onsdag 13 april 2011

WordPress Hacka, Angripare få root-åtkomst

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/z7vrDFITyRQ/WordPress-Hacked-Attackers-Get-Root-Access:
En anonym läsare skriver: "En hackare har fått tillgång till WordPress.com servrar och platsen källkod utsattes inklusive lösenord / API nycklar för Twitter och Facebook-konton Från den officiella bloggen." Automattic hade en låg nivå (root) break- in på flera av våra servrar, och eventuellt något på dessa servrar hade kunnat avslöjas. Vi förutsätter vår källkod utsattes och kopieras. Även om mycket av vår kod är Open Source, det finns känsliga bitar av våra och våra partners kod. Utöver detta , verkar det dock information som lämnas ut var begränsad. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


DARPA: s nya högteknologiska Telescope

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/J_yWMHZG0Io/DARPAs-New-Hi-Tech-Telescope:
coondoggie skriver "Du kan räkna med att om det finns små röda aliens som springer runt på Mars eller rymdskepp patrullerar annan planet i vårt solsystem för den delen, en nyligen påslagen teleskop byggdes av forskare vid Defense Advanced Research Projects Agency kan bara vara kunna se dem. Air Force, som driver DARPA utvecklade rymdövervakning Telescope (SST) säger teleskopets design, med unik bild-fånga teknik som kallas en böjd kopplat avgift enhet (CCD) system, samt mycket brett fält -of-view, stor bländaröppning optik, inte kräver lång optik tåget av en mer traditionell teleskop. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Google investerar på världens största Solar Power Plant Tower

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/cRLMkowRFWo/Google-Invests-In-Worlds-Largest-Solar-Power-Tower-Plant:
cylonlover skriver "Google har flisas i en amerikansk $ 168.000.000 investeringar i vad som blir världens största solenergi tornet anläggningen. Att vara placerad på 3.600 tunnland mark i Mojaveöknen i sydöstra Kalifornien, Ivanpah Solar Electric Generating System (ISEGS) kommer skryta 173.000 heliostater som kommer att koncentrera solens strålar till en sol torn stående cirka 450 fot (137 m) hög. Anläggningen började byggas i oktober 2010 och förväntas generera 392 MW solenergi efter det att den planerade klar 2013. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


IBM visar upp smartare resenär verktyg trafik förutsägelse

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/13/ibm-shows-off-smarter-traveler-traffic-prediction-tool/:
Trafikvarningar på GPS-enheter kan vara gammal hatt på denna punkt, men det finns uppenbarligen fortfarande gott om utrymme för förbättringar, och IBM nu säger att det är lyckats göra just detta med sin nya "Smarter Traveler" trafik verktyget. Utvecklad med hjälp av UC Berkeley s transport-gruppen och California Department of Transportation, bygger verktyget på prediktiv analys, GPS-övervakning och sensorer som redan finns på vägarna för att inte bara erbjuda varningar, men bygga en modell av varje persons vanliga pendlare rutt. När systemet väl är utbildad lite, pendlare har möjlighet att kolla vad som är effektivt en prognos för hela deras väg innan de ens lämna huset, snarare än att bara bli uppmärksammad på trafikproblem innan det är för sent att undvika dem. Chef på tidigare för hela pressmeddelandet, och en snabb video förklaring av hur det fungerar.

Fortsätt läsa IBM visar upp smartare resenär trafik verktyget

IBM visar upp smartare resenär trafik verktyget publicerades ursprungligen på Engadget , ons, 13 Apr 2011 15:50:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa IBM | Tipsa | Kommentarer

RIM: s Blackberry Torch 9860 gör suddig video debut

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/13/rims-blackberry-torch-9860-makes-blurry-video-debut/:
BlackBerry Torch 9860
Storm 3? Torch 9860? Touch 9860? Monza? Monaco? Den senaste allt-pekskärm BlackBerry har fler namn än RIM har läckor, vilket framgår av denna praktiska video ut i Thailand. Vi är inte säker på vad förarens intryck är av än så länge oanmälda enhet (men om du talar Thai, är du välkommen att upplysa oss i kommentarerna). Det verkar som om 1,2 GHz Snapdragon levererar några lysande resultat, åtminstone. Det är svårt att säga, tack vare förutsägbart ofokuserad kamera arbete, men det verkar också att Torch 9.860 (vi fastnar med att för nu) använder Comic Sans. Vi hoppas det är inte som standard. VID's efter pausen, per vanligt.

Fortsätt läsa RIM: s Blackberry Torch 9860 gör suddig video debut

RIM: s Blackberry Torch 9860 gör suddig video debut som ursprungligen visades på Engadget , ons, 13 Apr 2011 13:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Crackberry | källa YouTube (artxenonart) | Tipsa | Kommentarer

Sony Ericssons Android bootloader upplåsning webbplats öppnas, datorbyggare glädjas

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/13/sony-ericssons-android-bootloader-unlocking-site-goes-live-mod/:
Som utlovat , Ericsson har Sony precis vänt växeln under sin Android bootloader upplåsning tjänst, det vill säga de med en varumärkesfri Xperia enhet från 2011 och framåt - Play, Arc, Neo, och Pro hittills - kommer att kunna prova ut anpassade rom och andra smutsiga mods med lätthet. Allt som krävs här är telefonens IMEI-nummer, som i gengäld ger dig låsa upp för att gå med Android SDK: s fastboot program - allt kommer att klargöras när du har läst instruktionerna vid källan länk. Men kom ihåg: SE gör varnar för att denna tjänst kan upphäva garantin om allt går päronformad, så bara vara noga med, inte du?

Sony Ericssons Android bootloader upplåsning webbplats öppnas, glädjas datorbyggare som ursprungligen visades på Engadget , ons, 13 Apr 2011 14:22:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Xperia Blogg | källa Sony Ericsson | Tipsa | Kommentarer

Motorola börja betatestning robust Android tablett, steg upp företag ansträngningar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/13/motorola-to-begin-beta-testing-rugged-android-tablet-steps-up-e/:

Vi har hållit ögonen på Motorolas planer att sjunka klorna i företagsmarknaden under åtminstone de senaste månaderna, och det ser ut bolaget ökar sina insatser med en robust Android tablett passar för arbetsplatsen. En presentation som ges till oss av en hjälpsam tipsaren beskrivs Moto planer på att vara "den första fysiska uttryck definiera Android för företaget," med en Pepparkakor utrustat tablett in beta-testning i oktober. Som ni kan se på bilden ovan skiffer kommer idrotten både en 1.3MP framsidan kamera och en 8MP bakåtvänd kamera "med belysning och siktar" för streckkod. Det är också bär en dual-core 1GHz OMAP 4 processor, 1GB RAM, 8GB NAND, en 7-tums LCD skärm, Bluetooth 2.1 + EDR, 802.11 a / ​​b / g / n WiFi, och USB-anslutning. Det bör också packa tillräckligt med juice för att leverera fem och en halv timme av strömmande video, och bör kunna stå emot en fyra droppfot, extrema temperaturer, damm och vattenstänk. Från utseendet på saker, är denna tablett kommer att vara mer hemma i verkstaden än i styrelserummet, men vi får väl vänta och se vad det blir av det när sak gör det ur beta.

[Tack, Anonym]

Motorola börja betatestning robust Android tablett, steg upp företag ansträngningar ursprungligen visades på Engadget , ons, 13 Apr 2011 14:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Bokrecension: Drupal 6 Teman kokbok

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/R2k2-CBMepI/Book-Review-Drupal-6-Theming-Cookbook:
Trevor James skriver "hopar på min Tech bokhyllan finns en massa bra titlar på Drupal CMS-system. Earl & Lynette Miles Drupal byggstenar är boken om hur man använder CCK, Vyer och paneler moduler. Det är en del av Addisons Wesleys Developer's Library och är den definitiva guiden till "Trifecta" av Drupal moduler Det finns en hel del teori och begrepp förklaras i granulat detalj här, liksom recept tutorials stil -. suga upp det Det är en utmärkt resurs ".. Läs vidare för resten av Trevor: s granskning.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Self-Torka hårddiskar från Toshiba

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/HPwEvcDKozg/Self-Wiping-Hard-Drives-From-Toshiba:
Orome1 skriver "Toshiba tillkännagav en familj av själv-kryptering hårddiskar konstruerad för att automatiskt ogiltigförklara skyddade uppgifter när den ansluts till en okänd värd. Data ogiltigförklarande attribut kan ställas in för flera dataområden, vilket möjliggör riktade data i satsningen på att göras oläslig genom kommandot , på strömmen cykel, eller på värdverifiering fel. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Microsofts Kinect SDK kan följa och lyssna

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/OjCV59G_5fA/Microsofts-Kinect-SDK-Can-Track-and-Listen:
mikejuk skriver "Microsoft har gett mer information om Kinect SDK att släppas senare under året. Det kommer att innehålla programvara kroppen spårning som används av Xbox versionen av Kinect, så att den spåra upp till två personer på samma gång och stanna låst på dem även om de lämnar och på nytt välja ram. Dessutom lovar de att låta mikrofoner som skall användas med PC: s taligenkänning API. Så kommer inte bara framtida Kinect projekt kunna spåra dig - De kan lyssna på vad du säger ".

