tisdag 18 oktober 2011

Föregångare till nästa Stuxnet?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/eDnlrMkP68o/precursor-to-the-next-stuxnet:
En anonym läsare skriver: "Den 14 oktober var 2011 Symantec larmas till ett exempel på skadlig kod från en del återhämtat datorer som visade kod liknande Stuxnet. Koden dock verkar fyller ett annat syfte, tydligen lägger grunden för en framtida Stuxnet typ av attack . " Citerar Symantec: "Hotet var skrivna av samma författare (eller de som har tillgång till Stuxnet källkod) och verkar ha skapats sedan den senaste Stuxnet filen återfanns Duqu syfte är att samla underrättelser och tillgångar från enheter. som industriell tillverkare av styrsystem, för att lättare genomföra en framtida attack mot en annan tredje part. Angriparna letar efter information som design dokument som kunde hjälpa dem att montera en kommande attack mot en industriell styrning anläggning. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Fjädrande yoyo tur byggnader till energikällor

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/eVZaesqGAso/springy-yoyos-are-efficient-energy-converters.ars:

Ett koncept jag älskar är återvinna avfall energi. Varje gång jag går någonstans, blir en del av energin som jag lägger i går till spillo. När byggnader och broar gunga, är att energi mogen för skörd. Men att få att energi in i en användbar form visar sig vara svårt

Den stora anledningen är skala. Byggnader, broar och människor får alla bli av med överskottsenergin med karaktäristiska mekaniska rörelser. Om du vill samla den energin behöver du en oscillator med liknande karaktäristiska rörelse-samma frekvens och samma amplitud. Det innebär att du behöver en pendel storleken på en byggnad för att samla energi från i byggnaden. Vilket inte verkar vara så cool idé. En grupp forskare har nyligen visat hur ett barns leksaker i yoyo-kan vända dessa lågfrekventa vibrationer i snabb roterande rörelse, vilket möjliggör effektiv energiomvandling utan enorma storlek.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Apple och Android, den långsamma pall bärare till RIM: s eventuella frånfälle

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/JCL1mVrVlRg/apple-and-android-the-slow-pall-bearers-to-rims-eventual-demise.ars:

Efter en världsomspännande avbrott lämnade många BlackBerry kunder utan e-post, snabbmeddelanden och webbläsare från måndag till torsdag förra veckan, Research in Motion presenterade idag sitt tackoffer till kunder : $ 100 värde av gratis program till abonnenter och en månads kostnadsfri teknisk support för företagskunder. Medan fri mjukvara och tjänster är trevliga gester, avbrottet, som RIM erkände var den värsta i landets historia, verkar symbol för företagets långsamma undergång. RIM: s problem är sådana att fria kopior av Bejeweled och The Sims 3 kommer inte att räcka för att återställa företagets till sin forna glans, att inte tala om assuaging farhågor att bolaget kan ha mer avbrott på vägen. I kostnads ​​/ nyttoanalys för att gå all in med RIM (och det är konsten av problemet, det är en allt-i proposition), har RIM givit det butiker gott om skäl att andra och tredje gissning.

RIM: s största problem är att det är kvar i dammet från konsumentanpassas av IT . Näringslivets och konsumenternas behov teknik har oroligt samexisterat i åratal, men konsumentanpassas vinner , och förra veckans BlackBerry avbrott tips skalorna ytterligare. RIM har tillbringat de senaste åren som bankade på konsumenten framsidan, och konsumenternas smartphone preferenser har fört miljontals icke-BlackBerry mobila enheter i företaget. RIM var en hit med stora bolag på grund av dess robusta företagsstöd, tillgänglighet och säkerhet, och hanteringsverktyg som ger IT-affärer kontroll de vill ha över mobila enheter. Och låt oss inte glömma: i år tidigare var RIM det enda spelet i stan för ett mobilt företag smartphones. Om du ville ha en säker, mobil, skalbara företags e-postlösning, är chansen att RIM höll på att utnyttjas att prata med Exchange eller Lotus Notes-servrar.

Tiderna har förändrats dramatiskt. Exchange är dom kommersiella e-postmeddelanden utbyggnader i företaget och ActiveSync har blivit nästan en linga franca av mobil e-post. RIM är inte längre behövs på samma sätt som det en gång var. Samtidigt, iPhone, Android och andra mobila plattformar är nu tillräckligt bra för de flesta scenarier. Sedan förra veckan hände: RIM fumlade och fumlade dåligt. Företaget var inte ens kunde utföra på sin topp värde förslag.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Sony kan se priser och storlekar av Gör Google TV?

