onsdag 17 november 2010

Bakterier används för att fästa sprucken betong

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/jMGUAgJSShc/story01.htm:
En anonym läsare skriver: "Forskare vid brittiska University of Newcastle har skapat en ny typ av bakterier som genererar lim för att hålla ihop sprickor i betongkonstruktioner -. Det betyder allt från betong trottoarer till byggnader som har skadats av jordbävningar När cellerna har grott, de gräver djupt in i betongen tills de når botten. Vid det här laget är det konkreta reparationsprocessen aktiverad, och cellerna delas in i tre typer som producerar kalciumkarbonat kristaller, fungerar som förstärkande fibrer, och producera lim som fungerar som en bindemedel att fylla betong klyftor. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Emergency Broadcast System Kommer till mobiltelefoner

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Gb6EewjqaoM/story01.htm:
gambit3 skriver "Emergency Broadcast System som avbryter TV-program i kristider är att hoppa till ett nytt format där det kanske kan nå dig bättre - på din mobiltelefon Den kommunikationsföretag Alcatel-Lucent meddelade på tisdagen att det är att skapa ett budskap som sprids. Center som gör att myndigheter att skicka mobiltelefonanvändarna specifik information i händelse av en lokal, statlig eller nationell kris. Det kommer att vara liknande till TV varningar i att texten meddelanden kommer att geografiskt målinriktad för områden där en tornado varning eller större väg stängning, till exempel, är i kraft. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




iXstreamer överbryggar extrema gapet mellan ditt IPAD och TV

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/17/ixstreamer-bridges-the-extreme-gap-between-your-ipad-and-tv/:
Söker mer än bara en vanlig fristående IPAD docka ? Då kanske du vill överväga Xtreamer nya iXstreamer system, som är en IPAD docka som även fungerar som en media streamer. Självklart kommer det att fungera även med iPhone och iPod, och "docka" är fullt kapabla helt av sig själv också - det kommer rymma en 3,5-tums hårddisk och upp till två USB-hårddiskar, och det ska stödja nästan alla ljud-och videomaterial du kan kasta på den, inklusive innehåll som lagras på din dator eller nätverkshårddisk. Intressant, konstaterar Xstreamer också att det skulle vilja låta dig använda IOS program på din TV också, men det säger att det är upp till Apple för att - med andra ord inte satsa på det. Chef på tidigare avbrottet för en video översikt, och leta efter enheten som du tillbaka € 175, eller ungefär $ 235.

Fortsätt läsa iXstreamer överbryggar extrema gapet mellan ditt IPAD och TV

iXstreamer överbryggar extrema gapet mellan din iPad och TV publicerades ursprungligen på Engadget på Wed, 17 Nov 2010 14:26:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Engadget spanska | källa Xstreamer | Tipsa | Kommentarer

X10 kommer att få nypa till zooma in Q1 2011, med vissa begränsningar (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/17/xperia-x10-to-pinch-and-zoom-in-q1-2011-with-some-limitation-v/:
Det har varit en lång back-och-tillbaka från Sony Ericsson och dev samhället om huruvida eller inte Xperia X10 var alla kan multi-touch - företaget hållning har varit att hårdvaran bara inte kan göra det , men fortfarande viskar till motsatsen har dröjt. Överväg sådana validerade mumlar: Sony Ericsson-produkt Blogg har meddelat att X10 kommer i själva verket få multi-touch i första kvartalet nästa år - med några förbehåll. Den stora asterisk som är avsedda att klargöra detaljer kommer att säga att nypa till zoom aktiveras för webbläsare och kartor, men eftersom blogginlägg uttryckte det, "situationer som när rörelsen av två fingrar korsar varandra på X - eller Y-axeln som kan orsaka onormalt ". Tredje part apps borde kunna gå med vissa funktioner också, med liknande begränsningar (inklusive när knapparna måste tryckas in samtidigt - det kommer inte att fungera). I videon demonstration efter pausen, noterar hur Angry Fåglar inte riktigt nyp och zoom smidigt. Så ja, det är inte alla solsken, men åtminstone finns något att se fram emot.

Fortsätt läsa Xperia X10 kommer att få nypa till zooma in Q1 2011, med vissa begränsningar (video)

X10 kommer att få nypa till zooma in Q1 2011, med vissa begränsningar (video) som ursprungligen visades på Engadget på Wed, 17 Nov 2010 13:11:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Xperia X10 Blogg | källa Sony Ericsson | Tipsa | Kommentarer

AT & T börjar sälja Novatel MiFi äntligen: 21 november för $ 50

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/17/atandt-starts-selling-novatel-mifi-at-long-last-november-21st-for/:
AT & T: s äntligen ta en cue från sin mobil hotspot-utrustad ärkerivalerna på Verizon och Sprint, lanserar en märkesvaror version av Novatel Wireless MiFi 2372 denna söndag, den 21 november för $ 49,99 efter en $ 100 post-i rabatten. Enheten är lite mer avancerad att den du är van att använda den amerikanska CDMA-nät, med en integrerad microSD-kortplats som kan delas mellan anslutna enheter och stöd för inbyggd, browser-baserade widgets som kan dra nytta av enhetens AGPS för att tillhandahålla väder, lokal sökning, och så vidare. Enheten toppar ut på 7.2Mbps på nedlänk, som du kan njuta av via AT & T: s standard utbud av DataConnect planer: $ 35 per månad för 200MB eller $ 60 i månaden för 5GB, plus kontrakt utan planer från 100MB till 1GB.

AT & T börjar sälja Novatel MiFi äntligen: 21 november för $ 50 som ursprungligen visades på Engadget på Wed, 17 Nov 2010 13:16:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa AT & T | Tipsa | Kommentarer

NYU prof installera kamera på baksidan av huvudet, JW Parker Middle School lärare vansinnigt svartsjuk

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/11/17/nyu-prof-installing-camera-in-the-back-of-his-head-jw-parker-mi/:
Du har önskat att du hade en kamera implantat, eller hur? Vi menar, det är ganska vanligt: du har varit på bussen eller lutningen och något gick sönder och du var som, "Jag önskar att jag spelade in detta just nu." Tja, vi vet minst två folk som vill ersätta sin protes ögon med webbkameror och nu verksam som konstnär i New York vill idrotten ett implantat av hans egna. Wafaa Bilal, en NYU fotografi professor, planer på att ha en kamera som sitter på en piercing på baksidan av huvudet för ett år. Under hela den tiden, kommer stillbilder tas vid en minuts mellanrum och som visas på Mathaf: arabiska Museum of Modern Art i Qatar. Arbetet, med titeln "The 3rd jag," är faktureras som "en kommentar till otillgänglighet av tid, och oförmågan att fånga minne och erfarenhet", även om det verkligen låter som en dröm för alla lärare och förälder sedan urminnes tider: att ha ögonen på baksidan av huvudet. Naturligtvis är integritet Bilals studenter kan beaktas, även om skolan är inte exakt säker på hur de är hantering som en ännu - antingen kameran kommer att täckas när han undervisar eller stänga av helt medan i NYU byggnader.

NYU prof installera kamera på baksidan av huvudet, JW Parker Middle School lärare vansinnigt svartsjuk publicerades ursprungligen på Engadget på Wed, 17 Nov 2010 13:34:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Gizmodo , Switched | källa Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Långa tagningar i filmerna, motgift mot CGI?

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/_9Swlton67A/story01.htm:
brumgrunt in ett tillhåll för Geek berättelse om långa tagningar i filmer. Utgångspunkten är att CGI har gjort så många saker möjligt att det alla ringar steril nu. Långskott ett bättre sätt att vara flashig. Personligen har jag absolut älskar långa tagningar, och jag alltid armbåge min fru ivrigt när de uppträder. Hon hatar nog dem nu! Några av de exempel som nämnts här nog inte känner till men det kanske bara ska ge dig en ursäkt att kö dem på Netflix.

Läs mer i denna historia på Slashdot.




