lördag 17 september 2011

Vecka på webben: smartphone krig, programmering krig och P2P krig

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/x34v9JR39Do/week-on-the-web-smartphone-wars-programming-wars-and-p2p-wars.ars:

Äga bunten: Den rättsliga krig för att kontrollera plattform för smartphones : Smartphone Krig har nu blivit ett all-out laglig strid med copyright, varumärken och patent utnyttjas som stötande vapen. En lag professor förklarar vad alla striderna egentligen handlar om: pengar, förstås.

Kritiker kallar foul som Google tar syftar till att JavaScript med Dart : Google förbereder sig för att avtäcka en ny klient-side programmeringsspråk för webben med målet att så småningom tränga undan JavaScript. Mozillas Brendan Eich, skaparen av JavaScript bland de kritiker som är orolig för hur planen kommer att påverka den öppna webben.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inferno OS Köra på Android-telefoner

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/7GCzhklkfcQ/Inferno-OS-Running-On-Android-Phones:
Nya inlämnare Digi-Johannes skriver "Anställda vid Sandia National Labs har satt Inferno OS på Android-baserade telefoner, som ersätter standard Java UI. Ansökningarna är skrivna i Limbo snarare än Java. Hela tillkännagivandet är på bitbucket förvaret, och en kort videon visar några av dess kapacitet. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Vecka i Apple: masochist utgåva

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/GA8h55NNECg/week-in-apple-masochism-edition.ars:

Vi kan vara mer än halvvägs in i september utan traditionella Apple evenemang än planerat, men det betyder inte att nyheten har gått långsamt. Det finns fortfarande mer iPhone 5 rykten, särskilt som de avse övergång av IOS 5 och möjliga Sprint kompatibilitet. Vi diskuterade också en potentiell MacBook Pro processor bula, Apples fall mot Samsung i Tyskland, och skrev om våra erfarenheter med att jobba på IPAD för en hel dag. Behöver komma ikapp? Du har kommit till rätt ställe.

Masochist mig? En Ars författarens iPad-only arbetsdag : Hur lätt är det att slutföra en full arbetsdag medan bara använder iPad? En intrepid Ars redaktör får veta att-överraskning!-Det är faktiskt genomförbart.

Är detta "iPhone 5" skärmskydd ett förebud om nya iPhone design? : En ny skärmskydd som är förmodligen för iPhone 5 matcher tidigare beskrivningar av ett "radikalt" annorlunda formfaktor.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


LG retar LU6200 med 1,5 GHz dual-core processor, 720p HD-skärm, Gingerbread och 75Mbps LTE

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/17/lg-teases-lu6200-with-1-5ghz-dual-core-cpu-720p-hd-display-gin/:
Vi snubblade nyligen på den senaste smartphone som LG: s förberedelser för sitt hemland, och wow, detta är plus-sized skönhet noga med att stänga några huvuden i Sydkorea. Enheten är endast känd som LU6200, men det rymmer en 4,5-tums AH-IPS skärm med 720p upplösning, en dual-core 1,5 GHz Scorpion CPU, en Adreno 220 GPU, tillsammans med en 8 megapixel autofokus kamera och anslutning till U + LTE-nätverk (som stöder en maximal teoretisk nedladdningshastighet på 75Mbps). Vidare kommer användarna att hitta en 1.3MP framsidan cam, 1 GB RAM, 4 GB inbyggd förvaring, ett 1830 mAh batteri, 801.11b/g/n och Bluetooth 3,0, tillsammans med stöd för DLNA, MHL, WiFi Direct och NFC . Specifikt för den koreanska marknaden kan telefonen ta emot även digitala radio-och TV-sändningar via markbundna DMB . LG har lanserat en teaser för den här Gingerbread-drivna smartphone som förbeställningar sägs börja den 26 september - men, det finns ännu inga ord om prissättning. Det är verkligen spännande, även om vi kommer gärna vänta ett Stateside version innan plundra vår spargris ... igen.

