tisdag 31 maj 2011

Free Software Faces ett test med Qt

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ttKQKMvWxb8/Free-Software-Faces-a-Test-With-Qt:
En anonym läsare skriver med en artikel i TechRadar. Från artikeln: "Tack vare Nokias hoppa till Windows Phone 7, ur askan i elden har sitt Free Software älskling, Qt verktygslådan, blivit kvar lever på vaga löften och chockade, ihåliga entusiasm Nokia har lovat några. fortsatta investeringar, bonus för utvecklare som håller med plattformen och även en telefon eller två som kan använda den. Men sanningen är att Qt är föråldrat, har projektet avstannat, och dess framtid är osäker. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Snabb webbläsare utvecklingsutmaningar webbutvecklare

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/M609zWAruns/Rapid-Browser-Development-Challenges-Web-Developers:
Esther Schindler skriver "Feeling lite överväldigad av att ändra webbstandarder och nya val webbläsare? Du är inte den enda. Mozilla lanserar utvecklingsspår för de kommande två utgåvor av sin Firefox webbläsare omedelbart, med förhoppningar att driva både i allmän utsättning före slutet av året. Detta medan Microsoft förhandstittar Internet Explorer 10 i hälarna på sin IE9 release, och Google projekt Chrome 13 bara ett år efter Chrome 7. Samtidigt visas HTML5, nästa version av webbens primära språk, att ha . trädde en permanent dräktighet fas Skriver Scott Fulton: Alla förvirring har fått webbutvecklare att ställa denna fråga: Vad vill vi utveckla våra sidor mot nu "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Patentansökan avslöjar Microsofts Zune Nano, påminner oss om en ambitiös tidigare

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/31/patent-filing-reveals-microsofts-zune-nano-reminds-us-of-an-am/:
Ser att det? Det är ett hopp och en dröm, som båda är till synes ligger i en låda intetsägande sex fot under ytan av verkligheten. Tack vare lite grävande av folk på Techie Buzz, en Microsoft patentansökan avslöjades som innehåller bilder och beskrivningar av en dvärghöns mediaspelare, inte olikt skisserna här. Naturligtvis första som kommer att tänka på är en iPod nano konkurrent, och man måste undra exakt när kontakten drogs från ett sådant initiativ. Själva ansökan först lämnades in i april 2009, och var bara offentliggjorts inom USPTO-databasen i dag - den sista Zune-enhet som skall produceras var HD (som landade på hösten '09), och med tanke Redmond insisterande på att göra Windows Phone 7 nästa Zune , gissar vi den här lilla killen kommer aldrig att se dagens ljus. Kanske i ett annat liv, dock. För nu, välkommen att hälla en ut som du tänker på vad som kunde varit, och ge den källan länk säcken om du är bra på att hålla tillbaka tårarna.

Patentansökan avslöjar Microsofts Zune Nano, påminner oss om en ambitiös tidigare ursprungligen visades på Engadget på Tis, 31 Maj 2011 15:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink WinRumors , Techie Buzz | källa USPTO | Tipsa | Kommentarer

Sony avslöjar pris och storlekar av "Google TV?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Det verkar som om någon inom företaget, eller om du är missnöjd med sin lön och vill förstöra överraskning att företaget har förberett för tisdag 12 oktober, eller egentligen har lust passerat. Varför? Eftersom inte bara läckt information (som vi inte vet om det är på riktigt) om möjliga storlekar som Google TV, men även namn har dykt upp som skulle kallas modellerna i fråga.

Deras namn är: NSX-24GT1 24 inches, NSX-32GT1 31 inches, NSX-40-tums 40GT1 NSX-46GT1, (du gissade) av 46 inches. Och ändå, även risk för att deras priser skulle uppgå till mellan 1.300, 1.400 och $ 1900.

Den nyfikna detalj: Om detta är sant, det billigaste av Google TV skulle vara ännu dyrare (300 dollar) att 32-tums modell dyrare än Sony har människor i deras katalog.

AMD Betting framtiden på GPGPU

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Z38Of06TAg8/AMD-Betting-Future-On-the-GPGPU:
arcticstoat skriver med en intervju i bit-tech "AMDs manager i Fusion programvara marknadsföring Terry Makedon avslöjade att" AMD som företag gjort ett mycket, mycket stor satsning när det köpte ATI. att saker som OpenCL kommer att lyckas Jag menar, vi är vadhållning allt på det. " Han tillade också: "Jag ska ge er det faktum att vi inte har några större program på denna punkt som kommer att revolutionera branschen och få folk att tänka" åh, jag måste ha det här, beviljas, men vi är arbetar mycket hårt med det. Som jag sa, det är en stor satsning för oss, och det är en satsning som vi är säkra på. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

