söndag 10 juli 2011

Plattektonik påverkas av manteln hot spots

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/qiTo1yPYLbk/plate-motion-affected-by-hot-spots.ars:

Mantle plymer-områden med ovanligt varm sten som kan slå igenom jordskorpan att skapa vulkaner som Hawaiiöarna-har tänkt att påverka rörelser tektoniska plattor, men att reda ut bevis för detta har varit svårt. En artikel publicerad i Nature kan äntligen har gett en solid exempel plymer i aktion.

Arbetet förlitat sig på att spåra plattan rörelser med magnetiska mätningar. Jordens magnetiska poler ofta (i form av geologisk tid) omvända sig, med den magnetiska nordpolen tillbringa tid på den geografiska sydpolen. Denna inriktning fångas upp av kristaller av magnetit som är låsta på plats som magman stelnar till sten.

Som ett resultat av denna process, ränder av normal och omvänd polaritet löper parallellt med spridningen centra på havsbotten, där magman stelnar till nya skorpa. Eftersom hela planeten upplevt samma magnetiska händelser, variationer i bredd på varje enskild rand tala om hur mycket sten kristalliserat under denna tidsperiod, vilket i sin tur talar om hastigheten på plattan rörelse att sprida centra.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


LG Cinema 3D-TV Få Full HD-certifiering från VDE

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/IU8ElUyUwNY/LG-Cinema-3D-TV-Get-Full-HD-Certification-From-VDE:
i4u skriver "LG meddelade i dag att den tyska VDE, en av de största tekniska och vetenskapliga sammanslutningar i Europa, har certifierat LG Cinema 3D-tv att vara full HD i 3D-läge. LG: s film Mönstrad Retarder (FPR) teknik, som används på CINEMA 3D-tv, skapar upplevelsen av 3D-djup genom att leverera två 540 rad bilder, en för varje öga, som sedan kombineras via glasögonen att skapa en enhetlig 1080p bild. förhandsavgörande från VDE låter LG bär den fulla HD-emblem. Det finns ingen förklaring en hur VDE anländer till detta utslag. Min personliga erfarenhet visar en ganska stor upplösning skillnaden mellan FPR och slutartid glas baserade 3D-tv. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Nokia C5-03, en hel smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finländska företaget Nokia. Den här gången är det tur för Nokia C5-03 Nokias äldre bror C5, mobil, och vi presenterar för en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätt (väger bara 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en pekskärm och några andra caracterísitcas som gör honom till en mycket komplett smartphone marknaden pris som erbjuds, 170 euro.

Förutom pekskärmen 3, 2 inches, Nokia C5-03 har en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, Nokia C5-03 40 megabyte internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, men serien är ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 fungerar med Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner ger direkt åtkomst till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkt Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, som du kan köpa musik eller mobila applikationer för Nokia. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla Microsoft Office-dokument, PDF-och zip.

Priset på Nokia C5-03 som vi diskuterade ni kommer att vara 170 euro.

IMF: s nya chef säger USA måste höja Debt Limit eller ansikte "Nasty konsekvenser"

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/4-0hY7XOVGc/New-IMF-Head-Says-US-Must-Raise-Debt-Limit-or-Face-Nasty-Consequences:
fysdt skriver med detta från en artikel på ABC News: "Den Internationella Valutafondens nya chef förutser" riktiga otäcka konsekvenser "för den amerikanska och globala ekonomin om USA misslyckas med att öka sin upplåning gräns Christine Lagarde, den första kvinnan att leda utlåning. institution, sade i en intervju sänds söndagen att det skulle orsaka räntorna att stiga och börserna att falla. Det skulle hota en viktig IMF mål, vilket är att bevara stabiliteten i världsekonomin, sade hon. Den amerikanska upplåningen gränsen är $ 14300000000000. Obama-administrationen tjänstemän säger USA skulle börja standard utan en överenskommelse med 2 augusti. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Europeiska rymdorganisationen skapar miljard pixel kamera, kallar henne GAIA