En Illustrerad version Control tidslinjen

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/2ocEhPvmyNw/story01.htm:
rocket22 skriver "De flesta mjukvaruutvecklare tänkt att använda det senaste inom teknik och ser sig själva som lever på gränsen i Software Innovation. Men de är medvetna om hur gamla några av de verktyg de använder dagligen är? Det finns lag ute utveckla IPAD programvara och checkar in koden inuti mystiska CVS arkiv. Är vi inte i det 21 århundradet, en ålder av versionshanteringssystem? blogginlägget går igenom några av de viktigaste systemen version kontroll på de tre senaste decennierna och samtidigt den inte försöka komma med en extremt detaljerad avhandling, gör det ett bra jobb att skapa en katalog över några av de mest spridda eller tekniskt relevant SCMS. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




TSA Pats Down 3-åriga

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/4J7j1vyl5-w/story01.htm:
3-åriga Mandy Simon började gråta när hennes nalle var tvungen att gå igenom röntgenmaskinen på flygplatsen säkerhet i Chattanooga, Tennessee Hon var så upprörd att hon vägrade gå lugnt igenom metalldetektorn, kvittning två gånger. Ombud informerade då hennes föräldrar att hon "måste vara hand sökte." Den efterföljande TSA anställd klappa ner av skrikande barn tillfångatogs av sin far, som råkar vara en reporter på hans mobiltelefon. Videon har lämnat några ifrågasätta varför bättre rutiner för barn är inte på plats. Jag för min del, känner mig mycket tryggare att veta TSA är att skydda oss från lättpåverkade sinnen förvridet av för mycket Dora utforskaren.

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Sony avslöjar pris och storlekar av "Google TV?

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Det verkar som om någon inom företaget, eller om du är missnöjd med sin lön och vill förstöra överraskning att företaget har förberett för tisdag 12 oktober, eller egentligen har lust passerat. Varför? Eftersom inte bara läckt information (som vi inte vet om det är på riktigt) om möjliga storlekar som kan nå Google TV, men även namn har dykt upp som skulle kallas modellerna i fråga.

Deras namn är: NSX-24GT1 24 inches, NSX-32GT1 31 inches, NSX-40-tums 40GT1 NSX-46GT1, (du gissade) av 46 inches. Och ändå, även risk för att deras priser skulle uppgå till mellan 1.300, 1.400 och $ 1900.

Den nyfikna detalj: Om detta är sant, det billigaste av Google TV skulle vara ännu dyrare (300 dollar) att 32-tums modell dyrare än Sony har människor i deras katalog.

Viewsonic V3D241wm, en datorskärm med 3D-teknik

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

Viewsonic vill inte vara kvar och har lagt fram en ny bildskärm som funktioner mode tekniken vid denna tid, 3D.

V3D241wm Viewsonic har en 24-tums LED-panel med en latens på 2ms, 300 candela av ljusstyrka, kontrast 20.000.000:1 och en 120Hz uppdateringsfrekvens, frekvensen beroende på tillverkaren för att njuta av 3D-innehåll med hjälp av polariserade glasögon medföljer monitorn.

För tillfället vet vi inte vad priset blir i euro, men i Storbritannien säljer för omkring 330 pounds, vilket i löpande priser skulle vara cirka 376 euro, trots att vi inte kan detta vara det pris som när det gäller att säljas i Spanien.

Fler | Viewsonic

Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

Inkasserare Använda komma att genera de som är skyldiga

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/4BojL85NTKk/story01.htm:
Inte ens lugnet i Farmville kan rädda dig från den långa armen av inkasserare. Melanie Strand säger att en samlare från MarkOne Financial kontaktade hennes anhöriga om sitt förflutna på grund bil not via Facebook. Hon är arkivering passar hävdade att företaget trakasserar hennes familj. Tampa baserade konsumenten advokat Billy Howard av Morgan & Morgan säger: "Nu komma gör en skuld samlare arbete för dem. Nu är det inte bara familjemedlemmar, det är alla dina medarbetare. Det är ett mycket kraftfullt verktyg för inkasserare att använda."

Läs mer i denna historia på Slashdot.