Kanadensiska Music Industry grupptalan om upphovsrätt Avräknat

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/cQ5lOcXCcmU/Canadian-Music-Industry-Copyright-Class-Action-Settled:
MJUKA skriver "Den största kanadensiska upphovsrätt grupptalan har avgjorts för 50 USD miljoner euro Det lagöverträdare De fyra etiketter som omfattar den kanadensiska Recording Industry Association -.?.. EMI, Sony Music, Universal Music och Warner Music Hm" Villkoren i uppgörelsen är en kompromiss - alla med arbeten på den kommande listan kan få ersättning medan musikindustrin är befriad från vidare ansvar. De två största kanadensiska licensiering organ (CMRRA och SODRAC) skall få i uppgift att förbättra tillståndsprocessen för att förhindra framtida missbruk.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Fånga femtosekund Ögonblicksbilder av molekylära processer

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/N63LrYTk4uE/Capturing-Femtosecond-Snapshots-of-Molecular-Processes:
umarkalim skriver "Personal Scientist Apurva Mehta säger," För 40 år vid Stanford synkrotronstrålanläggningen Ljuskälla har vi tagit mycket högupplösta bilder-fotografier av atomer i molekyler och kristaller och elektroniska strukturer. Men nu vi vill göra filmer. " Han och hans kollegor håller på att utveckla en ny "pump-probe" anläggning som lovar att utöka SSRL förmåga och kompletterar SLAC's X-ray laser, LINAC Coherent ljuskälla. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Att föra Gamla Arcade maskiner till Internet Age

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/6my1ijJDoyc/Bringing-Old-Arcade-Machines-Into-the-Internet-Age:
En anonym läsare skriver: "För att fira invigningen av deras hackerspace, hackat Sprite_tm av SpritesMods en gammal 1943 arkad maskin för att spela in sitt höga betyg, liksom lägga upp dem på Twitter, via en nytillkomna TCP / IP-stack. Bussen med avlyssningar modul Han tillade att maskinen låter honom läsa hela innehållet i Z80 logikkortet minne, tillåter honom att lagra höga poäng för eftervärlden samt lägga ett Ethernet-gränssnitt. Enheten ska fungera på alla Z80-baserad maskin, vilket gör det lätt att lägga till dessa samma möjligheter till någon gammal arkad kabinett. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Jonathan Coulton svarar på dina frågor

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/bTfK4NFyzUs/Jonathan-Coulton-Answers-Your-Questions:
Förra veckan du svara på några frågor av musiker och programmerare Jonathan Coulton. Han svarade dina frågor om musikindustrin, videospel, och är en före detta kod apa. Läs nedan för att se vad han hade att säga.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Ingen Moon Behövs för utomjordiskt liv

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Uwd4RkRsKTo/No-Moon-Needed-For-Extraterrestrial-Life:
sciencehabit skriver "Med tanke på allmänt accepterade uppfattning om hur jorden har fått sitt stora måne - genom en dramatisk kollision med en Mars-stora kropp som knackade en stor del av jordens löst - astronomer uppskattar att endast 1% av alla jordliknande planeter i universum kan faktiskt ha en sådan rejäl följeslagare. Det skulle betyda planeter hysande komplexa liv kan vara relativt sällsynta. Men forskare har nu genomfört ett stort antal detaljerade numeriska simuleringar av "måne mindre jordarter," som visar att konsekvenserna är mindre allvarliga än vad som är allmänhet antas. Enligt simuleringar, skulle dessa planeter har gott om tid för avancerad mark liv att utvecklas. Som en följd av att antalet jordliknande exoplaneter lämplig för att underhålla avancerad liv kan vara 10 gånger högre än vad som antagits hittills. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Pensionärer i kö för att Hårt Fukushima

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Qjv5COLsBJ8/Senior-Citizens-Lining-Up-to-Tackle-Fukushima:
Vissa har jämfört dem med självmordsbombare, men mer än 200 äldre frivilliga som vill rensa upp i Fukushima kraftstationen säger att de bara håller på att praktiska. 72-årig pensionerad ingenjör Yasuteru Yamada säger:.. "Jag är 72 och i genomsnitt jag förmodligen har 13 till 15 år kvar att leva även om jag utsattes för strålning, kan cancer ta 20 eller 30 år eller längre för att utveckla Därför oss äldre har mindre chans att få cancer. " Hittills har regeringen är tveksam till att låta volontärer till kraftverket, men Yamada och de andra har utövat påtryckningar för att rätten till stöd i samband med sanering. Han säger:.. "I detta ögonblick kan jag säga att jag pratar med många viktiga statliga och Tepco människor, men jag är ledsen att jag inte kan säga mer för tillfället är på väg men det är en mycket, mycket känslig frågan politiskt. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.