tisdag 4 januari 2011

45 år senare, tror Moores lag fortfarande är meningsfulla?

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/AZ9wgiro1Hk/story01.htm:
Velcroman1 skriver "Intel har packat bara blyg av en miljard transistorer i 216 kvadratmillimeter av kisel som komponera sin senaste chip, var och en långt, långt tunnare än en flisa av människohår. Men denna mind-blowing konststycket ingenjörskonst egentligen inte förvåna oss, eller hur? När allt det är bara Moores lag i aktion är inte det? År 1965 förutspådde en artikel i "Elektronik" Tidningen av Gordon Moore, framtiden grundare av chip ångvält Intel, den datorn processorkraft skulle fördubblas ungefär var 18 månader. Eller kanske han 12 månader. Eller var det 24 månader? Egentligen ingenstans i artikeln gjorde Moore faktiskt tydliggöra att berömda förklaring, inte heller ordet "lag" dyka upp även i artikeln alls. Men tanken har visade sig förvånansvärt stabil över tiden, i det allmänna tidsandan och logi håll som en envis datavirus du bara inte kan utrota. Men gör det slår in? Konstigt, det verkar bero mer än något på vem man frågar. "Ja, det fortfarande frågor, och ja vi fortfarande spåra det, säger Mark Bohr, Intel Senior Fellow och direktör för process arkitektur och integration. "Halvledarchips inte har faktiskt spårat de framsteg förutsagts av Moores lag i många år", säger Tom Halfhill, den väl respekterad chip analytiker med industrin bibeln av mikroprocessorn rapporten. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
HP bjuder in press till ett "spännande webOS tillkännagivande" den 9 februari

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/04/hp-invites-press-to-an-exciting-webos-announcement-on-february/:
Oh boy - here we go. HP har bara utfärdat en inbjudan till pressen för en webOS evenemang i San Francisco den 9 februari. Den minimala e-post ber deltagarna att "tänka stort. Tänk småskaligt. Tänka bortom. " - Och som definitivt låter som en multi-produkt lansering för oss. Om vi skulle speltyper, skulle vi lägga pengar på en telefon (kanske rykten vi har hört om "världens minsta" smartphone kommer att visa sig vara sant), en tablett , och mycket prat om framtiden för webOS. En sak som saknas? Namnet Palm. Ser ut som att varumärket kan vara på väg ut. Oavsett, finns vi där bor leverera nyheter i sann Engadget mode ... Så gör dig redo!

HP bjuder in press till ett "spännande webOS tillkännagivande" den 9 februari ursprungligen visades på Engadget sön, 4 jan 2011 15:07:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Saudiarabien kräver licens för Online Media

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/e2gBGbSpNmw/story01.htm:
Beetle B. skriver: "Enligt Saudiarabiens ledande engelska dagstidningen Arab News, nättidningar, bloggar och forum kommer nu att behöva registrera sig hos ministeriet för information och kultur om tillstånd till trafik, enligt nya regler som ministeriet meddelade lördag är det att införa. Abdul Aziz Khoja, minister för information och kultur, sade att systemet är "i linje med den utvecklingen går att media sektorn upplever." Han tillade att reglerna inte innehåller klausuler som begränsar yttrandefriheten och att departement är ivrig att se till att det finns öppenhet. Han sade också att reglerna kommer att göras möjligt att förbättra i framtiden. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Fling joystick kan du få fysisk med Super Megaworm på IPAD

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/04/fling-joystick-lets-you-get-physical-with-super-megaworm-on-the/:
Du vet, vissa människor tar spel allvar, och det är ingen tvekan om att en stor del av dem kommer att plocka upp denna nya perifera från Ten One Design . För $ 24.95, lovar Fling taktila spelkontroll för att förbättra vissa IPAD spel genom att lägga sina virtuella D-pad med en fysisk minijoystick. Och det är inte den - funky spiral mekanism ger också motstånd för att simulera force feedback, vilket betyder att tummen alltid vet sina gränser. Kolla in videon demo efter rasten.

