lördag 7 maj 2011

Modder miniatyriserar 5,25-tums hårddisk, ger microSD stöd till Atari 400

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/07/modder-miniaturizes-5-25-inch-disk-drive-brings-microsd-support/:
Du är inte tittar på en retro microSD kortläsare, du tittar på en Atari -kompatibel seriell hårddisk som bara råkar använda microSD i stället för 5,25-tums disketter. I en Zork inspirerat anfall av nostalgi (vi har alla varit där), hårdvara modder Rossum paras ihop en Atari kontakten med en LPC1114 mikrokontroller, som kan efterlikna upp till åtta Atari-enheter, som förvaltas av en anpassad, auto-starta app. Hela paketet är snyggt förpackat i en liten 3D tryckt kopia av den ursprungliga Atari 810 hårddisk, och finns till salu aldrig - men låt inte det hindra er: Rossum's schema är så enkel att ta. Ordet största lilla Atari-enhet är bara en DIY bort.

[Tack, Francesco F.]

Modder miniatyriserar 5,25-tums hårddisk, ger microSD stöd till Atari 400 som ursprungligen visades på Engadget , lör, 7 maj, 2011 16:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Rossum | Tipsa | Kommentarer

Rocket skjuts iväg med robotar Varning Satellit

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/B4_Xj_gztXs/Rocket-Blasts-Off-With-Missile-Warning-Satellite:
fysdt sänder detta citat från en Reuters rapport:. "En obemannad Atlas 5 raket sprängdes bort från Cape Canaveral Air Force Station på lördagen för att sätta den första satelliten i försvarsdepartementets nya robotar varningssystem i omloppsbana göms inuti raketen har noskonen var $ 1,3 miljarder Rymdbaserade Infrared Systems (SBIRS) Geo-1 rymdfarkost, byggd av Lockheed Martin och Northrop Grumman. satelliten, den första av fyra planerade för lansering under de kommande fem åren, är avsedd att ge den amerikanska militären med tidig förhandsanmälan om robotar lanseringar och andra tjänster spaning. De $ 17600000000 SBIRS konstellation, som innehåller sensorer på värd satelliter, kommer att utöka och så småningom att ersätta den militära försvaret satelliter Support Program, som har varit verksamma sedan 1970. Satelliterna skura planeten för värme spår som produceras genom att flyga raketer och missiler. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Varför det nya kille kan inte koden

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/3tjpM3YBNAw/:
Array

Snart kommer AOL: s mål kräver inte en separat Logga in till chatt med kontakter i Gmail

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/ixfB75vQYPc/:
Array

Sony avslöjar pris och storlekar av "Google TV?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Det verkar som om någon inom företaget, eller om du är missnöjd med sin lön och vill förstöra överraskning att företaget har förberett för tisdag 12 oktober, eller egentligen har lust passerat. Varför? Eftersom inte bara läckt information (som vi inte vet om det är på riktigt) om möjliga storlekar som Google TV, men även namn har dykt upp som skulle kallas modellerna i fråga.

Deras namn är: NSX-24GT1 24 inches, NSX-32GT1 31 inches, NSX-40-tums 40GT1 NSX-46GT1, (du gissade) av 46 inches. Och ändå, även risk för att deras priser skulle uppgå till mellan 1.300, 1.400 och $ 1900.

Den nyfikna detalj: Om detta är sant, det billigaste av Google TV skulle vara ännu dyrare (300 dollar) att 32-tums modell dyrare än Sony har människor i deras katalog.

Screen Griper: Kyocera Echo går tillbaka till den alternativa verklighet framtid i Fringe

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/07/screen-grabs-kyocera-echo-goes-back-to-the-alternate-reality-fu/:
Screen Griper krönikor använder (och missbruk) av verkliga prylar i dagens filmer och TV. Skicka in din observationer (med skärm grab!) Till screengrabs på Engadget dot com.

Vi gillade Kyocera Echo ganska lite, men kanske dual-screen tabletphone koncept är ett kvalster före sin tid - här är det femton år från nu, att hjälpa Fringe laget rycka upp säkerheten ritningar för ett operahus. Eller kanske Astrid har blivit en vintage teknik kännare? Vi måste erkänna att det är ett steg upp från Streak seismograf , men vi kan inte låta bli att rynka pannan - vi skulle inte fångas död körs Froyo under året 2026, trots allt.

[Tack, prins C.]

Fortsätt läsa Screen Griper: Kyocera Echo går tillbaka till den alternativa verklighet framtid i Fringe

Screen Griper: Kyocera Echo går tillbaka till den alternativa verklighet framtid i Fringe publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 7 maj, 2011 15:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

Studenter Invent Revolutionerande Solar Sterilizer

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/iR1VBRySrC8/Students-Invent-Revolutionary-Solar-Sterilizer:
greenerd skriver "teknologer vid Rice University har löst en stor oro för hälsan i utvecklingsländerna genom att skapa en enhet som använder solen för att sterilisera medicinska instrument. Den här uppfinningen kan hjälpa till att förhindra smittspridning och sjukdom på kliniker runt om i världen saknar tillgång till ordentlig sterilisering verktyg. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


US Cellular tillkännager 4G, planer på att lysa upp LTE i slutet av året

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/07/us-cellular-announces-4g-plans-to-light-up-lte-by-end-of-year/:
Precis när vi äntligen är solar sig i värmen från våren och plocka maj blommor, US Cellular hittar en anledning för oss att se fram emot den kalla och mörka vintern att komma. Transportören tillkännagivit planer på att utnyttja sina egna LTE -nätverk, inriktade på täcke två dussin marknader (motsvarande 25 procent av kundbasen) med blixtsnabba 4G-tjänster i tid före semesterperioden. Och partiet inte är att stoppa bara för att mistel kommer ner och dekorationer är lagt undan, semester utbyggnaden kommer endast att den första fasen, med US Cellular fortsätter sin expansion 4G ansträngningar genom 2012. Full PR efter rasten.

Fortsätt läsa US Cellular tillkännager 4G, planer på att lysa upp LTE i slutet av året

US Cellular tillkännager 4G, planer på att lysa upp LTE i slutet av året ursprungligen dök upp på Engadget , lör, 7 maj 2011 13:55:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa US Cellular | Tipsa | Kommentarer

Titan maj har vatten Ocean Under the Surface

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/rhqZY1vXsLk/Titan-May-Have-Water-Ocean-Under-the-Surface:
RedEaredSlider skriver "NASA: s Cassini sonden i omloppsbana runt Saturnus, kan ha upptäckt bevis för en flytande vatten ocean under ytan på Titan, Saturnus största måne. Uppgifterna kommer från radar observationer av ytan som åtgärden Titans rotation och berätta hur det är orienterat förhållande till planet för dess bana -. dess axellutning Enligt ett papper som skall offentliggöras i ett kommande nummer av astronomi och astrofysik (preprint PDF på arXiv.org), visade de nya uppgifterna att många av planetens yta inslagen var i fel plats, ibland av med så mycket som 30 kilometer (19 miles). Titan alltid presenterar samma ansikte mot Saturnus, precis som månen gör mot jorden. Men i dessa situationer, förväntar man att månen kommer att vara i "Cassini staten , "vilket innebär att axellutning kommer att ha ett visst värde. i Titans fall var axellutning uppmätt vid 0,3 grader. Det verkade för hög om man skulle anta Titan var en fast kropp."

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Microsoft patent detaljer ett 3D-skrivbord gränssnitt med ett rum för dina fönster

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/07/microsoft-patent-details-a-3d-desktop-interface-with-a-room-for/:
Många har försökt och misslyckats med att åstadkomma ett 3D-skrivbord gränssnitt till en annars 2D operativsystem, men som säkert har inte stoppat andra från att försöka. Det senaste exemplet att dyka upp kommer artighet av ingen annan än Microsoft, som nyligen fick patent på vad som beskrivs som en "metod och apparater för att ge en tredimensionell uppgift gränssnitt galleri dator." Med andra ord, det är ett gränssnitt för att hjälpa dig att bättre hantera flera uppgifter som tyder på patent kan göras i en 3D-miljö med ett golv, väggar och ett tak. Tydligen, skulle du kunna gruppera flera fönster på olika platser i "rummet", som skulle låta dig lita på din geografiska minne för att enkelt hitta en given uppgift - med rummet blir djupare och djupare för att rymma fler uppgifter. I patentet påståenden, endast de medel som anges för att navigera runt som rummet är en uppsättning ikoner som skulle anpassa till 3D-miljö, även om det säkert verkar som det lätt kan anpassas till gesture kontroller också. Hit upp källan länken nedan för många fler teckningar om detta ett kom från.

