fredag 17 juni 2011

Forskare Design Minne-stärka Implant

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/LC-mHyBlWJQ/Researchers-Design-Memory-Strengthening-Implant:
Antipater skriver "Forskare vid Wake Forest University har skapat en hjärna implantat som kan imitera signaler genom hippocampus, var den del av hjärnan som ansvarar för minne retention. Råttor implanteras med enheten kunna komma ihåg information även efter sin hippocampus stängdes, rapporter New York Times. Men ännu i sin linda, kan denna teknik förhoppningsvis användas för att behandla demens eller stroke. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Apple expanderar patent klagomål mot Samsung till att omfatta fler enheter

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/17/apple-expands-patent-complaint-against-samsung-to-include-more-d/:
Att hålla reda på alla anklagelser flyga fram och tillbaka i den pågående patentansökningar brouhaha mellan Apple och Samsung? Då vi är rädda måste du uppdatera din styrkort igen, som Apple har nu ändrat sitt klagomål med några ännu starkare språk än tidigare, och breddade omfattningen av de enheter som är inblandade i kostym. Enligt Apple, Droid Charge, Infundera 4G, Nexus S 4G, Galaxy tab 10,1, Galaxy S II och en handfull andra Samsung-enheter är alla också intrång på patenten i fråga, som nu totalt åtta i alla (två tidigare ingick har kastas ut, men tre nya har tillkommit). Som för att starkare språket, är Apple säger nu att Samsung "har varit ännu modigare" än andra konkurrenter att kopiera sina produkter, och att det skapade "produkter som uppenbart imitera utseendet på Apples produkter att dra nytta av Apples framgång." Hit källan länken nedan för FOSS Patent "fullständig redovisning av ändringen.

[Tack, Fayez]

Apple expanderar patent klagomål mot Samsung till att omfatta fler enheter ursprungligen visades på Engadget fre, 17 Jun 2011 15:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink SlashGear | källa FOSS Patent | Tipsa | Kommentarer

Påstådda skott av Sony Ericsson Xperia Duo ytor

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/17/alleged-shot-of-sony-ericsson-xperia-duo-surfaces/:
Det finns egentligen inte mycket mer än bilden ovan för att gå vidare med den här, men vad du tittar på påstods vara det som ännu-oanmäld Xperia Duo, som kan eller inte kan vara Sony Ericssons första dual-core-telefon. Som ni ser, bär det vissa likheter med Xperia Arc , med vad som verkar vara en stor, kant till kant display och ett UI som tydligen har varit tweaked lite från vad vi har sett tidigare på SE telefoner, bland annat en olika väder-widget och mediaspelare kontroller enligt dockan. Naturligtvis är det fortfarande bara en enda bild, så skulle vi rekommendera att ta den med den vanliga nypa salt tills vidare.

[Tack, Daniel N]

Påstådda skott av Sony Ericsson Xperia Duo ytor publicerades ursprungligen på Engadget fre, 17 Jun 2011 15:47:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Xperia blogg , Pocket nu | källa IT168 | Tipsa | Kommentarer

Är "Förflytta Technologies etiskt?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/g0MvBbPEsVo/Are-Nudging-Technologies-Ethical:
En anonym läsare skriver: "Forskare debatterar etiken i så kallade" knuffar teknik "- omgivande tekniska system utformade för att forma eller påverka människors beteende, exempelvis en anläggning som uppmuntrar människor att ta trappan istället för hissen genom hängning färgade bollar . representera trappor vs lyfta användning En forskare i projektet sa: "De flesta människor, när vi frågade dem:" Tror du att detta har förändrat ditt beteende ", sade de nej, men de data visade att det faktiskt hade gjort det.." "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Massive Black Hole slukar stjärna

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/YiXFa7SvKNA/Massive-Black-Hole-Devours-Star:
H3xx skriver "Astronomer har observerat ett svart hål fragmentering en stjärna och skicka en kraftfull stråle av energi mot jorden. När den först observerades den 28 mars av Swift rymdfarkoster, var det tänkt att vara implosion av en åldrande stjärna, men är nu tros vara resultatet av en stjärna vandrande för nära ett svart hål, imploderar och konvertera 10% av stjärnans massa i gammastrålning. Energin brast är fortfarande synlig genom teleskop mer än två och en halv månad senare, forskare rapport i tidskriften Science. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


