söndag 20 februari 2011

Varför jag bryr mig inte så mycket om tabletter längre

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/HSOfeGg14TM/why-i-dont-care-very-much-about-tablets.ars:

Jag har insett nyligen att jag bara inte mycket entusiastiska över tabletter-någons tabletter, oavsett OS eller maker. Jag insåg först jag känt så när jag var milt besviken (i motsats till heartbroken) för att hitta mig själv för sjuk för att närvara den efterlängtade (av mig i alla fall) webOS tablett avtäckningen. Sedan dess har jag tänkt mycket på rötterna till min tablett leda, och jag har minskat ner till ett par orsaker.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


GeoHot ber om donationer till Fight Sony

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/SY2Ls7CgIvg/GeoHot-Asks-For-Donations-To-Fight-Sony:
Mede skriver "I en intressant vändning, kanske Sony har ramlat in i en svår nöt att knäcka. George Hotz (aka GeoHot) är känd för sina iPhone hacking framgångar, planerar på att bekämpa den stora bolag om att ta bort hans yttrandefrihet rättigheter på att utnyttja sin fullt betalt för hårdvara. Hotz har alltid hävdat att piratkopiering (sedan iPhone verksamhet) och uttrycker har aldrig piratkopierade spel eller ens undertecknat till PSN avtal. Han bad om donationer för att bekämpa Sony tillbaka och försöka åstadkomma något som liknar det som tidigare var uppnås genom EFF i fråga om mobiltelefoner. Jag har redan donerat. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Momentus XT Hybrid Drive, som huvudvärk, Seagate arbetar för att åtgärda

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/20/momentus-xt-hybrid-drive-causing-headaches-seagate-working-to-f/:
Alla är inte bra i hybridfordon solid state lagring mark, som ägare av Seagates Momentus XT står inför allvarliga problem med sina hårddiskar - trots lysande inledande kommentarer , ett antal långsiktiga användare anser att enheterna kvitter, krasch, stamma, och frysa med alarmerande regelbundenhet, i synnerhet om den installeras i en Mac. Seagate forumgoers spekulera dessa är symptom på XT magnetiska plattor spinning ner felaktigt, på grund av en övernitisk energisparfunktioner systemet. Det är dåliga nyheter - och det låter ganska illa - men den goda nyheten är denna: Seagate äger i problemen, och är aktivt involverad i att få dem fast. Hittills par nya firmware-uppdateringar har riktat några symtom, tredje är en på vägen, och en Seagate ingenjör känd bara som STX_NB är proaktivt chattar med berörda kunder om möjliga lösningar -. Det är vad vi kallar teknisk support göra anteckningar, tech-företag.

Momentus XT Hybrid Drive, som huvudvärk, Seagate arbetar för att åtgärda ursprungligen visades på Engadget on Sun, 20 Feb 2011 17:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Computerworld , Seagate Knowledge Base (1) , (2) , (3) | Tipsa | Kommentarer

Apple patentansökan poäng till tätare batterier, bättre laddning teknik

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/20/apple-patent-application-points-to-denser-batteries-improved-ch/:
Vissa kanske tror att en tio timmars datorns batteri väldig fin, men vi är glada att kunna säga att Cupertino helt är inte nöjd. AppleInsider fläckig ett par Apple patentansökningar beskriver ett förbättrat sätt att juicetillverkning upp de litium-polymer celler, vilket kraftigt skulle öka Antalet laddningscykler de kan uthärda - eller, eventuellt, låta Apple att använda tätare batterier som håller längre på en laddning. Vi bryter ner det för dig: grafen i övre vänstra visar hur Li-ion batterier för närvarande tar ut, först mycket snabbt (konstant ström, ökad spänning) och sedan långsammare (konstant spänning, minskande ström) till toppen cellerna off.

Vad Apples föreslår är multi-steg-metoden som avbildas till höger, där ström och spänning avvägning, att ladda batteriet samtidigt som betydligt mindre hårda i fysikalisk kemi av elektroderna inuti. Som ni kan se i botten diagram är flera steg CC-CV celler förlora mindre av sin potential efter 300 uppladdningar, men det är inte allt Apples kokar ihop - det företag siffror att det kan öka tjockleken på elektroderna till förbättra batteritiden (med så mycket som 28Wh / L, enligt en tabell) utan negativ effekt tack vare mjukare ut. Visst skulle vi hellre ha växtätande grafen supercapcitors , men detta låter som en plan för nu.

Apple patentansökan poäng till tätare batterier, bättre laddning teknik som ursprungligen visades på Engadget on Sun, 20 Feb 2011 15:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Apple Insider | källa USPTO (1) , (2) | Tipsa | Kommentarer

Chrome kan släppa adressfältet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/XQT7upKZFqo/Chrome-May-Drop-the-URL-Bar:
En anonym läsare skriver: "Det är inte mycket Google kan fortfarande avlägsna från webbläsarens gränssnitt Men Google verkar vara överväger ett drastiskt steg för att frigöra utrymme i UI:.. Det kan helt enkelt döda adressfältet istället för att visa URL bar hela tiden, kan det vara gömda i flikar. Det finns några andra funktioner som kommer också. Till exempel kommer Google tillåter användare att vara inloggad i olika Google-konton på samma gång, så länge du använder dessa konton i olika fönster. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Den Engadget Podcast, live kl 4:15 PM EST!