[Tack, Anonym]

LG retar LU6200 med 1,5 GHz dual-core processor, 720p HD-skärm, Gingerbread och 75Mbps LTE publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 17 Sep 2011 16:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Moveplayer (översatt) | källa LG U + (koreanska) | Tipsa | Kommentarer

Maine School District Ger iPad till varje Kindergartner

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8bdtf41Fa0Y/Maine-School-District-Gives-iPad-To-Every-Kindergartner:
En anonym läsare skriver: "'En Auburn, ME skoldistrikt spenderat mer än $ 200.000 att utrusta var och en av dess 250 kindergartners med [iPads], tillsammans med kraftiga fall för att skydda dem. School tjänstemän säger att de är den första offentliga skolan distrikt i landet att ge varje kindergartner en iPad. Mrs McCarthy säger de verktyg som ger henne 19 elever mer omedelbar feedback och individuell uppmärksamhet än hon någonsin kunde. " Kommer detta att förbättra låga Testresultaten, eller ett annat fall där spendera mer pengar inte ger en bättre pedagogiska resultat? "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Frankfurt Motor Show 2011 wrap-up

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/17/frankfurt-motor-show-2011-wrap-up/:
Frankfurt Motor Show 2011 wrap-up
Den 2011 Frankfurt Motor Show är fortfarande rullar, men skarorna av ivriga tyska motorentusiaster fylla salarna vi ta tag i våra pass och flyr tillbaka till staterna. Årets show hade fler elbilar och infotainment-fyllda bilar än någonsin tidigare, och om det vi såg här är någon indikation, kommer framtidens bil ha minst en smartphone eller tablet byggdes där någonstans - kanske två . Njut av galleriet nedan slumpmässiga bilder från mässan som vi sparka tillbaka i buss och försöka fånga upp lite sömn.

Och om du behöver ännu mer täckning, huvud på över till våra goda vänner på Autoblog. Som vanligt de omfattas överdrivet showen .

Fortsätt läsa Frankfurt Motor Show 2011 wrap-up

Frankfurt Motor Show 2011 wrap-up ursprungligen visades på Engadget , lör, 17 Sep 2011 15:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Vecka i spel: Golden NES kärror, Gears of War 3, Hard Reset recension

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/_3DM2dfxAk0/week-in-review-golden-nes-carts-gears-of-war-3-hard-reset-review.ars:

Hur mycket pengar skulle du vara villiga att betala för ett spel? Våra mest populära historien tittade på den dyraste NES spel på marknaden, och historierna bakom den gyllene vagnen. Vi gick också igenom både Hard Reset och Gears of War 3.

Kom in och ta en titt på de historier du kan ha missat denna vecka.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Mosa in flera Web Services

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8ME9NtM9DuA/Mashing-Up-Multiple-Web-Services:
GMGruman skriver "Ted Simson rapporter om ett nytt webbprogram dubbade ifttt.com som mosar upp alla de webbtjänster vi rutinmässigt använder. Dagens Web är fullmatat med ett svindlande antal tjänster där användarna kan säga sin åsikt (Twitter), ta tag i viktig information ( några nyheter eller blogg källa), lagra viktiga filer (Dropbox eller Box.net), samarbetar med varandra (Facebook eller Google +), och mycket mer. Drömmen har länge varit att finna sätt att få dessa ofta disparata och siled tjänster att samverka med varandra, att skapa något större än summan av dess delar. Den fungerar som ett mått på hur långt vi har kommit från de första dagarna av specialiserade, single-purpose mashups, eller mer komplicerade SOA där tjänster sydde ihop med komplexa verktyg och kodningen motsvarande silvertejp. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Evolta roboten att ta på Ironman Triathlon, erövra kursen i en vecka

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/17/evolta-robot-to-take-on-the-ironman-triathlon-conquer-the-cours/:
Panasonics lilla batteridrivna bot som kunde, den Evolta har samlat vår uppmärksamhet flera gånger under åren. Det är redan klättrade ut ur Grand Canyon och gick 500km från Tokyo till Kyoto , men tydligen inte var tillräckligt för att bevisa det och dess namne batterier sanna duglighet. Den här gången Panasonics sätta tre av robotar genom Ironman på Hawaii, och de har en vecka att simma 2,4 miles, cykel 112 och köra en 26,2 mil maraton. Till skillnad från meatbags körs loppet som en dag till slut, robotarna får en vecka - trots att de kommer att göra sin grej 24 timmar om dagen medan bara ta pauser för att ladda sina tre AA-batterier. Nyfiken? Tävlingen startar den 23 oktober, så det finns gott om tid att titta på lämpligt dramatisk video som förklarar den utmaning det triumvirat av små triatleter efter pausen.