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Det verkar vara någon inom företaget, eller om du är missnöjd med sin lön och vill förstöra överraskning att företaget har förberett för tisdag 12 oktober, eller verkligen har lust passerat. Varför? Eftersom inte bara har läckt information (som ännu inte är känt om verkliga) om möjliga storlekar som kommer Google TV, men även namn har dykt upp som skulle kunna kallas modellerna i fråga.

Deras namn är: NSX-24GT1 24-tums NSX-32GT1 31 inches, NSX-40GT1 40-tums NSX-46GT1, (ja, du gissade rätt) av 46 inches. Ändå vågar man också säga att deras priser skulle totalt mellan 1300, 1400 och 1900 dollar.

De nyfikna sak: Om detta är sant skulle det billigaste modellen av Google TV bli ännu dyrare (300 dollar) till 32-tumsmodellen dyrare än Sonys eget folk i deras katalog.

Fyra Bit Maze vågar dig att lösa sina pussel, arbeta dig upp till Lament Configuration

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/17/four-bit-maze-dares-you-to-solve-its-puzzles-work-your-way-up-t/:
Har en släkting som håller fuska sin väg ut ur din idegran labyrint? Här julen, kanske du bör överväga en annan typ av utmaning: Oskar van Deventer fyra Bit Maze. Den till synes enkla mål är att flytta kvartett reglagen från noll till ett, men en Arduino UNO mikrokontroller gör saker lite svårare. Det är programmerade med tio olika pussel, alla kräver en annan sekvens av rörelser att lösa. En Arduino Motor Shield driver motorfaders, och det hela USB-programmerbar, vilket innebär att du kan justera den till ditt hjärta innehåll. Se en fördjupad videodemonstration efter pausen, om detta låter som din idé om djävulskt svårt kul.

Fortsätt läsa Fyra vågar Bit Maze dig att lösa sina pussel, arbeta dig upp till Lament Configuration

Filed under:

Fyra Bit Maze vågar dig att lösa sina pussel, arbeta dig upp till Lament Configuration publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, oktober 17, 2011 23:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Hack a Day | källa OskarPuzzle (YouTube) , TwistyPuzzles | Tipsa | Kommentarer

Viewsonic V3D241wm, en datorskärm med 3D

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

Viewsonic vill också vara kvar och har presenterat en ny bildskärm som har tekniken mode vid denna tid, 3D.

V3D241wm Viewsonic har en 24-tums LED-panel med en latens på 2 ms, 300 candela av ljusstyrka, kontrast och 20.000.000:1 120Hz uppdateringsfrekvens, frekvensen enligt tillverkarens för att njuta av 3D-innehåll med hjälp av polariserade glasögon som medföljer monitorn.

För tillfället vet vi inte vad priset kommer att euro, men i Storbritannien säljer för omkring 330 pounds, vilket vid nuvarande växelkurser skulle vara cirka 376 euro, även om vi inte kan göra detta priset när du kommer att vara till försäljning i Spanien.

Mer information | Viewsonic

UAE Polisen Fordran BlackBerry Driftavbrottsrapportering Made vägar säkrare

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/dhoJvJqDy3Y/uae-police-claim-blackberry-outage-made-roads-safer:
En anonym läsare skriver "Trafikolyckor i Abu Dhabi och Dubai rasade förra veckan - och den lokala polisen har en teori om varför: förarnas BlackBerrys var inte arbetar polisen i Förenade Arabemiraten (UAE) har hävdat att förra veckans. världen BlackBerry strömavbrott, vilket frustrerade företagare runt om i världen som inte kunde kommunicera med sina kollegor, hade ett positivt resultat. - mindre sms och läsning av e-post från personer som borde ha fokus på körningen istället Det kan finnas andra faktorer som spelar in, dock. Till exempel var populär UAE fotbollsspelare Theyab Awana dödades i en hög hastighet krasch nära Abu Dhabi i september, mitt hävdar att han skulle skicka ett meddelande på sin BlackBerry när han slog en lastbil. Den fotbollsstjärnan far, Awana Ahmad Al Mosabi gjorde en känslomässig vädjan till folk att inte använda smartphones under körning, och en Facebook-kampanj mot användning av BlackBerry Messenger när du kör bil har vuxit i popularitet. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Samsung Vs. Apple Tit-For-Tat Down Under