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/10/european-space-agency-creates-one-billion-pixel-camera-calls-he/:
När vi hör namnet Gaia, vårt minne zoomar automatiskt tillbaka till Whoopi Goldberg-tonande Moder Jord från Captain Planet. Detta är inte att Gaia, men det har att göra med planeter. Tillbaka vid millennieskiftet, den europeiska rymdorganisationen fram ett ambitiöst uppdrag att kartlägga en miljard stjärnor i vår galax Vintergatan - i 3D (infoga Joey Lawrence "whoa!"). För att göra detta, värvade den brittiska E2V Technologies och byggde en enorm digital kamera består av 106 tätt-fit kopplade ladda enheter - den största någonsin för ett rymdprogram. Dessa kreditkort-formad, människohår-tjocka skivor av kiselkarbid beter sig som små galaktiska ögon, var att lagra inkommande ljus som en enda pixel. Inte tillräckligt imponerad? Sedan överväga detta: stjärn cam är så allseende, "det kunde mäta miniatyrer av en person på månen" - från jorden. Ja. Sätt till lansering på den Soyuz-Fregat någon gång i år kommer den himmelska lantmätaren göra sin femåriga hem i jorden-sö L2 Lagrange punkt, strålande dess outerspace upptäckter på radio rätter i Spanien och Australien - och ibland kikade i din grannes fönster.

Europeiska rymdorganisationen skapar miljard pixel kamera, kallar henne GAIA ursprungligen visades på Engadget på Sun, 10 Jul 2011 15:28:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Slashdot | källa Europeiska rymdorganisationen | Tipsa | Kommentarer

En Groupon för sport? Crowd Säten Tar The Daily Deal modell för Sportbiljetter

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/s0nD-Tl9M_Y/:

Dagens affär webbplatser, i stort, verkar som de är här för att stanna, mycket till Rocky Agrawal förtret, säkert. Oavsett om du håller med Rockys uppsjö av inlägg förra månaden om Groupon och dess klack av kloner, är den dagliga erbjudanden modellen inte perfekt, och det är verkligen en värdig strävan att se till att små företag och köpmän inte tvingas till att strukturera en ensidig relationer med dagliga erbjudanden webbplatser. Justin Cener, grundare och VD för Crowd Säten , håller med om att den dagliga affär modellen är inte idealisk för alla branscher och handlarna bör inte tvinga den modell bara för att dagligen erbjudanden är i ropet dessa dagar.

Med detta sagt, tycker Cener han hittat en nisch som passar väl till den dagliga affären och gruppen köper modell: Sport biljetter. Den Crowd Platserna grundaren berättade att han tycker att företag med förgängliga inventering att vinna det mesta av de dagliga erbjudanden modellen och att sport är ett bra exempel: Om biljetter till söndag eftermiddag fotbollsmatch går osålda, kan de särskilda biljetter inte bara vara säljs på måndag. Dessa biljetter går förlorade. För gott.

Vad mer, företag som tjänar pengar på kompletterande varor och kan skapa inköp att ta igen pengarna förlorade i rabatten står för att göra mer än att bara gå jämnt ut på dessa typer av erbjudanden. Generellt sett, när en rabatt kommer ut att vara 75 procent eller mer, det är en förlorande förslag för säljaren - naturligtvis beroende på affären leverantörens snitt.

Den dagliga affär modellen kan vara framgångsrika på nischmarknader, sade Cener, eftersom det rör sig om sport (och, faktiskt, något annat biljett-säljande företag - skulle biografer vara en annan) kan det finnas "garanterade översatsning" intäkter från kompletterande källor, till exempel parkering, koncessioner, öl, souvenirer, och så vidare.

Den nisch fokus är också ett ben upp för Crowd Säten (speciellt i ansiktet på Groupon haters där ute). När en användare registrerar sig för start service, de registrerar sig för att köpa sport - och sport bara - jämfört med Groupon, där en användare kan vara intresserade av massage erbjudanden eller erbjudanden restaurang eller erbjudanden film. Inriktning en nischmarknad kan också ta upp frågan om långsiktigt värde, Groupon erbjudanden blir bekant ifrågasättas som ett medel för att skapa lojala kunder, men i en nisch på marknaden, tycker Cener att sportfantaster redan rabiat av naturen. De kommer även att uppmuntras att bli återkommande besökare, därför att de vill stödja sina team och få till så många spel som möjligt, särskilt när de kan dra fördel av kraftigt rabatterade erbjudanden.

En annan punkt: Daglig erbjudanden sajter gör inte ett bra jobb att förmedla extra värde till köpmännen som de samarbetar med, varför Cener hoppas att genom att ta med sociala medier länkar till gruppernas Facebook och Twitter sidor, och uppmuntrar sina användare att "som "och" följa ", kan teamen kontakt med sina fans på sina egna villkor. Crowd Säten ger också "best practices" för köpmän och erbjuder team råd om hur man behålla nya kunder, som uppmuntrar dem att anmäla sig till en e-postlista, eller däribland marknadsföringsmaterial och flygblad vid tidpunkten för kupongen utbyte, eller ens välkomna Crowd Säten användare via Jumbotron skyltning.

