torsdag 7 juli 2011

Real-Time text över Jabber / XMPP / Google Talk

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/i1DhndOHmKc/Real-Time-Text-Over-JabberXMPPGoogle-Talk:
mdrejhon skriver "Geeks som missar UNIX" prata "dagar, har en ny modern frälsare: XMPP.org har publicerat den nya XEP-0301 Real-Time Text standard, vilket möjliggör streaming text som kontinuerligt överförs som den skrivs eller på annat består . Det gör att konversera användning av text, där människor interaktivt samtala med varandra. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Fråga Slashdot: Öppna patentlicenser?

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/wXS7ZYC7nOw/Ask-Slashdot-Open-Patent-Licenses:
felipe13 skriver "Vi arbetar på en ny bit kod som kommer att skyddas under en GPL-licens, detta är bra för själva koden, men hur är det vår" innovationer "? Finns det några" Öppna patentlicens "modeller liknar GPL eller Creative Commons? Vi har Google patentering höjdpunkt sökning händelser Facebook skydda ordet "bok" och Apple registrerar kroppsrörelser. Detta blir löjligt till en punkt. Nu patenttroll gör ett dödande också. Har öppet källkod har ett bra sätt att skydda sina innovationer och uppfinningar? Det finns några initiativ för att köpa patent och släppa dem till allmänheten eller åtminstone placera dem är ett skyddat område, men där skulle min mycket litet företag registrera ett nytt sätt att inkludera titlar i ett privat meddelande? Var kunde Drupal patent användningen av "hooks" för att låta utvecklare interagera med kärnan i ansökan? (Om de uppfann detta, jag är inte riktigt säker.) Jag vill inte vakna upp om 10 år och upptäcker att X stort företag patenterade min innovation och att jag nu faktiskt måste betala dem för det. " Det finns OpenPatents.org, det är Open Source Hardware and Design Alliance, det finns CERN: s nyligen uppdaterade Öppna Hårdvara licens, och det finns domänspecifika patent dela organisationer som Open Patent Alliance, vad mer finns där ute?

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Utsikten från marken i en indisk Call Center

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/zkTVFh5cFiQ/The-View-From-the-Ground-At-an-Indian-Call-Center:
En funktion berättelse i Mother Jones ger en fascinerande inblick i hur det är att arbeta i en Delhi callcenter. På detta område ensam, säger författaren, "100 tusen call-center agenter får sitt levebröd att sälja vitaminer till britter eller hjälpa amerikaner felsöka sina skrivare är jag nästan säkert den enda som förvärvat sin kommunikationsförmåga misstag -. Genom att vara född i USA . " Spåren på callcenter är begränsade och mycket efterfrågade, utbildningen är hård, och infrastrukturen är dålig.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


MSI: s Brazos-drivna WindPad 110W tablet officiellt upp för förbeställning, fartyg 1 augusti

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/07/msis-brazos-powered-windpad-110w-tablet-officially-up-for-pre-o/:
Det hände en gång tidigare , men nu är det i sten: MSI har just kommit ren med sina WindPad 110W förbeställa, med $ 599,99 tag dig en plats i kön. För dem som har glömt, nät det priset premie du en 10-tums panel (1280 x 800), 4 GB DDR3-minne, en 32GB Solid State Drive, ett par full storlek USB-portar, en mini-HDMI-uttag, Windows 7 och AMD: s Brazos processor plattform. Gör inga misstag - det är inte din genomsnittliga tablet, som kan (eller inte) förklara de $ 100 över genomsnittet MSRP. Hit länkarna nedan om du vill göra det bästa impulsköp av veckan, men se till att du är beredd att vänta på en 1 augusti leveransdatum.

Fortsätt läsa MSI: s Brazos-drivna WindPad 110W tablet officiellt upp för förbeställning, fartyg 1 augusti

MSI: s Brazos-drivna WindPad 110W tablet officiellt upp för förbeställning, fartyg 1 augusti publicerades ursprungligen på Engadget on Wed, 7 juli 2011 14:42:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Amazon | källa NewEgg | Tipsa | Kommentarer

Chicago Mercantile Exchange hemligheter läckt ut till Kina

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/rrm4y_L0fjU/Chicago-Mercantile-Exchange-Secrets-Leaked-To-China:
chicksdaddy skriver med detta utdrag från hot inlägg: "En 10 år anställd på CME Group i Chicago påstås ha stulit affärshemligheter och patentskyddade källkod används för att köra handelssystem för Chicago Mercantile Exchange och passerade dem till tjänstemän i Kina, där han hoppades att inrätta ett program företaget att hjälpa till att skapa elektroniska börser, enligt en kriminell klagomål i US District Court i Illinois. Chunlai Yang, 49, uppges ha hämtats "tusentals filer" som innehåller "källkod och proprietära algoritmer" används av CME att köra sitt handelssystem. Filerna laddades ner från ett företag som ägs källkod repository underhålls av CME till Yang arbete dator och sedan kopierat dem till flyttbara "tummen"-enheter. Klagomålet också citerar personliga e-postkorrespondens mellan Yang och en tjänsteman i Kina som innehöll egna CME information. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