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/eH_orsKghyE/samsung-vs-apple-tit-for-tat-down-under:
Nya inlämnare GumphMaster skriver "I den senaste upplagan av Apple vs Samsung patent kamp, ​​är ABC rapporterar att Samsung har lämnats in i australiensiska och japanska domstolar söker ett föreläggande att stoppa försäljningen av iPhone 4S för påstådda 3G patentintrång. Det återstår att se om Samsung har bättre tur med repressalier strejk i australiensiska och japanska domstolar än den gjorde med domstolar i Nederländerna. Tyvärr förväntar jag mig att Samsung kommer att misslyckas delvis på grund av utländska prejudikat, men mest för att deras patent är klok, tekniska och snävt tillämpningsområde (till skillnad från patent-a-rektangel karaktären av oppositionen). Om denna dumhet någonsin stannar, då miljontals dollar, euro, eller vunnit som satsas på advokater faktiskt kan gå in på innovation att patent är avsedda att främja . Vem vet var det kan leda? "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Mojolicious 2,0: Modern Perl för webben

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/kGnlTpd1KSs/mojolicious-20-modern-perl-for-the-web:
Kvorg skriver "Efter ett år av snabb utveckling, nyligen släppt version 2.0 av Mojolicious, erbjuder den nya generationens realtid Perl webb framework skriven av Sebastian Riedel och många andra, ett mångsidigt och elegant webb framework som är så bra på att webb-skrapning och enkla skript som det är till att bygga komplexa, interaktiva realtids-applikationer med HTML5 och websockets. Den stöder enkel 0-beroende installerar, utmärkt utvecklare läge, flera scenarier driftsättning, många CPAN moduler och plugins. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Forskare låsa Android för att hålla uppgifter från att gå ut genom dörren

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/8RtRm9Zhdjs/researchers-lock-down-android-to-keep-data-from-walking-out-the-door.ars:

En grupp forskare vid Virginia Tech har utvecklat programvara för Android OS som kan genomdriva politiska beslut på mobila enheter baserat på vad rummet de är i. Det kan till och med se till att känslig information inte går ut genom dörren med dem genom att torka den från telefonens minne. Tekniken, som har fått uppmärksamhet av Googles federala regeringen grupp och flera system försvar integratörer, kan så småningom användas för att skydda patientens uppgifter om läkarnas tablets och känslig militär och underrättelseinformation. Virginia Tech forskare menar även att det skulle kunna användas för att hindra elever från att skicka sms under lektionerna.

Även om det finns befintliga applikationer som hanterar säkerheten i mobila enheter, och teknik för att lokalisera en telefon med GPS är lätt tillgänglig, kan GPS-signalerna inte användas exakt inne i en byggnad för att skapa politiska områden så liten som ett konferensrum. Så Virginia Tech forskare har tittat på andra sätt att använda smartphones "inbyggd hårdvara för att känna om produkten. Deras prototyp, som är på väg att släppas som ett projekt med öppen källkod, använder Bluetooth och Near Field Communications (NFC) trådlösa signaler för att verifiera placeringen av enheten.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Funktion: Skylanders: en leksak-RPG för barn (att vuxna kommer att älska)

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/TWDrO9jqm-Y/skylanders-a-toy-based-rpg-for-kids-that-adults-will-love.ars:

Skylanders: Spyros Adventure är ett mycket bättre spel än det har någon rätt att vara. Jag har sett folk skriva av denna experimentella kombination av leksaker och plattformsoberoende spel som en billig cash-in försöket, men experimentet är vilt framgångsrik. De leksaker som ser bra ut, portalen teknik är intressant, och själva spelen är faktiskt kul.

Så här Skylanders fungerar: du köper ett startpaket med tre fysiska tecken, en plast "portal", och själva spelet. Anslut portal in din spelkonsol och vad tecknet du placerar på portalen ytan är den du spelar i spelet. Köp en ny leksak i butiken-32 är för närvarande tillgängliga och du kan spela den karaktär i spelet. Varje tecken lagrar all information från spelet, inklusive objekt, kontanter, och segrar multiplayer, du kan använda dem alla på en väns hus bara genom att överföra dina karaktärer med. Det geniala och beroendeframkallande.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


All-Electric DeLorean bil för att slå på gatorna i 2013

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/T4pYvKp8YsM/all-electric-delorean-car-to-hit-the-streets-in-2013:
En anonym läsare skriver: "Den DeLorean Motor Company precis tillkännagivit planer på en helt elektrisk version av sin Gull-winged Tillbaka till framtiden bilen i 2013. Även om det inte körs på fusionskraftverk (ännu), fortfarande har en topp hastighet av 125 km / h som drivs av en 260 hästkrafter elmotor. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.