Los Angeles-baserade start, som ursprungligen lanserades förra månaden, erbjuder rabatter mellan 50 och 90 procent av det nominella värdet på sport. Vid denna punkt är tjänsten tillgänglig i Los Angeles, San Francisco, New York, Chicago och Boston, men Cener säger att han vill fortsätta expandera till alla större städer i USA

När det gäller hur det fungerar? Användare Registrera dig för Crowd Säten och bekräfta via e-post, whe

Tvål Media

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/c6mEuc7aXB0/:

Åh herre kommer inte du köpa mig en Mercedes Benz. Det är vad jag tycker om den märkliga resan vi på med våra sociala studier. Brukade vara så att jag bara kunde luta sig tillbaka och önskar en Mickey Mantle hemkörning, och visst skulle det vara där. Den kraftfulla kompakta sving som genererar en ljusbåge olik alla andra, stigande fortfarande som det rensat ytterfälten väggen.

På något grundläggande nivå vi försöker hitta ett hem vi kan investera i. sociala nätverk landskapet verkar vara skakas av Googles nya nätverk produkt, men på ett sätt är det att bli mer stelnat. Den monolit, Facebook, förblir oskadade. Experimentet, Twitter, inte mindre osäkra på vad det är, men säker på sitt värde. Vad är kvar, Microsoft.

Det är så tidigt att handikapp någonting på skalan av vinnare och förlorare, men många saker är redan klart. Plus har erövrat media, men vad av det? Till skillnad från Apple, som ändrade media med iPad har Google slog ett nytt lager färg på den sociala chatrum som FriendFeed och gav ett någorlunda säkert kort att det arbete vi lägger in kommer att vara tillgänglig under en avsevärd tid framöver. Värt att investera i den ström av anmälningar vi omforma våra grafer en gång till.

Utan den samling citat, Plus är mer en interaktiv handbok för sig själv än något störande. Google har tid och motivation att få alla i sina säten innan du startar spelet, och vi är bekväma nog att vänta medan vi kontrollerar våra gamla bekanta strömmar för att se vad vi saknar. Den här gången, vi arbetar med en plattform som inte kommer att kollapsa när Track är påslagen. Frågan är när, inte om.

Twitter har redan röstat i denna fråga genom att stänga ner sin brandslang till Google Realtime Search. I grund och botten, lämnade inget sätt får du spår till dig på ett fat, precis som inget sätt vi är till salu. Som står på spel: Twitter sociala graf och hur den kan användas för att anpassa innehållet strömmen. Allt prat om överlappande cirklar på Plus talar till samma problem, hur få fram signal på annan information än hur cool Plus.

Har Twitter har ett pris som grottor? Inte riktigt. Den andra sådant pris är etablerad, kollapsar det totala värdet av hela marknadssegment. Låt oss säga att Google köper Spår och låter oss binda vårt innehåll ström till Plus identitet med ett klick. Plötsligt Facebook (och Microsoft) har ett enormt problem, som vi använder kretsar att föråldrade Facebook personliga grafen samtidigt sälja våra medier preferenser till högstbjudande.

Så Facebook räknare med ett större antal, som skulle avvisas på grund av Facebooks skala. Fram och tillbaka, till den punkt där siffrorna skulle vara så långt ur smäll som bara Microsoft hade råd med dem och i vilket syfte? Den som stänger som handlar förlorar en AOL / TimeWarner bit av sitt värde. I själva verket skulle Twitter vara att förvärva en stor bit av antingen företag som skulle avdunsta på ett nära. Och vad skulle de göra om affären var alla pengar? Inget att köpa in, utom förloraren av auktionen.

Mer troligt, kommer Google att fortsätta att vara framgångsrika på att bygga ut sin alternativa identitet graf, som börjar med (sociala) medier och flyttar in i innehållsaggregering utrymme med varumärken. Ett intressant testfall blir vad som händer med All My Children / Ett liv att leva affär, där de två tvålar flyttar till IPAD plattformen. Hur kommer de att tjäna pengar på detta med en utskjutande 50 miljoner dollar i produktionskostnader beror på just den typ av spår eller @ Nämn inriktning att Apple just meddelat med, vänta på det, Twitter i iOS 5.