Fortsätt läsa Evolta roboten att ta på Ironman Triathlon, erövra kursen i en vecka

Evolta roboten att ta på Ironman Triathlon, erövra kursen i en vecka ursprungligen visades på Engadget , lör, 17 Sep 2011 14:07:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink The Huffington Post | källa Panasonic | Tipsa | Kommentarer

SpyEye Botnet Nät Bedragare $ 3.2M på sex månader

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/MtCw19VOUrw/SpyEye-Botnet-Nets-Fraudster-32M-In-Six-Months:
wiredmikey skriver "Det SpyEye trojanska har en välförtjänt plats respekt i cyber-tunnelbanan som en anpassningsbar och effektiv bit av skadlig kod. Samma egenskaper har också gjort det ett fördärv för otaliga offer och säkerhetsgemenskap, och ny forskning ger ännu en påminnelse om varför. Enligt säkerhetsforskare, ledde en hacker i hans tidiga 20-talet känd under alias "Soldier" en operation bankbedrägerier att nettas $ 3.200.000 i sex månader. Drivs av SpyEye crimeware kit och med hjälp av pengar mulor och en medbrottsling tros uppehålla sig i Hollywood, befallde Soldier ett botnät av mer än 25.000 datorer mellan 19 april och 29 juni att äventyras bankkonton och gjorde av med vinsten. De flesta av offren var i USA, men det fanns en handfull offer i 90 andra länder. Bland de drabbade organisationerna banker, utbildningsmöjligheter och myndigheter. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Shapeways serverar Prêt-à-Imprimer 3D ben, står Lagerfeld med för full skelett byte

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/17/shapeways-serves-up-pret-a-imprimer-3d-bones-lagerfeld-stands-b/:
3D tryckt choklad ? Visst, det låter oskyldigt nog. Men gjorde på beställning 3D tryckt ben? Nu är det bara sjuklig. För den kirurgiska teamet på Glasgows Royal Hospital för sjuka barn, dock är det tech vara bra att ha som en budget prissatta, preoperativ planeringsverktyg. Markera Ram, en ortopedisk kirurgi trainee på RHSC, kom först med idén att skapa osteo-faksimil efter en kostsam universitets-made replika, beställde ett förfarande, inte uppfyllde nödvändiga andelen och storlek. Efter att företaget lite av själv-tilldelade internet forskning, Frame redas ut en metod för att skapa gör av patientens bröt underarmen med hjälp av datortomografi behandlas genom öppen källkod OsiriX programvara . Dessa var sedan leds genom en separat MeshLab ansökan att städa upp någon artifacting och slutligen exporteras i 3D-kompatibla. STL format. Den resulterande filerna skickades till Shapeways för utskrift , med vit plast benet exemplar levereras bara sju dagar senare för £ 77. Sjukhuset har varit så nöjda med billiga resultatet, att det redan påbörjat prep arbete på en höftledsplastik med hjälp av en replikerad bäcken - och, nej, gjorde de inte anger om patienten var ett mode offer.

Shapeways serverar Prêt-à-Imprimer 3D ben, står Lagerfeld med för full skelettet utbyte ursprungligen visades på Engadget , lör, 17 Sep 2011 00:52:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Shapeways | Tipsa | Kommentarer

NRO Declassifies KH-9 Satellit

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/X6oMMeufxiQ/NRO-Declassifies-KH-9-Satellite:
schwit1 skriver "The Big Bird, formellt känd som KH-9 Hexagon satelliten, först placerades i omloppsbana 1971 efter sin utveckling av National Reconnaissance Office (NRO), vilket gör den till en av de mest avancerade spionsatelliter av sin tid. Det tros ha producerat bilder av Sovjetunionen, Kina och andra länder som höll strategisk betydelse för den amerikanska regeringen genom det kalla kriget. Men det kommer aldrig sågs utanför underrättelsetjänsten. I helgen blir det tillgängligt för alla i Washington området för att se, men bara för en dag. För att fira sin 50-års jubileum, den NRO, tillsammans med Smithsonian Institution, är för första gången offentligt visar den nyligen hemligstämplade reliken på Steven F. Udvar-Hazy Center i Chantilly, Va Därmed är underrättelsetjänst föranledde mer än bara lite av spänning bland spaning experter och teknisk hobby. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.