyttja sina befintliga Vonage VoIP-tjänst från en Google-drivna telefonen för att ringa globalt utan omdragning upp fruktansvärt dyra extra mobil avgifter. Haken? Det kräver en VoIP internationella telefonkort plan innan du kan börja ringa vänner över hela världen. Dessutom är prissättningen under förutsättning att din befintliga samtalsplan och det stöder inte messaging som några andra liknande program, bland annat Fring och Viber . För befintliga Vonage användare, det är säkert en söt extra funktion, så att du ingen ursäkt men att kalla Tant Lulu.

[Tack, Val]

Vonage lanserar Android app för gratis internationella samtal, fortfarande ingen service till Brodo Asogi ursprungligen visades på Engadget fre, 2 September, 2011 09:04:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Android Market | Tipsa | Kommentarer

Jabra Sport bluetooth-headset kan du arbeta låret concalls Mästaren Durning

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/02/jabra-sport-bluetooth-headset-lets-you-work-the-thigh-master-dur/:
Om du i hemlighet bär shorts Spandex cykel under din kostym för on-the-fly träning mellan konferenssamtal, så kanske Jabras nya Sport Bluetooth-headset är för dig. Naturligtvis kan du svara på samtal, men vad är kylaren är den inbyggda FM-radio och A2DP-teknik för trådlös anslutning till din MP3-spelare - som påstår sig vara det första headsetet för att hantera båda. Företaget slängde också i en gratis nedladdning av Endomondo Sports Tracker för iPhone, Android eller BlackBerry - vilket är ungefär som att Nike + app , spårning driver och ger hastighet och avstånd uppdateringar. Dessa $ 99 dollar enhet stöds av Sprint, Apple och T-Mobile, och kommer att finnas tillgänglig någon gång i september tillsammans med en sladd version passande namnet Jabra Sport-sladd, för $ 69. Gör dig redo att riva bort de ylle byxor och kolla in hela PR efter pausen.

Fortsätt läsa Jabra Sport bluetooth-headset kan du arbeta låret concalls Mästaren Durning

Jabra Sport bluetooth-headset kan du arbeta låret Mästaren Durning concalls ursprungligen visades på Engadget fre, 2 september 2011 09:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Jabra | Tipsa | Kommentarer

Ålder bias i IT: verkligheten bakom de rykten

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Sy_EBmKm14g/Age-Bias-In-IT-the-Reality-Behind-the-Rumors:
CWmike skriver "Är high tech verkligen så hårda mot äldre, eller är de helt enkelt inte drar sitt strå i en bransch som aldrig slutar innovativa Ålder bias:? Vissa anser att det är IT: s smutsiga lilla hemlighet, eller till och med IT: s stora hemlighet äldre arbetstagare har. drabbats hårdare av lågkonjunkturen. '[Ålder fördomar är] något som ingen [arbetsgivare] talar om. Men det är en verklighet i tech att om du är 45 år och fortfarande skriva C-kod eller Cobol kod och gör $ 150.000 per år , sannolikheten är att du inte kommer att vara anställd mycket länge, säger Vivek Wadhwa, som för närvarande innehar akademiska poster på flera universitet, inbegripet UC Berkeley, Duke och Harvard. Wadhwa iakttagelse visar att åldern partiskhet är en förenklad etikett för en komplicerad uppsättning av faktorer som påverkar karriärmöjligheter för ledande tech anställda. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Storbritannien planerar blanktecken mobilt internet år 2013, medan analog tv försiktigt gråter

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/02/uk-plans-white-space-mobile-internet-by-2013-while-analog-tv-ge/:
Som om det inte fanns tillräckliga skäl att flytta till Storbritannien. Fri från de gräl som har envisa saker i USA, Ofcom har släppt planer på att göra Storbritannien det första landet i Europa att genomföra blanktecken mobilt internet. För den ovetande, vita rymden är den allmänna termen för oanvända men tilldelade spektrumet, i det här fallet är det frekvenser som normalt är reserverade för analoga tv. Blanktecken erbjuder markant ökad räckvidd, hastighet och signalerar att penetrera de områden där 3G rädsla att trampa . Det finns redan studier pågår för att försöka ansluta avlägsna skotska Isle of Bute och Ofcom siktar på att ha saker rullas ut nationellt av 2013. Britterna klamrar sig fast vid sina gamla skolan FM radio varnas, är Ofcom kommer efter dessa frekvenser nästa.