Microsoft patent detaljer ett 3D-skrivbord gränssnitt med ett rum för dina fönster publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 7 maj, 2011 12:51:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Technology Review | källa Google Patent | Tipsa | Kommentarer

Google / Facebook: ej-Track hotar CA Ekonomi

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/WY3hlo4mkXM/GoogleFacebook-Do-Not-Track-Threatens-CA-Economy:
theodp skriver "Google och Facebook är varning lagstiftare ödesdigra konsekvenser om Kalifornien passerar en" gör-inte-spår "propositionen. Den föreslagna lagen skulle kräva att företagen gör på nätet affärer i den gyllene staten att erbjuda en" opt-out "integritet mekanism för konsumenterna . senaten Bill 761 "skulle skapa en onödig, inte kan verkställas och grundlagsstridig regelmässig börda för internethandeln," läser himlen-är-som protestbrev stämpeln-of-ogillande från Google, Facebook, Yahoo, Amex, Acxiom, Experian Allstate , Time-Warner, MPAA, ESA och andra. "Åtgärden skulle inverka negativt konsumenter som har kommit att förvänta rikt innehåll och gratis tjänster via Internet, och skulle göra dem mer sårbara för säkerhetshot. '"

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Gitionary: den Git Party Game

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/dn5xwqz2eu0/Gitionary-the-Git-Party-Game:
sdasher skriver "Slutligen finns det en chans att kombinera din kärlek för versionshantering och fester:.. Gitionary En skapelse av två MIT tidigare studenter, det är ett partyspel där du försöker illustrera git kommandon En uppsättning gitionary kort (PDF) har publicerats också. Personligen är jag håller fortfarande ut för felsökning Python RPG. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Hybrid Motoryacht Design som drivs av diesel-och eldrivna vattenskoter

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/IKnKWVoADWw/:
Array

En ny era av Sök handlar om svar, inte bara länkarna

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/ctuGmgqwuwg/:
Array

(Grundare Stories) Seth Sternberg På de första dagarna av Meebo: "Vi fick inte det."

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/ZLrIWhhxiZo/:
Array

Rand McNally's TripMaker RVND 5.510 löften RV-enkel navigering, Robin Williams mot extra kostnad

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/07/rand-mcnallys-tripmaker-rvnd-5510-promises-rv-easy-navigation/:
Är du en blida Kalifornien dryck verkställande trött på att behöva din familj semestrar urarta i upptåg? Känner du varje gång du försöker rengöra avloppsnätet i din fritidsfordon, (visserligen lustiga) avföring-materia-relaterade missöde inträffar någon? Tja, vi kan inte hjälpa dig med det, ärligt, men vi kan peka dig mot Rand McNally's TripMaker RVND 5510 - ". Första navigeringsenheten som utformats speciellt för RVers" Detta är inte för supervans eller campare: det är för husvagnar, son, oavsett om de är en Airstream, en Monaco, en söt sydkoreanska anpassade jobb eller en hippified veggie-RV . Den 5510 har RV-lätt GPS routing, håller dig säkert och lagligt på vägen. Det har också över 14 miljoner intressepunkter, hjälper dig att hitta allt från campingplatser till närmaste djursjukhus. Och dess bästa av Road-funktionen hotar att förvandla din resa till ett minnesvärt äventyr. Den TripMaker RVND 5.510 säljs för $ 350 och fartyg till Nordamerika i juni (precis i tid för bilsemester säsongen) och ja, inkluderar stöd för kanadensisk franska.

Fortsätt läsa Rand McNally's TripMaker RVND 5.510 löften RV-enkel navigering, Robin Williams mot extra kostnad

Rand McNally's TripMaker RVND 5.510 löften RV-enkel navigering, Robin Williams på en extra avgift som ursprungligen visades på Engadget , lör, 7 maj 2011 11:47:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Rand McNally | Tipsa | Kommentarer

Acer Aspire One 722 som fångats i naturen (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/07/acer-aspire-one-722-caught-in-the-wild-video/:

Om det udda Acer Aspire One 722 vi berättade om förra veckan fångade din fantasi, ja, vi vet fortfarande inte när du kommer att kunna köpa det eller hur många vackra slantar det kommer att kosta. Under tiden får folket på NewGadgets åtminstone fick spendera lite tid med en och gav den full hands-on behandling, bland annat en video (embedded nedan för bildupplevelsen) och galleri av närbilder. Så om du gillar din netbooks blå, bucklig, och laddade med AMD inälvsprodukter, chef på tidigare pausen för att få din Eyeful. Om nu bara detta hade ett release datum att gå med den ...

