måndag 3 januari 2011

PS3 Root Key Hittade

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/pTrtNQu9U50/story01.htm:
En anonym läsare skriver "Playstation 3" root nyckel "som används för kodsignering har befunnits GeoHot. Detta möjliggör att köra homebrew utan att behöva psjailbreak-stil USB-enheter, och ger också hopp för dem som är i firmware version 3,55 som idag inte kan inplaceras. Nyckeln kan inte heller ändras utan förändringar av hårdvaran. Oj. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Spectec CameraJet system lovar att föra UWB-anslutning till din kamera

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/03/spectec-camerajet-system-promises-to-bring-uwb-connectivity-to-y/:
Inte nöjd med ett Eye-Fi-kort för att lägga till några trådlös anslutning till din digitalkamera? Då ser det ut som att du snart ska få ett annat alternativ artighet av Alereon och Spectec - de har bara meddelat att de Spectec CameraJet system, som består av ett Wi-Jet SD-kort och Wi-Jet USB-dongle som kombineras för att leverera en "snabbare än tråd "Ultra Wideband (eller UWB ) anslutning som passar både överför filer eller strömmande video. Tyvärr finns det ingen indikation på prissättning eller exakt releasedatum ännu, men Alereon och Spectec säga systemet förväntas gå i produktion i februari. Full pressmeddelande efter rasten.

Fortsätt läsa Spectec CameraJet system lovar att föra UWB-anslutning till din kamera

Spectec CameraJet system lovar att föra UWB-anslutning till din kamera ursprungligen visades på Engadget på måndag, januari 3, 2011 14:55:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink SlashGear | | Tipsa | Kommentarer

Forskare påstår 1.000 Core Chip Skapad

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Jmgywl8dhcA/story01.htm:
eldavojohn skriver "Kom ihåg för några månader sedan när det är möjligt diskuterades av tusen core processor? Genom att använda FPGA: er, har Glasgow University forskare hävdade ett proof of concept 1.000 core chip som de visade kör en MPEG algoritm med en hastighet av 5 Gbps. Från ett av forskarna, "Detta är mycket tidigt proof-of-concept arbete där vi försöker visa ett bekvämt sätt att programmera FPGA: er så att deras potential att ge mycket snabb bearbetning skulle kunna användas mycket oftare vid framtida data och elektronik. Medan många befintliga tekniker som för närvarande utnyttjar FPGA: er, inklusive plasma och LCD-tv och dator routrar nätverk, deras användning i standard desk-top datorer är begränsad. Men vi ser redan några mikrochips som kombinerar traditionella processorer med FPGA marker som aviserats av utvecklare , inklusive Intel och ARM. Jag tror att dessa typer av processorer kommer att bli allt vanligare och bidra till att påskynda datorer ytterligare under de närmaste åren. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




PrimeSense och ASUS team, ta Kinect-liknande Wavi Xtion till din HTPC

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/03/primesense-and-asus-team-bring-kinect-like-wavi-xtion-to-your-h/:
PrimeSense är hjärnan bakom Microsofts Kinect, och vill ha en större bit av kakan , ASUS har ett rykte om att tillkännage underbart galna kringutrustning varje år. På CES 2011 kommer Wavi Xtion bocka av båda rutorna fint. I ett nötskal, Xtion är en PrimeSense 3D-djup-kamera byggd exklusivt för PC, men med en viktig twist - den ansluts till ASUS Wavi rutan du ser ovanför, som trådlöst strömmar sina data till ditt vardagsrum dator genom att en sladd eller två. Åh, och bör ASUS locka tillräckligt utvecklare, kommer det att dra även ner program från en Xtion onlinebutik. ASUS säger att vi får se paketet kommersiellt tillgängliga runt om i världen under Q2 nästa år - med en UI och urval av program och spel ombord - men de ska släppa en Xtion PRO Developer Kit i februari att fresta alla er Kinect hackare i kodning magiska saker för plattformen. Inga fler detaljer för nu, men det finns en händelse i Vegas den här veckan där ASUS är alla men garanterat att visa det. PR efter rasten.