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/20/the-engadget-podcast-live-at-4-15pm-est/:
MWC var vansinnigt galen, och vi kommer att spendera veckans podcast timme bara att försöka räkna alla Android-telefoner som lanserades. Om du känner till några bra heltal, vill vi gärna anlita din hjälp! Kolla live stream och chatta efter rasten.

PS Och glöm inte att Ustream har Android och iPhone kunder också, om du är ute och du kan inte gå in på Flash-baserade kul nedan.

Fortsätta läsa Engadget Podcast, live kl 4:15 PM EST!

Den Engadget Podcast, live kl 4:15 PM EST! ursprungligen visades på Engadget on Sun, 20 Feb 2011 15:52:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Weird Science är ingen hjälte

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/9SAF5rTNae4/weird-science-is-no-hero.ars:

Om du har gjort något bra, kan det vara bäst att hålla det för dig själv: Eller varför det är nog en bra idé att kolla själv på rehab efter att ha gjort något dumt. Denna studie tittade på situationer där en enskild har tydligt gjort något fel, och undersökt olika strategier att hantera det radioaktiva nedfallet. De som tog "Hero" rutt och betonade tidigare goda gärningar i princip slutade skruvas: "hjälten strategin var i bästa ineffektiv och i värsta fall skadligt." Däremot porträtterar sig själv som ett offer för tidigare umbäranden orsakade faktiskt fick folk att glömma vad det är du gjorde fel i första hand.

Vi lämnar den till våra läsare till strö kommentarerna med ben skämt: Hos kvinnor, östrogen nivåer har en betydande inverkan på hälsan av skelettet. Hos män, saker verkar arbeta i motsatt riktning : en benspecifika hormon som kallas osteocalcin signaler till celler i testiklarna, vilket får dem att öka sin produktion av testosteron, och öka hälsan hos manliga könsceller. Tidigare var det hormon helt enkelt tänkt att bidra till att främja tillväxten av ben.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Född This Way

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/x1k-XsY6Ik4/:

Kommer Google Motarbeta DRM På HTML5 video?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Pel6cp00qfM/Will-Google-Oppose-DRM-On-HTML5-Video:
Anonym Coward skriver "Mozilla har förbundit sig att inte genomföra DRM i Firefox för WebM HTML5 video även om det är teoretiskt möjligt Microsoft har bett Google och WebM gemenskap flera andra frågor som ännu inte har besvarats, men den här verkar vara ännu viktigare. Kommer Google förbinder sig att hålla WebM i Chrome DRM-fria? Har vårt samhälle tror att det är viktigt för den öppna webben och fri programvara? "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Imperia plug-in hybrid gör 0 till 60 på fyra sekunder, ser elegant medan du gör det

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/20/imperia-plug-in-hybrid-does-0-60-in-four-seconds-looks-classy/:
Om du är trött på hybrider som Toyota Prius eller Volt , bilar som lätt kunde gå vilse i en Hertz parkeringsplats, kolla GP. Det är den första och enda produkt från uppståndne belgiska auto maker Imperia, som tidigare fungerat i början 20th century, men andra än de uttalade frontgallret erbjuder föga likhet med sina förfäder antingen över eller under det uttalade motorhuven. Den har en rak fyrcylindrig turbo 212hp motor med som är ihopkopplad med en 134hp elektrisk motor, själv backas upp av ett Li-polymer batteri. Det kommer att göra cirka 45 miles på batterier ensam men ännu viktigare, kommer att rulla på 0 - 60mph sprint på under fyra sekunder. Eller, åtminstone, kommer den om den träffar någonsin produktion. Ett koncept av bilen premiärvisades på Bryssel Auto Show, men det är bara gissa när det faktiskt kan ut på vägarna för realer.

Gallery: Imperia GP

Imperia plug-in hybrid gör 0 till 60 på fyra sekunder, ser elegant medan du gör det ursprungligen dök upp på Engadget on Sun, 20 Feb 2011 14:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Jalopnik | källa Imperia | Tipsa | Kommentarer

Kvinnor och Tech: Fokusera på kvinnliga konsumenter och grundarna Will Follow

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/XR7jNldc1t0/:

Kinect hackare ger oss IOS-vänlig dodgeball och mänskliga Tetris

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/20/kinect-hackers-give-us-ios-friendly-dodgeball-and-human-tetris/:
Kom ihåg att Microsoft Rally Ball demo från ett par dagar sedan som visade Windows Phone 7: s integration med Xbox? Tja, gänget på Supertouch har stulit lite av Ballmers åska med en ny Kinect hacka som du kan kasta digitala klot på din Kinect bestämmande vän med en IOS-enhet istället för en WP7 handenhet. Grafiken för spelet och kontrollerna iDevice är inte alls lika söt som Microsofts plattformar spel lösning, men slutresultatet är ungefär samma sak - flingin "bollar med en telefon medan din vän skuggar dem artighet av Kinect.