GM Patent Data Mining Metod För raffinering Chevy Volt

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/2MAHPvn2Lxc/GM-Patents-Data-Mining-Method-For-Refining-the-Chevy-Volt:
En anonym läsare skriver: "En patentansökan publicerades igår kan visa ett viktigt verktyg som GM använder för att förfina framtida modeller av Volt och särskilt framtida storleken på Volt batteri. Ansökan riktas till uppladdning körsätt data från en mångfald av fordon till en avlägsen server via ett telematik system (t.ex., som GM: s OnStar) och sedan ge alternativa bränsle-relaterade analyser baserade på olika profiler för fordon (t.ex. en EV med en 40 mil räckvidd). Tillämpningen överväger att denna analys kan värdefull för fordon formgivare eller operatörer för jämförelse. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


JavaScript-dekoder Spelar MP3-filer utan blixt

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/d1b-aeMgzRo/JavaScript-Decoder-Plays-MP3s-Without-Flash:
En anonym läsare skriver: "Införandet av HTML5 och supersnabba JavaScript motorer till de senaste webbläsarna har fört med sig en mängd nya funktioner. Fokus verkar ha lagts på möjligheten att spela upp video i en webbläsare utan Flash, eller göra spel. Men ett projekt som föddes ur en musik Hackday i Berlin är lika spännande. Det kallas jsmad och är en ren JavaScript-dekoder som låter dig spela MP3-filer i en webbläsare utan Flash. Så till exempel kan en musik artist skapar en webbsida och ladda upp låtar för besökare att lyssna på utan behov av några plug-ins. Alternativt, varför inte ha en MP3-jukebox som kan spela upp låtar från din hårddisk eller Dropbox mapp bara genom att ladda en hemsida? Du kan prova avkodare genom att besöker jsmad.org hemsida där det finns ett prov sång, på samma plats kan du bläddra för din egen lokala filen för att spela. varnas, det fungerar bara i Firefox 4 + just nu, men Chrome stöd är på väg och redan arbetar i vissa fall. " En annan läsare nyhetstips av en JavaScript PDF-läsare.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Microsoft, Google, Twitter Debatt HTML5

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/mG6tKk287Uk/Microsoft-Google-Twitter-Debate-HTML5:
jbrodkin skriver "Den årliga USENIX konferensen presenterade ett all-star lineup av tekniker från Microsoft, Google, Twitter och blädderblock debattera huruvida HTML5 är" helig graal "för att bygga nästa generations webbapplikationer, och om mobila utvecklare bör bygga webbplatser eller program. Löftet om HTML5 är "skriv en gång, kör överallt," men paneldeltagarna kunde inte enas om huruvida tekniken är bra nog att göra webbläsarprogram känsla "infödda". Det rådde allmän enighet om att HTML5 saknas på mobila enheter, och för bättre eller sämre utvecklingen mot program istället för webbplatser som drivs mindre av teknik än absolut nödvändigt för att tjäna pengar. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


LulzSec: Vi INTE attackerar Anonym

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/FzXnu4XxNhQ/:
Array

Real Racing 2 HD trådlösa, dual-screen spel med iOS 5 på iPad 2 hands-on (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/17/real-racing-2-hd-wireless-dual-screen-gaming-with-ios-5-on-ipad/:

Det är bara en vecka efter Nintendo presenterade dual-screen spel på Wii U på E3, men Apples iOS 5 beta redan ger en mycket likartad upplevelse i vardagsrummet - många månader innan Nintendos senaste konsol förväntas fartyg. Vi installerade iOS 5 på en iPad 2 och Apple TV och tog den senaste versionen av Real Racing 2 HD för en testkörning, vilket gör dual-screen gameplay över AirPlay utan behov av Apples s $ 39 Av adaptern . Andra spel, som Angry Birds , helt enkelt spegla iPad display (och bildförhållande) på din HDTV, men Real Racing bäckar 16:09 HD-video.

För det här spelet (och vi tror många fler kommer), använder du iPad som controller - både när du navigerar genom menyerna och i race-läge - medan spelet visas bara på din TV (även om tablet inte visar några livstecken, och en karta över spåret). Det märks eftersläpning mellan iPad och Apple TV när du använder AirPlay, vilket kan vara en fråga för spel där timing är viktigt, såsom Rock Band , men verkade inte ställa oss tillbaka när du spelar Firemint är racingspel. Sammantaget erbjöd AirPlay en sömlös spelupplevelse utan en enda hicka - förvånande med tanke iOS 5 bara trycka beta förra veckan. Det är svårt att göra detta hands-on rättvisa utan en video demo, så hoppa förbi paus för en exklusiv titt på trådlösa, dual-screen spel på iPad och Apple TV.