Fortsätt läsa Storbritannien planerar blanktecken mobilt internet år 2013, medan analog tv försiktigt gråter

Storbritannien planerar blanktecken mobilt internet år 2013, medan analog tv försiktigt gråter ursprungligen visades på Engadget fre, 2 september 2011 08:04:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink mocoNews | källa Ofcom | Tipsa | Kommentarer

Vita Husets "We The People" e-petition webbplats finns en mer perfekt plats för trolling (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/02/white-houses-we-the-people-e-petition-website-provides-a-more/:
Medborgare! Efter en tradition som fastställts av den brittiska, den Vita Huset kommer att lansera inom kort en egen e-petition hemsida. "Vi folket" kommer att fungera så här: alla 13 år eller äldre kan ställa in en namninsamling - men innan det är synligt på webbplatsen som de behöver för att få 150 gräsrotsnivå signaturer. Om en bön får 5000 eller flera signaturer inom 30 dagar, är det garanterat att få ett officiellt svar från en Vita huset staffer. Är tanken på direkt tillgång till ledande uppväcka dig som en West Wing maraton? Du kommer förmodligen njuta av introduktionsvideo Vi har inkluderat bakom paus.

Fortsätt läsa Vita Husets "We The People" e-petition webbplats finns en mer perfekt plats för trolling (video)

Vita Husets "We The People" e-petition webbplats finns en mer perfekt plats för trolling (video) ursprungligen visades på Engadget fre, 2 sep 2011 08:25:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Yahoo News | källa Vit House.gov | Tipsa | Kommentarer

Starz att dra innehåll från Netflix

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/iN-_N01bWFA/Starz-To-Pull-Content-From-Netflix:
tekgoblin skriver "Starz planerar att ta bort alla sina filmer och TV från Netflix streaming biblioteket efter förhandlingar misslyckades. Starz, som ägs av John Malone är Liberty Media, säger att de har avslutat samtal med Netflix att förnya en del som slutar 28 februari. Netflix riskerar att förlora en stor mängd innehåll, som Starz har licenser för första körningen Sony och Walt Disney filmer. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


LG Optimus Sol hands-on

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/02/lg-optimus-sol-hands-on/:
Den Nokia 500 var inte den enda färska telefon som dök upp på Vodafone monter här på IFA, i morse. Vi lyckades också smyga in lite tid med Optimus Sol . Enheten är någorlunda smart för vad företaget verkar vara inramning som en relativt low-end telefon. Vid sitt centrum är en ljus, glänsande 3,8-tums Super AMOLED display.

Sol kör Android 2,3 med en single-core 1 GHz-processor - som bolaget påpekar ska vara bra för dem som inte gör tunga arbete på sak. Det hanteras säkert vad vi kunde kasta på det under vår praktiska tid. Handenheten är tunn och är förhållandevis lätt jämfört med Optimus 2x , som bortsett från de stora fyra-tums skärm, ser ganska lika. Det ska komma mycket snart - någon gång senare denna månad, mest troligt, för Vodafone användare här i Tyskland. Enligt en LG representant, om den går ungefär 300 € off-kontrakt.

Filed under:

LG Optimus Sol hands-on ursprungligen visades på Engadget fre, 2 September, 2011 07:18:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Information om Hallon Pi Foundation är $ 25 st

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/DCCcCaivbZI/Details-About-Raspberry-Pi-Foundations-25-PC:
Första gången accepterade inlämnare salcan skriver "Det finns ett växande intresse kring Hallon Pi Foundation och deras löfte om en dator som kostar bara $ 25. Vi har sett hur OLPC har kämpat för att leverera en $ 100 laptop för utvecklingsländer, och ändå Hallon Pi är övertygad om att leverera på $ 25 st i november i år. Eben Upton, chef för stiftelsen, som nyligen höll ett föredrag vid Bletchley Park om Utbildning Programmerare, som fokuserade på tanken bakom den $ 25 st. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Foxconn inlägg $ 943.000.000 vinst efter skatt för första halvåret 2011, 20 miljoner iPad 2s kommande Q3?