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Elitegroup S10 Windows tablett nådegåvor FCC, fortfarande kunde använda en makeover

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/13/elitegroup-s10-windows-tablet-graces-the-fcc-could-still-use-a/:
Föga kända taiwanesiska tillverkaren Elitegroup lyckats göra våra vänner på Engadget spanska gör en dubbel-ta på CeBIT, där bolaget visade upp den snabba (och chintzy utseende) Elitepad S10. Nu 10-tums Windows skiffer har fötts upp sin starkt reflekterande huvudet i FCC dokument och - vad vet du? - Här finns fortfarande att 1,5 GHz Intel Atom Z670-processor (inte Z760, som redovisas på annat håll). Andra specifikationer inkluderar 1 GB RAM, blixt lagring, en 1,3 megapixel kamera, WiFi, HDMI-ut, och Bluetooth 3.0. Ack, dock att Ek Trail CPU kanske inte tillräckligt för att lösa den Windows Tablet livet gåta batteri - det lovar ett max på sex timmar av juice, om du har tur.

Elitegroup S10 Windows tablett nådegåvor FCC, fortfarande kunde använda en makeover ursprungligen dök upp på Engadget , ons, 13 Apr 2011 13:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Trådlös Goodness | källa FCC | Tipsa | Kommentarer

"Skrapor" gräva djupt för uppgifter om webben

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/uB8Ltub0sRo/Scrapers-Dig-Deep-For-Data-On-Web:
srwellman skriver "Bruket av Web" skrapning "växer som många företag erbjuder sig att samla in personuppgifter och eventuellt komprometterande uppgifter om användare från deras sociala nätverk profiler och diskussioner. Många företag även samlar in online samtal och personliga uppgifter från sociala nätverk, sajter jobb och forum där folk kan diskutera sina liv och även potentiellt känsliga data, såsom hälsofrågor. Dessa skrapor i en juridisk gråzon som lämnar många användare utsätts för. " Vi förbud skrapor så här regelbundet här endast för att inte följa de regler som anges i robots.txt.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Microsofts Joe Belfiore bekräftar: Skype kommer till Windows Phone 7 "i höst"

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/13/microsofts-joe-belfiore-confirms-skype-coming-to-windows-phone/:
Du hörde rätt - Skype bara gick från " ingenstans i närheten av "Windows Phone 7, att" om färdplanen ", att" definitivt kommer i höst. " Det sista godbit är artighet av Microsofts egen Joe Belfiore och hävdade att "Skype kommer att komma till Windows Phone 7 plattform i höst" när han talade live på MIX 11 . Vi tvekar att agera förvånad, men med tanke på tidigare rapporter att det kan vara en önskedröm, vi är helt säkert andas lite lättare att höra detta. Nu, om bara en WP7 telefon skulle fartyg med en legitim framsidan kamera ...

Microsofts Joe Belfiore bekräftar: Skype kommer till Windows Phone 7 "i höst" ursprungligen dök upp på Engadget , ons, 13 Apr 2011 12:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Viewsonic V3D241wm, en datorskärm med 3D-teknik

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

Viewsonic vill inte vara kvar och har lagt fram en ny bildskärm som funktioner mode tekniken vid denna tid, 3D.

V3D241wm Viewsonic har en 24-tums LED-panel med en latens på 2ms, 300 candela av ljusstyrka, kontrast 20.000.000:1 och en 120Hz uppdateringsfrekvens, frekvensen beroende på tillverkaren för att njuta av 3D-innehåll med hjälp av polariserade glasögon medföljer monitorn.

För tillfället vet vi inte vad priset blir i euro, men i Storbritannien säljer för omkring 330 pounds, vilket i löpande priser skulle vara cirka 376 euro, trots att vi inte kan detta vara det pris som när det gäller att säljas i Spanien.

Fler | Viewsonic

Berners-Lee: Web Access är en "mänsklig rättighet"

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/cX5qxfweVj0/Berners-Lee-Web-Access-Is-a-Human-Right:
jbrodkin skriver "Två decennier efter att skapa World Wide Web, säger Tim Berners-Lee människor har blivit så beroende av det som har åtkomst till webben nu bör betraktas som en grundläggande rättighet. I ett tal vid ett symposium MIT, Berners-Lee jämfört tillgång på webben med tillgång till vatten. "tillgång till Internet är nu en mänsklig rättighet, sa han." Det är möjligt att leva utan webben. Det är inte möjligt att leva utan vatten. Men om du har fått vatten, sedan Skillnaden mellan någon som är ansluten till Internet och är en del av informationssamhället, och någon som (inte) är allt större och större. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.