[Tack, Johannes]

Fortsätt läsa Acer Aspire One 722 som fångats i naturen (video)

Acer Aspire One 722 som fångats i naturen (video) som ursprungligen visades på Engadget , lör, 7 maj 2011 09:37:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa NewGadgets | Tipsa | Kommentarer

BeBook Live tablet levererar varor för Froyo styvnackade

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/07/bebook-live-tablet-delivers-the-goods-for-froyo-diehards/:
Det är ganska passande att BeBook valde ordet "Live" för sin nya produkt, eftersom tills vi fick en lapp från en medlem av sin personal tidigare idag, vi var inte helt säker på att det fortfarande var sparkar. Företaget har följt upp sin fasta, om dyr, svart och vit e-läsare med, få den här, en Android tablet. Den BeBook Live tablet har en sju tums skärm multitouch färg, en 2MP fronten mot kameran, 1080p HDMI-ut, Flash, och 4 GB inbyggt minne. Spöklik, är enhetens "tablet OS" faktiskt Android 2.2, som utan tvekan kommer att känna fullkomligt föråldrade när den lanseras i juni för $ 279 - som till bolagets kredit, är betydligt billigare än dess lägre tech föregångare. Video efter rasten som kanske eller kanske inte berättad av MovieFone kille.

Fortsätt läsa BeBook Live tablet levererar varor för Froyo styvnackade

BeBook Live tablet levererar varor för Froyo styvnackade ursprungligen visades på Engadget , lör, 7 maj 2011 10:42:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa BeBook | Tipsa | Kommentarer

Läkare skapar för många patienter

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/1J5ranbiiIQ/Doctors-Are-Creating-Too-Many-Patients:
Hugh Pickens skriver "H. Gilbert Welch skriver i LA Times att tröskeln för diagnos har sjunkit för lågt, med läkare att ställa diagnos på personer som inte skulle ha ansetts sjuk tidigare, höja sjukvårdskostnaderna för alla. En del av Förklaringen är teknisk: diagnostiska tester kan upptäcka biokemiska och anatomiska avvikelser som ej var detekterbara i det förflutna "Men en del av förklaringen är beteendemässig. Vi ser svårare saker att ha fel Vi testar oftare, vi är mer benägna att testa folk. som inte har några symtom, och vi har ändrat reglerna om vilken grad av missbildning utgör sjukdom (en fasteblodsocker på 130 ansågs inte vara diabetes före 1997, nu är det). " Welch säger att problemet är att låga trösklar har ett sätt som leder till behandlingar som är värre än sjukdomen. "Vi är utbildade för att fokusera på de få vi skulle kunna hjälpa, även om det bara 1 av 100 (till förmån för kolesterolsänkande hos dem med normal kolesterol, men förhöjt C-reaktivt protein) eller 1 av 1000 (till förmån för bröst-och prostatacancer screening) ", skriver Welch." Men det är dags för alla att börja bry sig om vad som händer med de övriga 999 . '"

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Micro-SD-kortplats missbrukas som VGA-port

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/FxbtgpWiGq4/Micro-SD-Card-Slot-Abused-As-VGA-Port:
dvdkhlng skriver "Ben NanoNote öppen källkod handdator ofta har kritiserats för att inte vara mycket utbyggbara hårdvara de innehåller. En community arbete som nu börjar att utmana detta genom att sända det så kallade UBB styrelse, som ansluts till micro-SD port, vilket gör 6 I / O förbindelser tillgängliga för hårdvara hackare. Det mest imponerande använda så långt är detta VGA-port genomförs av bara några motstånd, med signal generationens största del kontrolleras av programvaran. Killen som gjorde detta kallar det en "oväntad förmåga . " Schema och källkod finns under GPL. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.