Fortsätt läsa Fling joystick kan du få fysisk med Super Megaworm på IPAD

Fling joystick kan du få fysisk med Super Megaworm på IPAD ursprungligen visades på Engadget sön, 4 januari 2011 13:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

NASA Namn Bästa & värsta science fiction-filmer genom tiderna

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/beircMHjxMA/story01.htm:
Mvar skriver "Att arbeta genom årsskiftet bästa / sämsta film listor kan vara en bedrift i olympiska proportioner, men det finns en lista som är så jävla cool du definitivt kommer att vilja ge det en virvel. NASA och vetenskap och underhållning Exchange har sammanställt en lista över de "minst sannolika science fiction-filmer som någonsin gjorts," och de rangordnas den katastrofala (i mer än ett sätt) 2012 som den mest "absurda" sci-fi-flick genom tiderna. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Iomega Personlig Cloud enheter värd för dina data, inte din vattenånga

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/04/iomega-personal-cloud-devices-host-your-data-not-your-water-vap/:
Slutligen, en ny smak av Iomega att EMC-fanboys kan hitta välsmakande. Ju större företaget förbrukat mindre tillbaka under 2008 och medan vi har sett många produkter sedan dess har ingen egentligen fört de två tillsammans som den nya personliga Cloud upplaga av Home Media Network Hard Drives. I teorin i alla fall. Tanken här är att detta är en smart NAS , skapa din egen lilla puff och hosting dina data för allmän tillgänglighet utan att slippa " slarviga computing "förbannelsen genom att behålla kontrollen över dina data. Det ska naturligtvis leka snällt med det nya Iomega TV och, om du köper två av de saker, kan du ha en utföra en automatiserad fjärrbackup till den andra. Det är den typ av funktion som ska göra en snäv budgeterade IT-chefens öron piggna till. Hur tätt? De två första modellerna av Iomegas Home Media Network Hard Drive Cloud Edition-enheter lansera denna månad: 1 TB för $ 169,99 och dubbelt så stor som för $ 229,99.

Fortsätt läsa Iomega Personlig Cloud enheter värd för dina data, inte din vattenånga

Iomega Personlig Cloud enheter värd för dina data, inte din vattenånga ursprungligen visades på Engadget sön, 4 jan 2011 11:22:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Garmin StreetPilot app gör turn-by-turn på iPhone och IPAD för $ 40

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/04/garmin-streetpilot-app-does-turn-by-turn-on-the-iphone-and-ipad/:
När Garmin förkortas sin hårdvara partnerskap med Asustek slutet av förra året, var du tvungen att veta att företaget skulle göra en comeback till den mobila fronten i vissa form, mode eller form. Från och med idag, iPhone och 3G IPAD båda får den helt nya StreetPilot app, som kostar $ 39.99 och ger dig turn-by-turn navigering från de killar som lever på saker. Det underminerar TomToms $ 49,99 erbjudande för IOS, samtidigt som den erbjuder trafikinformation i realtid data, röstkommandon, lane assist, adressbok integration så att du kan navigera direkt till dina kompisar "adresser och multitasking stöd. det ser ut som en ganska omfattande bit av premium navigeringsprogram som, om tidigare rykten bära ut, bör landa på BlackBerry-enheter samt ganska snart. Hoppa förbi paus för pressmeddelandet.

Fortsätt läsa Garmin StreetPilot app gör turn-by-turn på iPhone och IPAD för $ 40

Garmin StreetPilot app gör turn-by-turn på iPhone och IPAD för $ 40 som ursprungligen visades på Engadget sön, 4 januari 2011 11:32:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa iTunes | Tipsa | Kommentarer

Atheros debuterar första Bluetooth 4 / 802.11n system-in-package

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/04/atheros-debuts-first-bluetooth-4-802-11n-system-in-package/:
Du vet Atheros , eller hur? Företaget känt för sina olika trådlösa nätverksprodukter har just aviserat en liten sak som kallas AR6233. Faktureras som "den första SIP lösning som stödjer de nya Bluetooth 4.0-standarden," detta system-in-paketet (det är vad SIP står för - men du redan visste det) sport ovannämnda Bluetooth-radion, samt 802.11n "med en nära noll effekt på batteritiden på bärbara enheter. " Låter som bara sak för din handgjorda boutique mobiltelefon start! Den fungerar med ARM eller x86-processorer, och väntas vara i volymproduktion i Q2, 2011. PR efter rasten.

Fortsätt läsa Atheros debuterar första Bluetooth 4 / 802.11n system-in-package

Atheros debuterar första Bluetooth 4 / 802.11n system-in-package publicerades ursprungligen på Engadget sön, 4 jan 2011 11:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Googles Nästa Challenge, Spam resultat