Fortsätt läsa PrimeSense och ASUS team, ta Kinect-liknande Wavi Xtion till din HTPC

PrimeSense och ASUS team, ta Kinect-liknande Wavi Xtion till din HTPC publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 3 jan 2011 13:11:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

MS uppmanar Google att skjuta Fuzzer Tool

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ztZ20F9ED1w/story01.htm:
eldavojohn skriver "Polska Google säkerhet vit hatt Michal Zalewski har meddelat oro för att en av hundra sårbarheter hans fuzzer verktyg som finns i IE är väl känt att tredje part hackare i Kina. Hans enkla förklaring ger en intressant motargument till Microsofts vanliga begäran att säkerhetsproblem inte släppas förrän de kan sakta undersöka dem. Från artikeln, "Microsoft bad Zalewski att försena cross_fuzz's release, men han avböjde, delvis på grund av sin rädsla IE sårbarhet redan på att undersöka kinesiska hackare, utan också för att företagets säkerhet experter hade inte svarat på information han tillhandahålls. " Du kan läsa om och ladda ner cross_fuzz för eget bruk. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Freescale lanserar i.MX 6 processor serie, vill quad kärnor i din smartphone

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/03/freescale-announces-i-mx-6-processor-series-wants-quad-cores-in/:
Freescale lanserar i.MX 6 processor serie, vill quad kärnor i din smartphone
Ström. Vi behöver mer. Mer för strömmande video, mer för att spela spel, och mer bara så att vi kan säga att vi har det. Freescale hör oss, och det är att leverera i.MX 6-serien av mobila processorer med upp till fyra ARM A9 kärnor Cortex på 1,2 GHz vardera . Det är gott för 3D-rendering på din bil infotainment -system, musicerandet på din smartphone, kanske lite SETI åtgärd på din nästa smarta kylskåp. Även 1080p30 video encoding är ett sägs vara i dessa marker "räckhåll. i.MX 6 processorer kommer att finnas i en, två eller fyra konfigurationer kärna med upp till 1 MB L2-cache. HDMI 1.4 stöd är ombord, tillsammans med Gigabit Ethernet och USB 2.0, men tyvärr inte 3,0 . Det verkar det finns alltid något att se fram emot vid nästa översyn, men det kan vara en ganska vänta med i.MX 6 provtagning inte kommer att börja förrän "senare i år."

Fortsätt läsa Freescale tillkännager i.MX 6 processor serie, vill quad kärnor i din smartphone

Freescale lanserar i.MX 6 processor serie, vill quad kärnor i din smartphone ursprungligen visades på Engadget på måndag, 3 januari 2011 11:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Flera Intel Core 2011 datorer upptäckas på Vancouver Future Shop, ja det är fortfarande den nuvarande

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/03/multiple-intel-core-2011-pcs-spotted-at-vancouver-future-shop-y/:
Flera Intel Core 2011 datorer upptäckas på Vancouver Future Shop, men det är fortfarande den nuvarande
Ooh, vad är detta? Ett par stationära gunga Intels senaste och bästa, finns att köpa kanske ett par dagar för tidigt? Matthew T. fläckig dessa maskiner till ett Vancouver Future Shop, reklam Core i7 2600 och Core i5 2300-processorer, som faller rakt i Intel Core 2011 (född Sandy Bridge ) familj. Båda kommer från Gateway och båda erbjuder allt som kärna 2011 har att erbjuda , som i fallet med dessa skrivbord är inte för mycket eftersom de inte har en Blu-ray-enhet för att dra fördel av de nya 3D-HDMI 1.4 stöd och inte heller har mycket användning för Widi 2,0 trådlösa skärmar. Men, låt inte det hindra er från att vara den första på ditt block att Core upp 2011 stil.

[Tack, Matthew T.]

