lördag 29 januari 2011

En Kinect prinsessan Leia Hologram i realtid

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/1KJEon6NqYs/A-Kinect-Princess-Leia-Hologram-In-Realtime:
mikejuk skriver detta utdrag från I, Programer: "True 3D realtid holografi är inte bara möjligt - det gör användningen av en Kinect som sin inmatningsenhet Ett team på MIT har återskapat den berömda 3D prinsessan Leia scen från den ursprungliga Star Wars - men. ! som en live video feed Det är ett bra trick, men missa inte att det är viktigt -. detta är realtids 3D holografi och det betyder att du kan se den utan några glasögon eller andra prylar och du kan flytta runt och se bakom objekt i scenen här är mer än platt 3D du får i filmer. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Intels SSD mSATA 310 granskad: en pint size-artist rakt igenom

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/29/intels-msata-ssd-310-reviewed-a-pint-size-performer-through-an/:
Prognosen för snabba, rakbladstunna laptops ser ganska soligt rätt om nu, eftersom det verkar Intels SSD 310 man också gör kraften hos en fullstor solid state-enhet på en liten, liten styrelse. Storage Review och SSD Review ordentligt riktmärke den lilla 80GB mSATA modul denna vecka, och fann det presterar ännu bättre än reklamen - lätt att riva igenom 200MB / s läser och 70 MB / sek skriver - vilket gjorde det något bakom Intels legendariska X25-M serien men i god tid före bolagets X25-V boot-enheter . Medan vi fortfarande inte ser SandForce hastigheter från Intels försökt-och-true controller och 34nm kisel och de kan inte göra Toshibas Blade kör för kullarna, kan vi inte vänta med att testa det i vissa nya Lenovo ThinkPad när de integrerar den SSD 310 senare i år.

Intels SSD mSATA 310 granskad: en pint size-artist rakt igenom ursprungligen visades på Engadget , lör, 29 Jan 2011 16:50:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Lagring recension , The SSD Review | Tipsa | Kommentarer

Kina Blocks "Egypten" På Twitter-Like Site

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/IDMDNCFFUsA/China-Blocks-Egypt-On-Twitter-Like-Site:
Suki Jag skriver med detta utdrag från news.com.au: "Kina har blockerat ordet" Egypten "från landets enormt populära Twitter-liknande tjänst, medan täckning av den politiska oron har varit strikt begränsade i statliga medierna Kinas regerande kommunistparti. är känslig för möjliga källor till social oro. En sökning på "Egypten''på Sina mikrobloggtjänst tar upp ett meddelande som säger," Enligt gällande lagar, förordningar och politik, är sökresultaten visas inte. " Tjänsten har mer än 50 miljoner användare. Nyheter om Egypten protesterna har varit begränsade till ett fåtal punkter och bilder begravd inuti stora nyheter hemsidor, men China Central Television hade en rapport om dess lunchtid sänds. Kinas utrikesministerium har inte svarat på en begäran för kommentarer om händelserna i Egypten. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Amazon rulla ut Netflix-liknande tv för premiärminister abonnenter?

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/29/amazon-rolling-out-netflix-like-video-streaming-for-prime-subscr/:
Rykten om Amazon antingen köpa Netflix eller starta ett konkurrerande alternativ har varit cirklar och nu en av våra läsare säger att han ser en obegränsad video avsnitt för att komplettera de nuvarande Amazon VOD alternativ. Det är en fin bonus för $ 79/year paket som just nu lägger några fri frakt bonusar och det skulle bli billigare på årsbasis än Netflix's Watch omedelbart ($ 95,88.) Såsom framgår ovan och i galleriet, består den av "obegränsade, kommersiella -fri, omedelbar streaming av 5.000 filmer och TV "med val som speglar Titta Direkt katalogen noga. Upplösningen är tydligen begränsad till en "ganska solid" 480p SD, men det finns inga ord om ljud-eller textningsspråk alternativ. Vi väntar att få höra om någon annan ser en liknande sida innan man antar en bred utrullning, men det säkert verkar som om det äntligen kunde vara en livskraftig konkurrent till de Netflix gudabild .