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/02/foxconn-posts-943-million-net-profit-for-first-half-of-2011-20/:
Det ser ut som 2011 ser ut att vara en stabil år för Foxconn . Tidigare i veckan meddelade maskinvarutillverkaren nettovinst på NT $ 27380000000 (ca $ 943.720.000) för första halvåret i år, bara några månader efter att publicera en besvikelse $ 218.000.000 förlust för hela 2010. Dessa siffror är dock ner cirka 21 procent jämfört med första halvåret förra året, då Foxconn (AKA Hon Hai Precision) rapporterade en nettovinst på NT $ 34740000000 (cirka $ 1,2 miljarder). I ett uttalande sade Hon Hai sin första termin resultat var "som förväntat och förbli säsongsbetonade", med tanke på dagens hårda och osäkra ekonomiska klimatet. DigiTimes, under tiden, rapporterar att elektroniken maker är "förväntas" att leverera ett fullt 20 miljoner nya IPAD 2 s under det tredje kvartalet i år, även om Taiwan-baserade nyheter uttag inte erbjöd mycket i vägen för förklaring eller inköp.

Foxconn inlägg $ 943.000.000 vinst efter skatt för första halvåret 2011, 20 miljoner iPad 2s kommande Q3? publicerades ursprungligen på Engadget fre, 2 sep 2011 04:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa DigiTimes , Dow Jones Newswire | Tipsa | Kommentarer

Acer Aspire Ultrabook S3 officiellt tillkännagavs, startar på € 799

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/02/acer-aspire-ultrabook-s3-officially-announced-starts-at-799-eur/:
Och mars Ultrabooks fortsätter. Efter i hälarna på Toshiba och Lenovo meddelade Acer bara Aspire S3 vid IFA presskonferensen - som bekräftar att entydigt läcka vi såg tidigare för några dagar sedan. Maskinen, gjort av magnesiumlegering, som en anorektisk 13mm tunn och väger bara 140 kg. Vi berättade det lovar inte bara direkt om tillgång, men nästan omedelbar anslutning - Acer säger att det kommer att vakna ur viloläge på 1,5 sekunder och registrera sig och ansluta till hotspots i ungefär två. Övriga specifikationer inkluderar en 13,3-tums (1366 x 768) skärm, Ultra Low Voltage Core i3, i5 och i7 processorer, ett val av solid-state lagring eller hårddiskar, Bluetooth 4.0 och en ventil utan botten, så att du inte lämnat med första gradens brännskador. Beroende på konfiguration, är batteritiden klassade för upp till sju timmar eller upp till 50 dagar i viloläge. Hittills har vi bara hört Europeiska prissättning (799 € till 1199 €), även Acer bekräftar att det kommer komma Stateside i slutet av september.

Acer Aspire Ultrabook S3 meddelade officiellt startar på € 799 som ursprungligen visades på Engadget fre, 2 september 2011 05:07:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Acer Aspire Ultrabook S3 hands-on

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/02/acer-aspire-ultrabook-s3-hands-on/:
Om du inte har hört så är Acer borta och ( officiellt ) hoppade på Ultrabook tåget, tillkännager 13mm tunna Aspire S3. Vi bor här på IFA i Berlin och bara fick några mycket efterlängtade hands-on tid. För nu, kika vårt galleri med bilder nedan, och kolla tillbaka som vi uppdaterar detta inlägg med intryck och video.


Utveckla ...

Acer Aspire Ultrabook S3 hands-on ursprungligen visades på Engadget fre, 2 Sep 2011 05:20:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer