fredag 3 december 2010

Viewsonic V3D241wm, en datorskärm med 3D-teknik

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

Viewsonic vill inte vara kvar och har lagt fram en ny bildskärm som funktioner mode tekniken vid denna tid, 3D.

V3D241wm Viewsonic har en 24-tums LED-panel med en latens på 2ms, 300 candela av ljusstyrka, kontrast 20.000.000:1 och en 120Hz uppdateringsfrekvens, frekvensen beroende på tillverkaren för att njuta av 3D-innehåll med hjälp av polariserade glasögon medföljer monitorn.

För tillfället vet vi inte vad priset blir i euro, men i Storbritannien säljer för omkring 330 pounds, vilket i löpande priser skulle vara cirka 376 euro, trots att vi inte kan detta vara det pris som när det gäller att säljas i Spanien.

Fler | Viewsonic

Canons Image Verification System Knäckt

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/wGoSstv_eAk/story01.htm:
TJNoffy skriver "H Security's H-nätet rapporterar att" Hacker Dmitrij Sklyarov har lyckats utvinna den hemliga signeringsnyckel från många digitala systemkameror och har använt det för att signera modifierade bilder som Canons senaste OSK-E3 Security Kit verifierar som legitima. Canons original Data Security System är avsedd att visa om ändringar har gjorts till fotografier och för att kontrollera datum och plats. Systemet används främst för att säkerställa integriteten av bevis, för rapportering av olyckor och för byggnationen. '"

Läs mer i denna historia på Slashdot.
X-37B Robotic Space Plane återvänder till jorden

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/sEEoOr8sTCE/story01.htm:
Kozar_The_Malignant skriver "Det hemlighetsfulla X-37B robotliknande utrymme plan har återvänt till jorden efter ett sju månader uppdrag. Det var bilens första flygning. Ser ut som en korsning mellan en Predator Drone och rymdfärjan, landade den på Vandenberg AFB i Kalifornien, som skulle ha varit militär anläggning skytteltrafik lansering. Spekulationerna är att X-37B är en omloppstid spion plattform. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Google Earth motor ger Data klimatförändringar

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/lv11zVzw0i0/story01.htm:
Mesak nyhetstips att Google har avtäcka Google Earth Engine ", en ny teknisk plattform som ger en aldrig tidigare skådad mängd av satellitbilder och data - aktuella och historiska -. Online för första gången möjliggör global skala övervakning och mätning av förändringar i jordens miljö. " De är också "donera 10 miljoner CPU-timmar per år under de kommande två åren på Google Earth-plattform för att stärka utvecklingsländernas förmåga när världens nationer att följa tillståndet i deras skogar, som förberedelse för REDD. För de minst utvecklade nationer, kommer Google Earth Engine tillhandahålla kritisk tillgång till terabyte med data, en växande uppsättning av analytiska verktyg och vår höga prestanda behandling. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Rogers tillägger "datadelning planer, kommer att genomföra både WiFi och cellulära versioner av BlackBerry playbook

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/03/rogers-adds-data-sharing-plans-will-carry-both-wifi-and-cellu/:
Med prejudikat Galaxy Tab har satt, var det en öppen fråga huruvida lufttrafikföretag skulle omfamna WiFi versionen av RIM: s Blackberry playbook - trots allt, det är lite svårare att fullt ut tjäna pengar på en dataanslutning på en enhet som saknar egen mobilmodem. Saken är, WiFi version är den första som kommer att finnas tillgängliga, RIM har inte gett mycket vägledning ännu om när de cellulära versionen kommer att följa - och RIM inte har mycket av en distributionskanal utanför dess bärare partner. Tja, har Rogers kastat sin hatt i ringen idag vid sitt TabLife evenemang i Toronto, där det har chatta upp framgången med tabletter det säljs hittills (Tabbar tydligen inte kommer att stanna på hyllor) och som noterar att det kommer att bli överför både versioner av playbook när de blir tillgängliga.

