söndag 23 januari 2011

Konstgjord näthinnor kan balansera en penna på högkant

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/zNP741ed_Lo/Artificial-Retinas-Can-Balance-a-Pencil-On-Its-End:
mikejuk skriver "En grupp forskare har byggt ett neuralt informationssystem som är tillräckligt bra och tillräckligt snabba för att balansera en penna i realtid. Om du tror att det är en lätt uppgift, prova det! Institutet för Neuroinformatics, ETH / universitet Zürich har använt vad ser ut videokameror för att göra jobbet, men i själva verket är de analoga kisel näthinna. De arbetar så snabbt att även med ganska grundläggande hårdvara de kan balansera en penna. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Toshiba NB550D med AMD Ontario nekas inträde till USA

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/23/toshiba-nb550d-with-amd-ontario-denied-entry-to-the-us/:
Så suger den här sortens. Kom ihåg att AMD Fusion Toshiba NB550D med sin Harman Kardon -högtalare? Tja, enligt Toshiba den inte kommer att landa i USA något snart. Enligt Liliputing har Tosh inga planer på att släppa Ontario-drivna 10-tums bärbar dator på denna sida av dammen. Japp, det verkar som Toshiba USA skulle föredra att behålla Intels Atom driver sin 10-tums NB520 och NB505 netbooks och spara AMDs högre slut Zacate E-serien för större system som sin 15,6-tums satellit C655D . Naturligtvis, det finns alltid de Acer Aspire One 522 för de som söker AMDs Bobcat kärna och ATI Radeon 6250-grafik i en 10-tums chassi, men det är bara något om dem HK högtalare grillar som har oss Wishin 'Toshiba skulle ändra uppfattning om det här en .

Toshiba NB550D med AMD Ontario nekas inträde till USA ursprungligen visades på Engadget on Sun, 23 Jan 2011 17:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Liliputing | Tipsa | Kommentarer

1,2 GHz Tegra 2 3D marker föreslagit läckt bild, kommer "våren 2011"

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/23/1-2ghz-tegra-2-3d-chips-suggested-by-leaked-slide-coming-sprin/:
Darn har vi knappt börjat bekanta sig med Tegra 2 , men NVIDIA verkar redan nu börja förbereda scenen för ett slags Tegra 2,5 - en 1,2 GHz dual-core chip som kommer att marknadsföras som en 3D-kapabel mobila processor. Detta T25 kisel är uppenbarligen in för massproduktion under första kvartalet i år, med tillgänglighet kommer upp på våren. Med tanke på ljuden så ofta talas om 3D blir mobila , är detta ett rykte som gör mycket vettigt - och även om du är en trogen anhängare av 2D creed, kan du inte förneka att en sped-upp Tegra 2 CPU låter ganska gott. Vi har lyckats också spåra en del tekniska prat om att lägga till stöd för krom OS för en 1.2GHz T25 från NVIDIA, till synes bekräftar läckte bilden ovan. Oh boy, det kommer bli en het sommar för bärbara datorer i år!

1,2 GHz Tegra 2 3D marker föreslagit läckt bild, kommer "våren 2011" som ursprungligen visades på Engadget on Sun, 23 Jan 2011 15:55:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa TechEye | Tipsa | Kommentarer

Apple App Store Träffar 10B Mark App Hämta

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/kGoApRhBLK4/Apple-App-Store-Hits-10B-App-Download-Mark:
alphadogg skriver "Apple App Store slog 10 miljarder app ladda varumärket natten på fredagen, vilket markerar en milstolpe som innebär en väldig massa Doodle Hoppa, Tap Tap Revenge och arg Fåglar spelar, för att inte tala Facebook och Pandora användning. Apples App Store hit 1 miljard varumärket i april 2009, efter öppnandet i juli 2008. Apple är givande Downloader av 10 miljarder gratis eller betald App Store app med en $ 10,000 iTunes Gift Card i lite showmanship som Willy Wonka skulle vara stolt över. Från och med 07:00 EST hade dock Apple inte offentligt identifierade vinnaren, bara säga att du behöver för att komma tillbaka senare för att ta reda vem som vann. Apple sätta IOS ticker app nedräkning på sin hemsida i förra veckan för att bygga buzz kring milstolpe och genererade cirka 250 miljoner app nerladdningar sedan. Dessutom visade en lista över alla tiders mest nedladdade gratis och betalas iPhone och IPAD apps. " Vinnaren av $ 10k är Gail Davis, en brittisk kvinna som barn installerat ett program utan hennes vetskap. Hon trodde faktiskt telefonsamtal från Apple var ett skämt först. "Mina döttrar berättade att de hade laddat ner den och de visste att det fanns en tävling och att vi kan ha vunnit den, säger hon till BBC Radio 5 Live.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Nikkei: PSP2 att ha 3G-data, OLED pekskärm