[Tack, Pavel]

Amazon rulla ut Netflix-liknande tv för premiärminister abonnenter? ursprungligen visades på Engadget , lör, 29 Jan 2011 15:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Nya Android Exploit upptäckt att stjäla data

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/G8cXUmckm44/New-Android-Exploit-Discovered-To-Steal-Data:
MIMD skriver "En forskare vid North Carolina State University har upptäckt ännu en Android webbläsaren utnyttja som påverkar den nya Android 2,3 (Pepparkakor) och tidigare versioner. Slashdot nyligen täckte ett tidigare webbläsare exploatera denna påverkat samtliga versioner av Android Browser, men var fixad i 2,3. Xuxian Jiang skriver "vår slutsats här är att plåstret i Android 2.3 är inte ett slutligt fix och fortfarande kan hoppas över. Vi har ett proof-of-concept utnyttja med ett bestånd Nexus S telefon och kan för att lyckas med sårbarhet för att stjäla potentiellt personlig information från telefonen. " Exploit kan läsa och skriva filer från en Android-'s SDcard eller system partition samt överföra data användare över internet. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


PS3 firmware 3,56 hackat på mindre än en dag, Sonys jurister titta förvirrad

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/29/ps3-firmware-3-56-hacked-in-less-than-a-day-sonys-lawyers-look/:
Sonys tagit några starka åtgärder mot PS3 sprickbildning under den senaste veckan - inte bara har det tagit till domstol och vann ett tillfälligt besöksförbud mot Geohot och fail0verflow för sprickbildning konsolen, men även släppt firmware 3,56 , som låste ner saker igen. Tyvärr är det besöksförbud innebär inte någon annan har att stoppa en-crackin ", och skulle inte du vet det: 3,56 var öppnade i mindre än en dag av KaKaRoToKS, som var bakom en av de första 3,55 anpassade firmwares . Nu när 3,56 signeringsnycklarna är ute, skulle vi gissa uppdaterad anpassade firmware är snart skulle komma - och vi skulle satsa Sonys stämningsansökan kommer bara inspirera en helt ny våg av människor att jailbreak en gång de som drabbats scenen. Sätt att sätta den anden tillbaka i flaskan, Sony.

[Tack, Tomi R]

PS3 firmware 3,56 hackat på mindre än en dag, jurister titta Sony förvirrad ursprungligen visades på Engadget , lör, 29 Jan 2011 14:35:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CVG , Edge | källa KaKaRoToKS "GitHub , KaKaRoToKS (Twitter) | Tipsa | Kommentarer

Använda sökfunktionen Så här återansluter Flyktingar med sina familjer

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/SKBMgbvYuS8/Using-Search-To-Reconnect-Refugees-With-Their-Families:
Lanxon skriver "En lång och emotionell funktion på Wired här veckan går bakom kulisserna på flyktingar United (RU) - ett USA-registrerad ideell, grundades 2006 av två danska bröder, Christopher och David Mikkelsen, som syftar till att vara en Google för flyktingbarn sökning:. en enkel, tillgänglig plattform som gör att de fördrivna att hitta sina familjer på en grå dag i juli i RU kontoret i Köpenhamn - typiskt tech-företag med öppen planlösning - Christopher och David, och Tomas Krag, Chief Technology Officer, förklara hur projektet kom till, och vilken effekt det har haft på världen. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

EFL 1.0 är äntligen släppt

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/QXxm1doLw0M/EFL-10-Is-Finally-Released:
Lisandro skriver "Upplysningen besättning äntligen har släppt den första versionen av upplysningens Foundation Libraries, som E17 skrivbordet är byggt på." Lägger läsare mu22le: "Bland upplysningen bibliotek slår version 1.0 är Eina (core data struktur), Eet (data koda / avkoda och lagring), Evas (canvas och scenegraph rendering), Ecore (core mainloop, visa abstraktion och nytta), Embryo (små virtuella maskinen och kompilator), Edie (GUI layout och animation), E_Dbus, Efreet (hantering av freedesktop.org standarder), och Eeze (udev omslaget). " Att få det rätt kan ta ett tag - en förhandsvisning av EFL biblioteken först dök upp 2004. Upplysningen har aldrig slutat titta cool.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Nästa PS3 uppdatering ryktas att lägga till "Online Spara" för PlayStation Plus användare