Hur är det att gå till jobbet en data perspektiv? Tja, det verkar en samtidig tillkännagivande av Rogers att hålla svaret. Ett par nya så kallade "datadelning planer" kan inklämt din befintliga smartphone plan, effektivt öppna upp dina data hink till andra enheter - så det är i princip som att tjudra planer vi har börjat se gro upp på amerikanska nätverk under ett annat namn. En underlighet är dock CAD $ 20 (ungefär $ 20) datadelning plan som tillåter obegränsad sociala nätverk på "populära sajter" utöver din vanliga hink gigabyte - låter dumt, men när vi tänker på hur många procent av våra mobila tid spenderas på Twitter och Facebook, kan det vara just galen nog att arbeta. Följ paus för Rogers pressmeddelande och en snabb klipp av Rogers exec John Boynton med playbook nämna.

Fortsätt läsa Rogers tillägger "datadelning planer, kommer att genomföra både WiFi och cellulära versioner av BlackBerry playbook

Rogers tillägger "datadelning planer, kommer att genomföra både WiFi och cellulära versioner av BlackBerry playbook ursprungligen visades på Engadget på Fri, December 3, 2010 16:25:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa MobileSyrup , Rogers | Tipsa | Kommentarer

Chrome händelse bekräftades av Google för 7 december

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/03/chrome-event-confirmed-by-google-for-december-7th/:
Tja, det ser ut våra källor har rätt : Google just aviserat en händelse i San Francisco för december 7th, som lovar "spännande nyheter om Chrome." Naturligtvis, vi förväntar att vara tillkännagivandet av en Google-märkt netbook som kör Chrome OS, förutom lanseringen av apps för Chrome. Intressant, det är ganska kort varsel för denna typ av meddelande, och det är också i strid med D-konferensen som pågår några miles norr på samma dag. Vi vet inte om det är dålig planering på Googles del, ett tecken på sista minuten justeringar i produkten, båda, eller ingendera, men antingen så det kommer att bli en ganska spännande vecka!

Chrome händelse bekräftades av Google för 7 december ursprungligen visades på Engadget sön, 3 dec 2010 17:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Viacom filer överklaga i YouTube upphovsrätt fall fortsätter att "dra ut"

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/03/viacom-files-appeal-in-youtube-copyright-case-continues-to-dra/:
Oroa dig inte - att "dra ut" lite hör till Google, inte vi. Om du minns, passar i Mountain View kastade en underjordisk partiet tillbaka i juni när den federala domstolen fast att YouTube föll under "safe harbor" bestämmelse i DMCA som skyddar tjänsteleverantörer från ansvar för användare innehåll. I huvudsak Detta säkerställde att Google inte kunde väckas eller hållas ansvarig för skador orsakade av vissa upptågsmakare ladda upp en krusning episod av 30 Rock på sajten, är att Google har lovat att dra inte efter hast om anmälts av upphovsrättsinnehavaren. Det har i huvudsak bördan för polisarbete på innehållet skapare, men (förnuftigt) frigör Google från det omöjliga konststycket att titta på varenda klipp som får laddas upp innan de gör den levande till världen. Bara för att ge dig lite perspektiv, timmar video finns 24 upp på YouTube varje minut, och det är förväntas bli ännu större med tiden. Trots logiken (och domstolens dom), har Viacom idag in en 72-sida överklagande i ett sannolikt fåfängt försök att slå tillbaka.

All Things D belyser en mördare citat från Viacom i betänkandet - tydligen anser att om domen står, det ska "radikalt förändra hur det upphovsrättsliga systemet och allvarligt försämrar, om inte helt förstöra, värdet av många upphovsrättsskyddade verk . " När det gäller Googles svar? "Vi beklagar att Viacom fortsätter att dra ut detta fall. Domstol här, precis som alla andra domstolen har behandlat frågan, korrekt slog fast att lagen skyddar online-tjänster som YouTube, som tar bort innehåll när det anmälts av upphovsrättsinnehavaren att det är otillåtet . Vi kommer att försvara domstolens beslut om överklagande. " Vi tvivlar på någonting blir annorlunda nästa att gå runt, men självklart kommer vi att titta med stort intresse. Nu, tillbaka till att klipp av 30 Rock var vi njuter helt lagligt på Hulu ...