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/23/nikkei-psp2-to-have-3g-cellular-data-oled-touchscreen/:
Fler detaljer framgår av förmodade PSP2 med kontroller baksidan touch, HD-skärm, varm personlighet
Vi är bara fyra dagar bort från en tänkt 27 januari avslöjandet , men tydligen finns det fortfarande saftiga mer PSP2 rykten kvar att dela ut - Japans ofta pålitliga Nikkei tidningen rapporterar att den handhållna maskinen kommer idrotten en skarp OLED-pekskärm och 3G data från NTT DoCoMo när den anländer senare i år, det senare gör multiplayer-spel och även full video och spel över den japanska mobilnätet. Vad mer, papper bekräftar att skärmen kommer att vara fysiskt större och drivs av några potent nya kisel . Så, hur kommer Sony särskilja denna PSP2 från PlayStation Telefon, då? Tydligen kommer spelet systemet inte ringa samtal.

Nikkei: PSP2 att ha 3G-data, OLED pekskärm ursprungligen visades på Engadget on Sun, 23 Jan 2011 14:54:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink OLED-Display.net | källa Nikkei | Tipsa | Kommentarer

Varför Eric Schmidt kvar som VD för Google?

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ZQu1lgvthfY/Why-Eric-Schmidt-Left-As-CEO-of-Google:
Edsj skriver "Enligt The New Yorker:" Det verkar Eric Schmidt tyckte inte att beslutet att leverera ocensurerad sökningar i Kina Det har rapporterats beslutet att återkalla censurerade sökningar i Kina gjordes av grundarna Larry Page ensidig med sin grundare. partner, var Sergey Brin och sannolikt en intern kamp om makten börjat. Schmidt inte heller nöjd med "var inte ond"-politik, något som Googles grundare var beredda att skydda helst. Schmidt förlorat en del energi och fokus efter att ha förlorat Kina inre strid och beslutat att lämna VD-positionen. Det rapporteras också att ordföranden position är ett tillfälligt tills han finner ett annat företag att ta hand '. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Forskare bygga dubbla flytande-gate FET, tror att det kan revolutionera datorminne

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/23/scientists-build-double-floating-gate-fet-believe-it-could-revo/:
Titta, vi får det, vill du RAM som beter sig som blixt, som beter sig som RAM, och allt däremellan - snabbt datorminne som inte förlorar sin data när strömmen stängs av, och varar i flera år. Det ser ut finns en ny utmanare på väg att gå in i denna ring - dubbla flytande-gate-transistorer, som för närvarande under utveckling vid North Carolina State University. Det gemensamma med rörlig grind sort är för närvarande ansvarig för flash minne i din USB-nycklar och SSD-enheter , andra flytande gate låter databitar bo i en aktiv, klar, men datorn kan också använda en högre spänning för att "frysa" dem på plats. Eftersom minnet kan växla mellan statiska och dynamiska lägen i en cykel och de uppgifter som aldrig försvinner i mellan, forskare föreställa sig ny teknik kan leda till direktuppvärmningsteknik datorer och energibesparande tekniker som stängdes tomgång minnesbanker. Det är konsumenten ta, åtminstone - hitta teknisk djupdykning i våra mer täckning länk.

Forskare bygga dubbla flytande-gate FET, tror att det kan revolutionera dataminne ursprungligen visades på Engadget on Sun, 23 Jan 2011 13:20:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa NCSU | Tipsa | Kommentarer

Wikileaks Film Kommer till den stora skärmen

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8fjb95mUwTc/Wikileaks-Movie-Coming-To-the-Big-Screen:
Hugh Pickens skriver "Först Facebook och nu Wikileaks som The Guardian rapporterar att studion chefer har plockat upp på skärmen rättigheterna till kommande Julian Assange biografi" den farligaste mannen i världen "av prisbelönta australiensiska författaren Andrew Fowler. Boken detaljer Assange s livet från sin barndom på Magnetic Island i Queensland, Australien, hela vägen till hans grundande uppgiftslämnaren webbplats under 2006 att publicera hemligstämplat material. Producenter Barry Josephson och Michelle Krumm, som har optioned den farligaste mannen i världen, säger de . planerar en "spännande drama" i stil med Alla presidentens män och med spänningen i ett Tom Clancys roman "Så fort jag träffade Andreas och läsa några kapitel i hans djupa bok, visste jag att - med hans otroligt omfattande djup kunskap - det skulle ge oss möjlighet att föra en tankeväckande thriller till skärmen, säger Krumm ".