Flera Intel Core 2011 datorer upptäckas på Vancouver Future Shop, ja det är fortfarande den nuvarande ursprungligen visades på Engadget på måndag, 3 januari 2011 11:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa msdthomas (Flickr) | Tipsa | Kommentarer

iPhone larm fortfarande inte fungerar, världar kraschar vänster och höger

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/03/iphone-alarms-still-not-working-worlds-crashing-left-and-right/:
Hej, du - Det är januari 3rd. Du vet, den dag du ska återgå till arbete / skola / liv. Och dagen du ska fånga en flygning du hade bokat för tre månader. Och förmodligen en dag som du ska utföra en massa andra uppgifter. Tyvärr för dig, faktiskt trodde du att din iPhone larmet skulle lösa sig när dagens rullade runt, men baserat på horder av klagomål ses på Twitter och Facebook, sade fix är fortfarande i ide. Och på så sätt, du sover fortfarande. Även här på Engadget HQ har vi sett iPhone 4 handenheter vaknar inte oss som lovat (icke-återkommande larm), så vem vet när Apple kommer kliva upp på plattan och ta upp frågan. Under tiden, gå vidare och inrätta ett återkommande alarm under lätt korsar fingrar och tår. Eller, du vet, köpa en batteridriven väckarklocka från din mormor.

[Tack till alla som skickat detta i]

iPhone larm fortfarande inte fungerar, världar kraschar vänster och höger ursprungligen visades på Engadget på måndag, januari 3, 2011 10:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Samsung lanserar $ 299 HMX-Q10 videokamera, får det att fungera upp och ner

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/03/samsung-announces-299-hmx-q10-camcorder-makes-it-work-upside-d/:
Samsung lanserar 1080p HMX-Q10 videokamera, får det att fungera upp och ner
Lefty? Vi känner ya - ibland moderna videokameror bara inte är byggda för dem med alternativa dominerande böjelser, men Samsung är HMX-Q10 säkerligen är. Fast, egentligen, det skulle vara bra för alla som har känt ett behov att hålla på filma medan du använder sin högra hand att klamra sig fast desperat på en grabrail eller liknande. Det erbjuder en kompakt design med ett framträdande inspelningsknappen rätten på sin Fanny, om den enda fysiska kontroll du verkligen behöver oroa sig för. Resten visas på 2,7-tums pekskärm, som automatiskt vänder sig om man håller kameran upp och ned. Bilderna är strålade genom en 10x (2,75 - 27,5 mm) optisk zoom och sedan utspärrade över en 5 megapixel sensor, som ger full HD-inspelning - om än i 60i. Om du vill ha progressiv du måste släppa till 720p, men det är inte så dålig affär med tanke på kostnaden för $ 299 när den fartyg i februari. Dessutom kommer de lägre res göra ditt SDHC-kort känns lite mer rymlig.

Fortsätt läsa Samsung lanserar $ 299 HMX-Q10 videokamera, får det att fungera upp och ner

Samsung lanserar $ 299 HMX-Q10 videokamera, får det att fungera upp och ner som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 3 januari 2011 10:30:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Android vs iPhone - vem vinner 2011?

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/iGMB1sZxN0k/story01.htm:
Hugh Pickens skriver "Philip Elmer-DeWitt skriver i Fortune Magazine att Apple och Google har två mycket olika strategier i konkurrensen ser ut år 2011 mellan Android och iPhone. Enligt den konventionella visdomen som stöddes av Don Dodge, en utvecklare hört på Google, både Apple och Google kommer att vinna eftersom de spelar olika spel. Android kommer att vinna kampen marknadsandel, men Apple kommer att generera större vinster. "Apple går till den övre delen av marknaden där de kan ta ut höga priser och åtnjuter stor vinstmarginaler. Apple har lyckats med denna strategi flera gånger, och kommer att göra det igen med iPhone ", skriver Dodge tillade att Googles strategi med Android är att generera intäkter från mobila sök och annonsering. En annan Google-anställd, Tim Bray, ser saker annorlunda och säger han inte bli förvånad om Apple fartyg en billig iPhone och om denna tid nästa år, var smuts-billigt iPhone tävlar mot Androids som trycker ner-upplevelse spaken längre än Apple. "Det finns inget grundläggande i Android som skulle komma i vägen av en industriell design och användarvänlighet erfarenhet rock-star team, både på Google eller någon av handenheten beslutsfattare, testar hypotesen att dessa saker är centrala för Apples framgång. ""