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/29/next-ps3-update-rumored-to-add-online-saving-for-playstation-p/:
Säg det med oss, äntligen ett PS3 firmware uppdatering som faktiskt gör något nyttigt! Vi har vuxit så vana vid att Sony uppfriskande programvaran på sin konsol bara för att trots jailbreakers att vi nästan började tro att allt ordet "uppdatera" innebar. Men, här kommer Kotaku med ord som v3.6 för PS3 firmware kommer med en nätt liten tillägg: att spara spel till molnet. Detta verkar vara ett mycket logiskt steg mot att leverera Sonys övergripande mål att ge användarna en holistisk, integrerad upplevelse . Faktum är att under NGP presentationen , högtalare Hideo Kojima uttryckligen anges gäst att spara dina PS3-spel på konsolen och återuppta det på Next Generation Portable . "Online Spara", som Sonys rykte om sig att vara kalla det, skulle vara den kanal genom vilken det kan förverkligas, även om det inte verkar som det ska är gratis. Kotaku: s källor visar att det kommer vara en del av PlayStation Plus-prenumeration, åtminstone inledningsvis. Ändå gillar vi moln lagring, och om det aldrig innebär att de måste se en annan hårddisk igen, vi är alla för det.

Nästa PS3 uppdatering ryktas att lägga till "Online Spara" för PlayStation Plus användare som ursprungligen visades på Engadget , lör, 29 Jan 2011 13:10:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Kotaku | Tipsa | Kommentarer

Tyska forskare prototyp 6mm tjock pico-projektor

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/29/german-researchers-prototype-6mm-thick-pico-projector/:
Pico projektorer bara hålla krymper, och en ny prototyp utvecklats på Fraunhofer Institutet för tillämpad optik och teknik hjälper sagt krymper längs ganska slående. Teamet har utvecklat en prototyp pico som bara är 6 mm tjocka, vilket gör den till världens tunnaste någonsin. Ännu bättre, är den projicerade bilden 10 gånger ljusstarkare än en pico-projektor för sin storlek skulle ha tidigare - hade det funnits. Det nya objektivet på projektorn är så liten att det potentiellt skulle kunna integreras i smarta telefoner utan att öka storlek eller vikt. Den nya prototypen är tillverkad av 45 röda, gröna eller blå mikrolinser, alla med en 200 x 200 pixel LCD, inspirerad av en mikrolinskonstruktion array kallas en fluga öga kondensorn. Den resulterande upplösningen är nästan, men inte riktigt, WVGA med 11 lumen i ljusstyrka. Prototypen kommer att visas upp på Nano Tech 2011 i Tokyo.

[Bild kredit: Fraunhofer-institutet]

Tyska forskare prototyp 6mm tjock pico-projektor publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 29 Jan 2011 12:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Technology Review | Tipsa | Kommentarer

Apple antyder närområdet betalningssystemet I Next-Gen iPhone IPAD,

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/cyDOkHPw3xE/Apple-Hints-At-Near-Field-Payments-System-In-Next-Gen-iPhone-iPad:
En anonym läsare skriver "Smartphone verkar vara på god väg att bli nästa plånboken, och Apple skulle kunna driva denna rörelse längs Rapporter från flera butiker föreslå Cupertino, Kalifornien-baserade elektronik jätte har planer på att sätta en nära-. Field Communications chip i kommande versioner av iPhone och IPAD för beröringsfri betalning teknik. Den senaste rapporten, från blogg Apple Insider, säger Apples har lagt upp två jobbannonser för två globala betalning plattformar chefer. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Golden Gate-bron för att eliminera tullstationer

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/MaOvbRWhW1s/Golden-Gate-Bridge-To-Eliminate-Tollbooths:
Hugh Pickens skriver skriver "The San Francisco Chronicle rapporterar att tullstationer och samlare vägtull, en fixtur på Golden Gate-bron sedan starten 1937, kommer att elimineras från och med 2012 som bron flyttas till ett helt elektroniskt system, kapning 34 arbetstillfällen och spara $ 19.200.000 under de första åtta åren. Bron kommer att flytta till ett vägtullsystem strategi som kombinerar det befintliga Fastrak systemet med en som fotograferar nummerplåtarna på bilar som går genom tullstationer och mail en proposition till registrerad ägare. Andra konstruktioner och broar har framgångsrikt gått till helt elektroniska vägtullar, inbegripet Sydney Harbor Bridge i Australien och Leeville Bridge i Louisiana, men alla är inte nöjda med förändringen. "Detta är en världsberömd bro, och du behöver ett mänskligt ansikte" säger Philip Hynes. 'Du måste människorna i dessa vägtullkabiner att hälsa människor. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.