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Den Engadget Podcast, live kl 12:00 EST!

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/23/the-engadget-podcast-live-at-12-00pm-est/:
Podcast? På en söndag? Och de sa att det inte kunde göras! Bli full bemanning av podcasters som vi kastar touchdown efter sättningen av tech analys ner på fältet och genom stängerna. Du kan avlyssna allt live på Ustream, som är nedsänkt efter rasten.

PS Och glöm inte att Ustream har Android och iPhone kunder också, om du är ute och du kan inte gå in på Flash-baserade kul nedan.

Fortsätta läsa Engadget Podcast, live kl 12:00 EST!

Den Engadget Podcast, live kl 12:00 EST! ursprungligen visades på Engadget on Sun, 23 Jan 2011 11:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

LG Optimus 2X börjar säljas i Korea, retar vit version för februari

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/23/lg-optimus-2x-goes-on-sale-in-korea-teases-white-version-for-fe/:
Inga stora överraskningar här, såvida du inte räkna som snövitt antal upp ovan. Japp, LG inte bara stulit en marsch på Motorola i införandet av världens första dual-core smartphone , det handlar också om att slå Apple till vita luren punch också. Den 1080p-inspelning , Tegra 2 -svingande Optimus 2X finns nu på sin hemmamarknad i Sydkorea, och om LG håller fast vid sin färdplan, bör filtrera igenom i Europa innan denna månad är slut. Vi vet inte om det vita varianten kommer någonsin att fly kopplingar av Korea (och vi hoppas verkligen att den gör det), men det bör göra sin debut bodacious därborta i februari.

Fortsätt läsa LG Optimus 2X börjar säljas i Korea, retar vit version för februari

LG Optimus 2X börjar säljas i Korea, retar vit version för februari ursprungligen visades på Engadget on Sun, 23 Jan 2011 10:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Det idag (KR) | Tipsa | Kommentarer

60% av AOL: s vinst kommer från felinformerade Kunder

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/traV9agI2t4/60-of-AOLs-Profits-Come-From-Misinformed-Customers:
satuon skriver "Ken Auletta stora New Yorker bit på AOL (prenumeration endast) den här veckan visade en intressant detalj om företagets inre arbetet. Enligt Auletta, 80% av AOL: s vinst kommer från abonnenter och 75% av de abonnenter betalar för något de egentligen inte behöver Enligt Auletta. "Företaget fortfarande får åttio procent av sin vinst från abonnenter, varav många är äldre människor som har kabel-eller DSL-tjänsten men inser inte att de inte behöver betala en extra tjugo- fem dollar i månaden för att spela online och kolla sin e-post. "Den smutsiga lilla hemlighet", en före detta verkställande AOL säger, "är att sjuttiofem procent av de personer som prenumererar på AOL: s uppringda tjänsten inte behöver det. '"

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Gorenje iChef ugnen tar pekskärmen paradigmet för alla dina behov bakning

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/23/gorenje-ichef-brings-the-touchscreen-paradigm-to-your-baked-good/:
Vi har inga tvivel om att Gorenje är iChef ugn kan baka och grädda väl - men som ni har säkert gissat, vi är mer intresserade av apparatens finger-vänliga kontroller. Kitchens av framtiden ofta kommer komplett med pekskärm paneler och hem automation inställningar, men du är inte bara att knappa in tid och temperatur här - det har fått sextiofem förinställda rätter man kan laga mat självständigt , 150 platser för dig att programmera dina egna, och ett alternativ som gör att du bakar i tre olika etapper för perfektion (eller bitter besvikelse, beroende på dina val) inifrån och ut. Det är allt styrs via en färgstark fylld med bilder av kärleksfull mat, och även om vi är rädd att vi inte kan hitta en video av den i aktion, hittar du Nakengalleriet och beskrivningar på vår källa länken nedan. Ugnen lanseringar i Europa under våren och om du måste fråga hur mycket det kostar, har du förmodligen inte kommer att ha tillräckligt kvar för att ge en robot tjänare ändå.

Gorenje iChef ugnen tar pekskärmen paradigmet för alla dina behov bakning ursprungligen visades på Engadget on Sun, 23 Jan 2011 09:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Engadget tyska | källa Gorenje | Tipsa | Kommentarer

Sony avslöjar pris och storlekar av "Google TV?

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Det verkar som om någon inom företaget, eller om du är missnöjd med sin lön och vill förstöra överraskning att företaget har förberett för tisdag 12 oktober, eller egentligen har lust passerat. Varför? Eftersom inte bara läckt information (som vi inte vet om det är på riktigt) om möjliga storlekar som Google TV, men även namn har dykt upp som skulle kallas modellerna i fråga.