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/83pfCfVRs4s/story01.htm:
krou skriver "The Guardians tech blogg är igång en intressant pjäs på Googles nästa stora utmaning, som handlägger spammare det bidragit till att skapa." Google är den 900-pound gorilla av sökning, med cirka 90% av marknaden (exklusive Kina och Ryssland), och det finns en hel industri som har vuxit upp kring just kittlande gorillan för att göra den glad och berika ticklers. " De citerar Paul Kedrosky som konstaterar att "Google har blivit en orm som alltför lätt förbrukar ett eget sökord svansen Identifiera några ord som dyker upp i lönsamma sökningar -. Från apparater, till mesoteliom kostymer, till kajak lektioner - pressa fram innehåll billigt och regelbundet, och du är klar. På webben, vet ingen att du är en innehåll-kvarn. " Oavsett om du söker efter recensioner, produkter, företag, eller ens att bedriva akademisk forskning, är skrapa platser rankade högre än det ursprungliga innehållet. Artikeln spekulerar i att Google kan försöka åtgärda problemet, men från Googles perspektiv, de flesta av dessa typer av webbplatser använder AdSense-annonser och generera intäkter för Google (89% av klicken kommer från den första sidan av resultat), så Google inte kan ha ett incitament att förändra saker för mycket. Alternativt kan folk sluta använda Google ", eftersom dess sökning är fan bruten .. . Frågan är om det skulle synas tillräckligt - det vill säga om tillräckligt många människor skulle göra det -. att det skulle dyka upp på Googles radar och prioriteras "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Tesla Model S har 17-tums infotainment konsol, som drivs av Tegra, BMW använder NVIDIA tech alltför

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/04/tesla-model-s-to-have-17-inch-infotainment-console-powered-by-t/:
Tesla är försöker pracka världens största mittkonsolen för sin kommande modell S idag: ett gigantiskt 17-tums pekskärm drivs av NVIDIAs Tegra-chip. Infotainment, klimatkontroll och navigering kommer alla att förvaltas med hjälp av den stora instrumentbrädan dominator, medan Nvidias hårdvara kommer också att ta ansvar för att hålla 12,3-tums kombiinstrumentet LCD uppdateras. Med tanke på Model S, som Roadster innan det är en helt eldriven bil, skulle du förvänta energieffektivitet att vara en ganska viktig faktor i valet av infotainment systemet och Tesla punkter som anges som en viktig fördel med Tegra, som beskriver det som "power-snål." En annan Motor Company ansluter med NVIDIA är BMW, som lovar att alla dess kommande modeller för 2011 kommer att gynnas av Green Team grafikprocessorer driver sina iDrive navigering och informationssystem. Vi vet inte vad exakt grafikprocessorer kommer att användas, men en "visuellt rik" next-gen UI är utlovat, som sträcker sig ut till en 1280 x 600 upplösning. Du hittar både pressmeddelanden efter rasten.

Fortsätt läsa Tesla Model S har 17-tums infotainment konsol, som drivs av Tegra, BMW använder NVIDIA tech alltför

Tesla Model S har 17-tums infotainment konsol, som drivs av Tegra, BMW använder NVIDIA tech alltför ursprungligen visades på Engadget sön, 4 Jan 2011 10:37:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

HTC EVO 4G Shift hanteras på video genom Wirefly

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/04/htc-evo-4g-shift-handled-on-video-by-wirefly/:
Typ av ovanligt för en top-tier från tredje part alltid slå alla andra (inklusive tillverkare och transportör) till stans med en detaljerad live video av en ny smartphone - men hey, egentligen, vilka är vi att klaga? Wirefly har postat en nästan 10-minuters introduktion till EVO 4G Skift att Sprint just gjort tjänsteman i morse, att jämföra det med både ett original EVO 4G och en Droid 2 så att du kan få en känsla för den ringa mått (relativt sett i alla fall) . Det ser ganska snabbt från videon, och beståndet Quadrant värdering över 1.400 tycks backa upp detta intryck - men naturligtvis, vi är säker på att det kan bli ännu bättre med lite försiktig ROM justeringar och god uppgradera till pepparkakor . Följ paus för hela videon.

Fortsätt läsa HTC EVO 4G Shift hanteras på video genom Wirefly

HTC EVO 4G Shift hanteras på video genom Wirefly ursprungligen visades på Engadget sön, 4 jan 2011 10:09:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Wirefly | Tipsa | Kommentarer

Överutbud Skickar DRAM-priserna till ett år Låg

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/bKsENOa5Pts/story01.htm:
alphadogg skriver "dram Priserna nådde ett år låg på tisdagen och närmade deras billigaste någonsin på grund av en post-semester överutbud. Den billiga Datorminnen driver PC lägre priser också, sade en Taiwan-baserade handelsplattform. priser på råvara 1 -Gbit DDR3 DRAM-chips sjunkit till ett genomsnitt på $ 0,84 per enhet från historiska toppar på 2,80 $ i april och maj förra året, säger Ivan Lin, publicist och redaktör med DRAMeXchange. priser slog rekordlåga $ 0,81 per chip i mars 2009, enligt börsens dagliga undersökningar. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.