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Lexar Media avslöjar 64GB och 128GB klass 10 SDXC kort

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/03/lexar-media-reveals-64gb-and-128gb-class-10-sdxc-cards/:
Man, känns det som igår att vi först hörde talas om SDXC och dess mytiska löfte att ge 2 TB lagringsutrymme tillsammans med 300Mbps överföringar. Sanningen ska fram, det var på CES två år sedan, och här är vi 24 månader senare oohing och ahhing över 128GB. Ah, den smärta (trög) framsteg. Gnäll åt sidan, vi är ganska säkra på att professionell video knarkare kommer att vara mer än lyckliga över att höra om Lexar Medias två nyaste kort. Den 64GB och 128GB klass 10 SDXC kort "erbjuder garanterad minsta hastighet på 133x (20 MB per sekund)" och levereras med en begränsad livstidsgaranti. Om allt går bra kommer de att stänka ner i detaljister senare under detta kvartal, med prislappar som för $ 399,99 (64GB) och $ 699,99 (128GB). Bara att sätta det i perspektiv, skickats SanDisk en klass 4 (15MB/sec) 64GB SDXC kort rätt vid den här tiden förra året för $ 350 , och det är nu går för halva den på gatan. Ja, aj.

Fortsätt läsa Lexar Media avslöjar 64GB och 128GB klass 10 SDXC kort

Lexar Media avslöjar 64GB och 128GB klass 10 SDXC kort ursprungligen visades på Engadget på måndag, 3 januari 2011 10:19:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Lexar | Tipsa | Kommentarer

Isbjörnar förstöra kammar robot spion, inte visar någon ånger (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/03/polar-bears-destroy-robot-spy-cams-show-no-remorse-video/:
Iceberg Cam, Snowball Cam, Blizzard Cam och Drift Cam var den arktiska fotografens bästa vänner - högteknologiska spion robot kameror som kan stå emot kyla och travers under noll terräng. Sedan fick de krossades till döds av Giant isbjörnar samtidigt som man försöker att bli vänner. Allvarligt, det är den grundläggande kärnan i Polar Bear: Spy på isen, en ny BBC-dokumentär som veckan började sändas förra, och som bara så råkar vara berättad av David Tennant. Hoppas han har en skruvmejsel hands, om du vet vad vi menar. Titta på bär spela en pigg match av robot fotbollen efter pausen, sedan se alla fina mekaniska blodbadet på vår källa länkar.

Fortsätt läsa Isbjörnar förstöra spion kammar robot, visar ingen ånger (video)

Isbjörnar förstöra spion kammar robot, visar ingen ånger (video) som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 3 januari 2011 10:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink io9 | källa BBC News | Tipsa | Kommentarer

Wikipedia Uppfyller $ 16M Budget Goal

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/kj-EDOOdz0U/story01.htm:
. Netbuzz skriver "Tack vare några 630.000 enskilda bidrag på i genomsnitt $ 22 styck, har Wikipedia nått sin kapitalanskaffning på USD 16 miljoner, meddelade grundare Jimmy Wales under helgen Skriver Wales:" Detta år är lite mer otrolig än de flesta eftersom vi i år firar Wikipedias tioårsdag Det är så viktigt att vi sparkar på året precis som denna:.. genom att till fullo finansiera Wikimedia Foundation budget för att stödja Wikipedia, och alla projekt syster som beger vi oss in i nästa decennium av vårt arbete tillsammans " Den encyklopedi ståtar nu på att Internet femte största platsen, som förnyar förhör av vissa som om det har råd under det långa loppet att stå fast vid sin politik att vägra reklam. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.