Deras namn är: NSX-24GT1 24 inches, NSX-32GT1 31 inches, NSX-40-tums 40GT1 NSX-46GT1, (du gissade) av 46 inches. Och ändå, även risk för att deras priser skulle uppgå till mellan 1.300, 1.400 och $ 1900.

Den nyfikna detalj: Om detta är sant, det billigaste av Google TV skulle vara ännu dyrare (300 dollar) att 32-tums modell dyrare än Sony har människor i deras katalog.

Amerika förlorar sin kant i innovation

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Q8uUz8HABKk/America-Losing-Its-Edge-In-Innovation:
jaywhybee skriver "Forbes har en intressant artikel om USA förlorar sin kant i innovation, eftersom ingenjörer och forskare i USA är inte lika respekterade som de är i andra länder, och därmed färre ungdomar strävar efter att bli ett citat:." Jag har besökt mer än 100 länder under de senaste åren, träffa människor från alla samhällsskikt, från fattiga barn i Indien till statschefer. Nästan varje vuxen jag har pratat med i dessa länder delar en övertygelse om att vägen till framgång är kantad av vetenskap och teknik. Faktum är att forskare och ingenjörer är kändisar i de flesta länder. De är inte ses som nördar eller missanpassade, eftersom de alltför ofta är i USA, utan snarare som samhällets ledare och innovatörer. I Kina är åtta av de nio översta politiska befattningarna innehas av ingenjörer. I USA finns nästan inga ingenjörer eller vetenskapsmän som är engagerade på hög nivå politik, och det finns en virtuell avsaknad av ingenjörer i vår offentliga politiska debatten. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Nuance öppnar Dragon Mobile SDK till app utvecklare ser vi slut på pinsamma diktamen

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/23/nuance-opens-dragon-mobile-sdk-to-app-developers-we-see-end-to/:
Det finns några meddelanden som bara för pinsamt att diktera för en människa. Tur för oss och den pensionerade cirkus ORMMÄNNISKA vi hyrde att skriva upp våra missiv, Nuance expanderar räckhåll för dess transkription programvara genom att göra sina Dragon Mobile SDK tillgänglig för utvecklare för användning i IOS och Android applikationer. SDK, som är gratis för medlemmar av Nuance Mobile Developer Program, sport tal-till-text kapacitet på åtta språk och text-till-tal på 35. Det finns redan program där ute som kan göra jobbet, inklusive Nuance egna Dragon Diktering , men vi välkomnar nya framsteg inom automatiserad transkription. Du vet, det är inte precis en promenad i parken dikterar en hel Clay Aiken Fan Club nyhetsbrev till en kille som heter Sid Human Pretzel.

Nuance öppnar Dragon Mobile SDK till app utvecklare ser vi slut på pinsamma diktamen ursprungligen visades på Engadget on Sun, 23 Jan 2011 07:05:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Mashable | källa Nuance | Tipsa | Kommentarer

IRS Nails CPA För kopiering Steve Jobs, Google chefer

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/vvYPwZkH2jk/IRS-Nails-CPA-For-Copying-Steve-Jobs-Google-Execs:
theodp skriver "Det verkar $ 1 lönerna bara för super-rika tech chefer. WSJ rapporterar att CPA David Watson ådragit sig vrede IRS med bara betala själv $ 24.000 per år och förklara resten av hans ta vinsten. Det är en vanlig skatte- kapning manöver som mest datakonsulter arbetar genom en S Corporation troligen övervägas. skillnad från vinstutdelning, är alla lönen föremål för en 2,9% Medicare skatt och den första $ 106.800 är föremål för en 12,4% Social Security skatt (FICA). Genom att sänka sin lön gjorde Watson inte spara några inkomstskatter på $ 379k i vinstutdelningen han fick under 2002 och 2003, men han gjorde spara nästan $ 20.000 i löneskatter för de två åren, hävdade IRS, kopplingen Watson är sant betala på $ 91.044 för varje år . Domare Robert W. Pratt överens om att Watson lön var för låg, och konstaterade att CPA skyldig den extra skatt plus ränta och straffavgifter. Varför, frågar du, inte är medlemmar i mycket ballyhooed $ 1 Executive Club som Steve Jobs, Larry Ellison, Sergey Brin, Larry Page och Eric Schmidt få i hett vatten för sina låga löner boll? ju hur orättvist skulle det vara om miljardärer som arbetar heltid inte behövde sparka i mer än 15 cent till Medicare och social trygghet Kitty? Tyvärr barn, de rika är olika, och de nya globala eliten har mycket bättre skatterådgivare än du! "

Läs mer i denna historia på Slashdot.