måndag 10 januari 2011

Microsoft Server and Tools Muglia chef att avgå

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/BeNxQUAm1c0/story01.htm:
snydeq skriver "Longtime chef på Microsoft Bob Muglia, ordförande i företagets server och verktyg företag, kommer att avgå från sin befattning senare i år, enligt en Steve Ballmer PM utfärdats måndag till anställda inom bolaget. Muglia har med Microsoft i 23 år, vilket utvecklingsarbetet i Microsoft Office, Windows NT och onlinetjänster företag. Mer nyligen, shepherded Muglia Microsofts inträde i cloud computing, som guidar utbyggnaden av bolagets Azure-plattformen. Muglia avgång följer att av Ray Ozzie, vars utgång var gjort alla de mer anmärkningsvärda genom ett memo varning för Microsoft att börja tänka bortom datorn. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
AMD vd Dirk Meyer avgår, CFO Seifert vidtagit tillfälliga roll

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/10/amd-ceo-dirk-meyer-resigns-cfo-seifert-takes-interm-role/:
Vilken dag för chip nyheter, eh? Första NVIDIA och Intel avsätta sina ondskefulla retorik i ett $ 1500000000 korslicensieringsavtal affären , och nu AMD skakar upp saker på den absoluta toppen. Nu-förre vd Dirk Meyer har avgått i vad företaget är en kallelse en "ömsesidig överenskommelse" mellan honom och styrelsen. Interim VD kommer att CFO Thomas Seifert, som har bett att inte betraktas som en kandidat till nästa chef. En sökning kommitté för nästa VD för närvarande leds av styrelsens ordförande Bruce Claflin. Omständigheterna bakom Meyers avgång förblir ett mysterium, men något säger oss att de kan inte vara lika löjligt som sista större vd avgår vi såg kring dessa delar.

AMD vd Dirk Meyer avgår, CFO Seifert vidtagit tillfälliga roll som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 10 Jan 2011 17:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink @ RahulSood (Twitter) | källa AMD | Tipsa | Kommentarer

Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

Microsoft undersöker trilskande Windows Phone 7 användningen av uppgifterna

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/10/microsoft-investigating-errant-windows-phone-7-data-use/:
Orolig för din Windows Phone 7 luren chomping ner megabyte 3G-data när det ska sova eller använda WiFi istället? Microsoft hör din telegraferade rädslor, och har lovat att detektiv sådana misstankar om "phantom data" direkt. Även Redmond inte bekräfta huruvida dess operativsystem var missköter sig i storleksordningen 2 MB per timme som vi har hört , företag berättade för BBC News att det skulle få reda på snart: "Vi undersöker denna fråga för att fastställa orsaken och kommer att uppdatera med information och vägledning som den blir tillgänglig, "läser Microsofts uttalande i frågan. Om det är sant, här hoppas vi se några bidrag eller krediter för den extra datatrafik också.

Microsoft undersöker trilskande Windows Phone 7 användningen av uppgifterna ursprungligen visades på Engadget på måndag, 10 Jan 2011 16:57:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa BBC | Tipsa | Kommentarer

Tevatron att stängas vid slutet av 2011

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/0ILABMmckwA/story01.htm:
universegeek skriver "Det verkar Fermilab är Tevatron kommer att stänga i slutet av 2011. ryktena bekräftade idag på ISP220 konferensen säger att DOE nekas ytterligare finansiering för projektet. Ser ut som LHC är vårt enda hopp i jakten på Higgs efter alla. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Zune HD Mac-stöd i hemlighet gömd i Windows Phone 7 connecter programvara

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/10/zune-hd-mac-support-secretly-hidden-in-windows-phone-7-connecter/:
Vi har tiggeri Microsoft på något sätt att lägga till Mac kompatibilitet med Zune år, och det verkar som det finns en liten, liten strimma av hopp begravd i Redmond för Windows Phone 7 Anslutning för OS X: en enkel plist ändring kommer att låta det synkronisera Zune HD också. Det borde verkligen inte vara någon stor överraskning, eftersom WP7 medier gränssnitt är byggt ovanpå Zune, men åtminstone det är något - även om vi fortfarande hoppas och önskar för hela Zune svit (och Zune Pass) för att göra sin väg till Mac dag.

Zune HD Mac-stöd i hemlighet gömd i Windows Phone 7 connecter programvara publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 10 Jan 2011 16:16:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Hämta Squad | källa Zuneboards | Tipsa | Kommentarer

Boka Piratkopiering - Mindre DRM, mer information

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/WSyjcuO3uzk/story01.htm:
macslocum skriver "tvetydighet omger den verkliga effekten av digital bok piratkopiering, konstaterar Brian O'Leary i en intervju med O'Reilly Radar, men alla skulle vara bättre betjänta av att fler uppgifter delades och mindre ansträngning utövades på fåfängt DRM." Förlaget näringslivet bör arbeta så hårt vi kan för att utveckla nya och innovativa affärsmodeller som tillgodoser behovet av läsarna. Och vad de ser ut kan vara community-driven. jag tänker på Baen Böcker, till exempel, som inte lägger någon DRM begränsningar på innehållet, men är en av de piratkopierade minst bokförläggare. Som till försäljning, är Paulo Coelho ett bra exempel. Han gruvor piratkopiering data för att se om det finns en spirande intresse för hans böcker i ett visst land eller marknad. Om så är fallet, han arbetar antingen för att få sin bok i tryck eller översätta det på denna marknad. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
4G på CES 2011: AT & T, Verizon och T-Mobile att stora flyttar

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/10/4g-at-ces-2011-atandt-verizon-and-t-mobile-make-big-moves/:
Traditionellt, CES är inte en stor mobil händelse - den största telefonen nyheter har historiskt sparats för MWC i februari och CTIA i mars - men detta ändrades i ett enormt sätt denna vecka. Ser ut som 2011 ser ut att vara året för 4G, och både transportörer och tillverkare både dröjde inte länge hoppa på tåget hype med en rad olika meddelanden som lovar att göra de närmaste månaderna spännande ... och riktigt, riktigt fort. AT & T sparkade saker tidigt i showen, men det var bara början på en obeveklig ström av mobila nyheter som varade i dagar och till slut lämnade oss med en hög av enheter och uppgraderingar nätverk som ska ta oss åtminstone vid mitten av året . Läs vidare för återblick!