Viacom filer överklaga i YouTube upphovsrätt fall fortsätter att "dra ut" ursprungligen visades på Engadget sön, 3 dec 2010 17:33:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa All Things D | Tipsa | Kommentarer

Web Bugs den nya normen för företagen?

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/pCwIAvyEfCw/story01.htm:
En anonym läsare skriver: "Vad hände med den gamla goda tiden, när lömska e praxis endast användes av skuggande e-postmarknadsföring företag och spammare? Idag verkar de generella företagsvärlden har börjat använda samma taktik som spammare att spåra deras kundernas e-post. Jonathan Zdziarski noterade i ett blogginlägg som AT & T använder web bugs för att spåra e-post som skickas till kunderna. Kan detta användas för skändlig ändamål? "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
NASA Förseningar Discoverys Final Launch till februari

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/k8h2y1hO46U/story01.htm:
Velcroman1 skriver "NASA har skjutit upp lanseringen av rymdfärjan Discoverys sista uppdrag att tidigast i början av februari - den senaste i en lång rad förseningar som har hållit rymdfarkosten jordade för mer än en månad Discovery nu är tänkt att starta tidigast. 3 februari, med förseningen tillåter NASA ingenjörer mer tid till att analysera varför små sprickor som utvecklats i rymdfärjans stora externa bränsletanken. Sprickorna sedan har reparerats, men NASA vill se liknande frågor inte utgör ett framtida problem. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
A Mind Made Från Memristors

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ClKTGcicLz8/story01.htm:
Csiko skriver "Forskare vid Boston University Institutionen för kognitiva och neurala system fungerar på en konstgjord hjärna genomföras med Memristors. 'En memristor är en två-terminal enhet vars resistans ändras beroende på mängden, riktning och varaktighet spänning som är tillämpliga på den . Men här är riktigt intressant sak om en memristor: Oavsett dess tidigare tillstånd, eller motstånd, fryser det att staten tills en annan spänning läggs att ändra den upprätthålla detta tillstånd kräver ingen makt ".. Också teoretiskt beskrivna, har solid state versioner av memristors inte genomförts tills nyligen. Nu har forskare i Boston hävdar att memristors är den nya nyckelteknik för att genomföra hög grad integrerade, kraftfulla konstgjorda hjärnor på billiga och allmänt tillgänglig hårdvara inom fem år. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Tvist om Square kortläsare patent blir stridslysten

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/03/dispute-over-square-card-reader-patent-gets-litigious/:
Som folk som följer sådana saker kan vara medvetna, det har varit några tvist ursprung Square kortläsare teknik mer eller mindre sedan företaget (som leds av Twitter's Jack Dorsey) gick allmänheten med det förra året. Denna tvist har nu fått ännu mer omtvistad, dock med torget och dess ordförande James McKelvey, med syfta till REM Holdings och Robert Morley, som faktiskt har patent på tekniken. Det viktigaste är att McKelvey inte är listad som en av uppfinnarna i patentet, trots hävdar att han var den som faktiskt kom på idén i en "blixt av uppfinningsrik insikt", och att han och Morley arbetade tillsammans för att utveckla idén (och senare diskuterade de söker patentskydd med Jack Dorsey). Och det är ganska mycket där det ser ut just nu - Square begär ett domstolsbeslut för att lägga till McKelvey som meduppfinnare på patentet, men det finns ingen antydan om när eller om det kommer att ske.

Tvist om Square kortläsare patent blir stridslysten ursprungligen visades på Engadget sön, 3 december 2010 14:19:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa TechCrunch | Tipsa | Kommentarer