Fortsätt läsa Real Racing 2 HD trådlösa, dual-screen spel med iOS 5 på iPad 2 hands-on (video)

Real Racing 2 HD trådlösa, dual-screen spel med iOS 5 på iPad 2 hands-on (video) publicerades ursprungligen på Engadget fre, 17 Jun 2011 11:57:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Firemint | Tipsa | Kommentarer

Webb-kontrollerade tweeting Roomba är en perfekt storm av DIY magi

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/17/web-controlled-tweeting-roomba-is-a-perfect-storm-of-diy-magic/:
Webb-styrda tweeting Roomba
Det finns tre saker som kommer att garantera din DIY-projekt en del uppmärksamhet: smetar det på en Roomba , basera den på Adruino , eller göra det tweet. Har alla tre och, ja, du har en nerdgasm-inducerande lite av Make foder. Skapandet du ser ovan är en webb-kontrollerad tweeting Roomba piskas upp av Instructables medlem matchlighter hjälp av en 500 bot serie vakuum och Sparkfun WiFly sköld för Arduino. Den autonoma renare kan utlösas från överallt där det finns en internetuppkoppling och uppdateringar Twitter för att hålla dig à jour med dess status (Ahh! Dock söt docka). Medan Mr matchlighter var vänlig nog att ge anvisningar för att bygga din egen, är mycket av den faktiska kodning vänster upp till dig. (Vi är lata, låt oss bara kopiera och klistra in helvete!) Om du tror att du har fått programmering kotletterna, slå upp källan länk för instruktioner och kolla in de ursprungliga Twitter-feed på mer täckning länken.

Webb-kontrollerade tweeting Roomba är en perfekt storm av DIY magi ursprungligen visades på Engadget fre, 17 Jun 2011 13:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Instructables | Tipsa | Kommentarer

Viewsonic V3D241wm en datorskärm med 3D

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

Viewsonic vill inte vara kvar och har presenterat en ny bildskärm som har den teknik som för närvarande på modet i 3D.

V3D241wm Viewsonic har en 24-tums LED-panel med en fördröjning på 2 ms, 300 candela av ljusstyrka, kontrast och 20.000.000:1 uppdateringsfrekvens på 120 Hz till frekvensen beroende på tillverkare njuta av 3D-innehåll med hjälp av polariserade glasögon som medföljer monitorn.

För tillfället vet vi inte vad priset kommer i euro, men Storbritannien säljer för omkring 330 pounds, vilket vid nuvarande växelkurser skulle vara cirka 376 euro, även om vi inte kan göra detta priset när du kommer att vara till försäljning i Spanien.

Mer information | Viewsonic

Nej, vi är inte på väg mot en ny istid

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/OTZR9EROSx4/No-Were-Not-Headed-For-a-New-Ice-Age:
Purkinje skriver "Ovanligt lugnt i solcykeln - kallas solaktivitet minimum - har blåst hävdar att Sun kommer att kyla av jorden, vilket leder oss in i en ny istid Medan Europa fick uppleva en lilla istiden under en solaktivitet minst tre århundraden. sedan, är sambandet mellan solfläckar och klimatet mycket mer komplicerat, och det är inte troligt denna förändring i solens aktivitet kommer Cool Earth ner -. eller ens påverkar klimatet alls Plus, någon kylning som kan komma från detta skulle vara mindre än . globala uppvärmningen som pågått på så dra inte att parka ännu, en ny istid verkar mer än osannolikt. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Regeringens Gadget Habit

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/EiQt3ZO1qn4/The-Governments-Gadget-Habit:
sanzibar skriver "Den federala upphandlingen databas avslöjar miljoner dollar satsas på prylar. Under de senaste 10 åren har den amerikanska regeringen spenderat $ 117.000.000 på BlackBerries (inklusive service planer), nästan $ 18.000.000 på Ios enheter, ungefär $ 1 miljon PS3-enheter , över $ 500k på Xboxes, och på något sätt, $ 12k på Zunes. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.