Fortsätt läsa 4G på CES 2011: AT & T, Verizon och T-Mobile att stora flyttar

4G på CES 2011: AT & T, Verizon och T-Mobile att stora flyttar publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 10 Jan 2011 15:51:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Sjukhus Trådlösa nätverk kan regleras medicintekniska produkter

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/zDuYqdKfyrg/story01.htm:
Lucas123 skriver "Som sjukhusen fortsätter att ansluta patientövervakning utrustning, handdatorer läkare och bärbara datorer till trådlösa nätverk, och sedan kollapsa dessa uppgifter sökvägar till de traditionella IT-nätverk, kommer närmare den amerikanska Food and Drug Administration för att reglera dem, enligt Computerworld. Fokus av FDA: s förordning kommer i dess nyligen slutförda 80.001-1 standard som fastställts riskhantering för dessa nätverk, till följsamhet som kan vara frivilligt, men skulle bestämma Medicaid och Medicare ersättning. "Om du inte följer, så har du två val. Du kan ha den federala regeringen kommer in och inspektera ditt sjukhus, eller så kan du välja att inte ta emot pengar från Medicare eller Medicaid. Frivillig ibland inte precis frivilligt, sade Rick Hampton, trådlös kommunikation chef för Partners Healthcare System i Boston . "

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Kaliforniens högsta domstol säger warrantless visitation av misstänkta "textmeddelanden är lagliga

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/10/california-supreme-court-says-warrantless-searches-of-suspects/:
Planerar att bli anhållen i Kalifornien någon gång snart? Det är bäst att se till att din text arkiv är fria från alla komprometterande uppgifter som statens högsta domstol har nu slagit fast det lagligt för polisen att läsa dina missiv mapp utan att behöva en fullmakt. Motiveringen till detta privatlivet intrång är att en telefon sökning "tillfällig" till en laglig arrestering och dess innehåll, ungefär som innehållet i dina fickor eller väskor, faller inom området för rimliga sökning. Två av domarna i målet gjorde oense med en påpekar att "aldrig tidigare har det varit möjligt att göra så mycket personliga eller företagsinformation i fickan eller väskan", som hon menar ska ha råd med din iPhone, Droid eller BB en högre nivå skydd av privatlivet än, säg, paket av gelékonfektyr du har i andra fickan. Vad tycker du?

Kaliforniens högsta domstol säger warrantless visitation av misstänkta "textmeddelanden är lagliga ursprungligen visades på Engadget på måndag, 10 Jan 2011 15:27:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Phone Arena | källa Yahoo News | Tipsa | Kommentarer

Mars tidning Utfärdande Inspirerar Hundratals Enkelresa Frivilliga

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/J-86G0bBbPk/story01.htm:
Velcroman1 skriver "En interplanetära resa till Mars skulle ta så lite som 10 månader, men återvände skulle vara nästan omöjligt -.? Gör resan en form av självvald exil från jorden till skillnad från allt annat i människans historia Vad skulle inspirera någon att frivilligt A specialutgåva av Journal of Cosmology detaljerad exakt hur en privatfinansierad, enkel resa till Mars skulle avvika så snart som 20 år från nu -. och det fick mer än 400 läsare som volontärer som kolonister "Jag har haft en djup lust att utforska universum ända sedan jag var barn och förstod vad en raket var, sa Peter Greaves, pappa till tre och en tusenkonstnär som började sin egen motorcykel avsändande företaget och fixar datorer och motorer sidan. "Jag ser framför liv på Mars att vara fantastisk, skrämmande, ensam, ganska trångt och upptagen, sa han. tanke på svårigheterna för uppdraget, säger Lana Tao, redaktör för tidningen, hon blev förvånad över svaret. "Först trodde vi att de e-postmeddelanden var ett skämt ... då vi insåg att de var helt allvarlig." Naturligtvis, skulle de tvingas konkurrera med de tusentals av er som sa att du skulle gå.

Läs mer i denna historia på Slashdot.
Apple droppar iPhone 3GS sjunker till $ 49 om avtal, låtsas vi att timingen är en tillfällighet

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/10/apple-iphone-3gs-drops-to-49-on-contract-we-pretend-the-timing/:
Hej, en telefon som Apple presenterade redan 2009 (som skulle bli iPhone 3GS) nu säljer - helt ny med två års röst / data-avtalet - för $ 49, båda på AT & T och via Apple direkt. Naturligtvis kan du få mycket mer kapabel iPhone 4 för en hel del mer, eller så kan du vänta tills i morgon så du faktiskt har ett alternativ när det gäller lufttrafikföretag. Ditt samtal, uppenbarligen.

Apple droppar iPhone 3GS sjunker till $ 49 om kontrakt, vi låtsas att timingen är en tillfällighet ursprungligen visades på Engadget på måndag, 10 Jan 2011 14:12:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Apple Insider | källa AT & T , Apple | Tipsa | Kommentarer