IETF Mulls Arbetsgruppen för IPv6 Hemmanätverk

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/1Fh4f-qed7U/IETF-Mulls-Working-Group-For-IPv6-Home-Networking:
alphadogg skriver "The Internet Engineering Task Force överväger inrättandet av en arbetsgrupp för att jämna några av de kommande frågorna kring att upprätta och underhålla IPv6-baserade Internet-anslutningar i hemmen." En samling protokoll måste avtalas, så leverantörer av utrustning som används i hemnätverk kommer att ha en interoperabel svit av protokoll som finns ", sade Ralph Droms, en framstående ingenjör för Cisco och bland dem som vill bilda IETF arbetsgrupp. Hemnätverk är ett relativt nytt område för IETF. Många av dess standarder utformad för storskaliga organisatoriska nätverk, snarare än hemmabruk. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


NASA: s nya påsen Slår urin i Sports Drink

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/FhUQVkVrSJU/NASAs-New-Bag-Turns-Urine-Into-Sports-Drink:
En anonym läsare skriver: "NASA Atlantis transfer är inställd på att lansera denna fredag, och dess besättning kommer att testa en innovativ enhet som kan återvinna urin i en söt sportdryck. Påsen använder framåt osmos-teknik och har en semi-membran som kan isolera vattnet från nästan alla vätska. återvinning urin på detta sätt har en betydande effekt på ett fartygs lastkapacitet, och med tanke på att en enda pund uppgår till $ 10.000 av kostnaden, kan det lätt viktskillnaden översätta till allvarliga besparingar. " CT: Jag är vid Kennedy Space Center nu, Twitter som @ cmdrtaco. Och jag tror att jag ska hålla sig borta från sportdryck.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Medieföretag Skapa Copyright verkställighet framework

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/XTY9sytDNow/Media-Companies-Create-Copyright-Enforcement-Framework:
En anonym läsare skriver med en artikel i Ars Technica. Från artikeln: "American Internet-användare, gör dig redo för tre strejker ^ W ^ W" sex strejker. " Stora amerikanska Internet-leverantörer - däribland AT & T, Verizon, Comcast, cablevision och Time Warner Cable - har precis skrivit på för att ett frivilligt avtal med film och musik företag att slå ner på nätet upphovsrätt intrång Men de kommer att skydda abonnentens integritet och de vann. inte filtrera eller övervaka sina egna nätverk för brott. Och efter den sjätte strejk, du är inte nödvändigtvis kommer att vara "ute." "Det är inte misstänkt alls att de flesta Internetleverantörer undertecknandet den för denna ägs av eller egna media företag.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Olaglig Film Hämtar upp 33% i Storbritannien

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/nW41gjjXLQc/Illegal-Film-Downloading-Up-33-In-the-UK:
moderators_are_w * NKE skriver "BBC har plockat upp en rapport från" Internet Intelligence "företag Envisional visar olaglig film nedladdning är upp 33% i Storbritannien sedan 2006. Lösningen är tydligen för innehållsleverantörer att" konkurrera med piratkopiering och får sitt innehåll ur det sig lätt som och så snabbt och så billigt som möjligt "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


HTC Köpa S3 Graphics från VIA

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/NsLStSy-dQY/HTC-To-Buy-S3-Graphics-From-VIA:
jones_supa skriver "Den taiwanesiska Smartphone tillverkaren HTC har köpt den grafiska avdelningen för VIA Technologies, S3 Graphics. Detta $ 300.000.000 dollar affär skapar HTC ägandet av nya patent och grafik visualiseringsteknik." Utöver sin traditionella marknaderna i datorer och spelkonsoler, S3 Graphics Texture Compression-teknik i allt större utsträckning tillämpas på smartphones och tablets, sade HTC. '"Det verkar som att HTC kommer att vrida på borden på minst Microsoft och utvinna royalties från dem för en förändring.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Bill Gates om energi

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/s17Vbv8bixY/Bill-Gates-On-Energy:
Sam Nemesis in en intervju i Wired med Bill Gates om den framtida energipolitiken. Gates ser kärnkraft som det enda genomförbara alternativet för baslast generation. Sin syn på den aktuella inriktningen av energi finansiering är särskilt oroande: "Men ekonomi är så, så långt från Making Sense Och ändå är det är där stödet är på väg Nu är vi lägger 90 procent av subventionerna i utbyggnaden - detta är sant.. i Europa och USA. - inte i FoU Och så tyvärr får du teknik som, oavsett hur mycket av dem du köper, det finns ingen väg till att hushålla Du behöver grundläggande genombrott, som kommer ut mer av grundforskning ".

Läs mer om denna historia på Slashdot.