Samtidigt Design har Frog lagt till ett Human Tetris spelet till Kinect repertoar där spelare perfekt deras Vogue-ning färdigheter genom att skapa en pose för att matcha ett annalkande utstansade på skärmen. Slutligen, alla form-shifting kul med någon av de konstiga silver jumpsuits. VIDS är efter rasten.

[Tack till alla som skickat dessa i]

Fortsätt läsa Kinect hackare ger oss IOS-vänlig dodgeball och mänskliga Tetris

Kinect hackare ger oss IOS-vänlig dodgeball och mänskliga Tetris ursprungligen visades på Engadget on Sun, 20 Feb 2011 12:14:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Kinect-hacks (1) , (2) | Tipsa | Kommentarer

Island Eyes Flytande Magma som energikälla

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/7i3Ck-MQEpQ/Iceland-Eyes-Liquid-Magma-As-Energy-Source:
En anonym läsare skriver: "Forskare på Island har studerat och utnyttja kraften i geotermiska brunnar för år. Under 2009 en sådan studie träffade en stillastående när en grupp körde in magma halvvägs in i deras gräva. Avspärrningen har blivit en välsignelse i förklädnad, som Nyare forskning har visat att magma kan fungera som en potent ny källa till geotermisk energi kraftfull nog för att värma 25.000 till 30.000 hem. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Sony avslöjar pris och storlekar av "Google TV?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Det verkar som om någon inom företaget, eller om du är missnöjd med sin lön och vill förstöra överraskning att företaget har förberett för tisdag 12 oktober, eller egentligen har lust passerat. Varför? Eftersom inte bara läckt information (som vi inte vet om det är på riktigt) om möjliga storlekar som Google TV, men även namn har dykt upp som skulle kallas modellerna i fråga.

Deras namn är: NSX-24GT1 24 inches, NSX-32GT1 31 inches, NSX-40-tums 40GT1 NSX-46GT1, (du gissade) av 46 inches. Och ändå, även risk för att deras priser skulle uppgå till mellan 1.300, 1.400 och $ 1900.

Den nyfikna detalj: Om detta är sant, det billigaste av Google TV skulle vara ännu dyrare (300 dollar) att 32-tums modell dyrare än Sony har människor i deras katalog.

Viewsonic V3D241wm, en datorskärm med 3D-teknik

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

Viewsonic vill inte vara kvar och har lagt fram en ny bildskärm som funktioner mode tekniken vid denna tid, 3D.

V3D241wm Viewsonic har en 24-tums LED-panel med en latens på 2ms, 300 candela av ljusstyrka, kontrast 20.000.000:1 och en 120Hz uppdateringsfrekvens, frekvensen beroende på tillverkaren för att njuta av 3D-innehåll med hjälp av polariserade glasögon medföljer monitorn.

För tillfället vet vi inte vad priset blir i euro, men i Storbritannien säljer för omkring 330 pounds, som i denna takt skulle vara cirka 376 euro, trots att vi inte kan detta vara det pris som när det gäller att säljas i Spanien.

Fler | Viewsonic

Nästa masskonsumtion sociala Wave: politiska uttryck

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/_0fsJNxPf3I/:

Quora vs StackExchange: Varför, Joel, Varför?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/1OnCH9Xgnwc/:

Googles Native Client nästan "redo för avfärd," redo att göra ActiveX titta visionär

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/20/googles-native-client-almost-ready-for-takeoff-ready-to-make/:
Googles Native Client nästan "redo för avfärd," redo att göra ActiveX titta visionär
Vi är nästan där, nästan till lanseringen av Native Client vi först fick nys om i maj förra året. Det är i grunden ett sätt att köra native kod i en webbläsare - low-end grejer som kan leverera resultat bra nog för 3D-spel och liknande. Christian Stefansen, en Google Product Manager, sade att saker närmar sig leverans, att teamet bakom det har nått en "viktig milstolpe", att koden kommer att vara "lika portabel och säker som JavaScript." Det var naturligtvis säkerhet, eller brist på sådan, som spårade ur Microsoft : s planer för denna typ av funktionalitet i Internet Explorer via ActiveX, ett stigma att tekniken har fortfarande ännu inte fly från. Kommer Native Client göra bättre? Kommer Crysis vara ständigt tillgänglig i Chrome Web Store ? Kan en Cr-48 kör det ändå? Frågor frågor ...

Googles Native Client nästan "redo för avfärd," redo att göra ActiveX titta visionär ursprungligen visades på Engadget on Sun, 20 Feb 2011 10:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TechCrunch | källa Den Chromium Blog | Tipsa | Kommentarer