Kommande som det gör precis i tid för den nya höstsäsongen, får tvål media visa sig vara orsaken Twitter förblir oberoende. Med Netflix som ny upfronts kommer producenterna att lanseras den iPad och bankrulle produktion med strömmande livet efter detta. Det är inte en slump att ABC behöll IP

Weird Science upptäcker rosenröda öl glasögon

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/O8wC-mtTF3U/weird-science-discovers-the-rose-colored-beer-goggle.ars:

Ett misslyckande att ångra "beklagligt sexuella situationer": Bonus Weird Science poäng för denna uppsats titel ". rosafärgade öl glasögon", som innehåller frasen Frasen kom ut ur en undersökning om dryckesvanor av studenter och deras negativa konsekvenser ", till exempel baksmälla, slagsmål, och beklagligt sexuella situationer." Om inte något riktigt allvarligt hade hänt, skrev de flesta som hade upplevt negativa konsekvenser av dem som en one-time upplevelse som var osannolikt att återkomma. Men elever som hade positiva sociala erfarenheter när man dricker mycket verkade tycka bra saker skulle hända igen nästa gång de träffar flaskan.

Kvinnor är inte fejkade det (eller åtminstone inte lika ofta som män gör): De av oss som följer internationell fotboll har också haft möjlighet att bli agerar kritiker, som utarbeta dyk och uppenbara vånda följer minsta av detaljer. Som det visar sig, forskare har rätt där med oss, att kvantifiera i vilken takt spelare som slog i marken: 11,26 incidenter ett spel. Men, med kvinna VM pågår, beslöt en grupp forskare från North Carolina för att ta en titt på deras spel , som producerar en uppsats med titeln "Uppskattning av skada Simulering i internationella damfotbollen." Till att börja med, slå kvinnor marken i bara ungefär hälften för män, med endast 5,74 uppenbara skador ett spel. Definite skador, som definieras som blödning eller tillräcklig för att slå en spelare ut ur ett spel, stod för endast 0,78 av dessa, dock tyder det finns en del fejkade pågår. På plussidan var dessa tvivelaktiga skador inte förknippade med en vinst på fältet.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Shuttle Atlantis Docks Med internationella rymdstationen för sista gången

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/6gwzvXPeJNY/Shuttle-Atlantis-Docks-With-International-Space-Station-For-the-Last-Time:
BBC rapporter, med video, som rymdfärjan Atlantis "har dockad med den internationella rymdstationen för sista gången. Bollen har gett ett års leverans av livsmedel och omkring två ton tillbehör och reservdelar till ISS," där transfer kommer att förbli dockad i minst sju dagar.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


HDMI-grupp sätta uppges stopp för Mini DisplayPort-till-HDMI adapter

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/10/hdmi-group-reportedly-putting-a-stop-to-mini-displayport-to-hdmi/:
Om du har funderat på att köpa en en bit Mini DisplayPort-till-HDMI-kabeln för att få vids från din MacBook till en HDTV, kan du få det nu. Enligt en rapport från TechRadar har gruppen bakom HDMI beslutat att de inte uppfyller kraven och kan inte testas eller licensieras för kompatibilitet. Deras synd? Att inte ha en hane HDMI-kontakt i varje ände som krävs enligt spec, som bara tillåter donglar med en all-hona para av Mini DisplayPort och HDMI för att få jobbet gjort. Vi har kontaktat gruppen att ta reda på exakt vad som händer, men tills vi hör tillbaka kan det vara klokt att hålla ett öga på plötsligt svarta marknaden kabel prissättning som bensin innan en stor helgdag.

HDMI-grupp uppgift att sätta stopp för Mini DisplayPort-till-HDMI adapter som ursprungligen visades på Engadget på Sun, 10 Jul 2011 13:27:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink SlashGear , TUAW | källa TechRadar | Tipsa | Kommentarer

I Robot Soccer dominerar amerikanska Team RoMeLa RoboCup 2011

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/4BBHMvxaFNw/In-Robot-Soccer-US-Team-RoMeLa-Dominates-Robocup-2011:
Narmacil skriver "USA Team RoMeLa har svept RoboCup 2011, och vann första plats i både ungen storlek och tonåring divisioner storlek. (Video) Charli, USA: s första full storlek autonoma humanoida, lyckades också göra höga poäng rekord för tonåringarna storlek divisionen. Darwin, kid-sized robot slog Darmstadt Dribblers, förra VM, och fortsatte vidare till finalen för att vinna ut. " Det måste finnas glädje i Blacksburg i dag.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Google drar co.cc underdomäner husrannsakan, ger vår globala malware mardröm ett slut

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/10/google-pulls-co-cc-subdomains-from-search-brings-our-global-mal/:
Googles varit på ett kreativt tår nyligen, lansera nya produkter och fräscha äldre . Men det finns en anledning frasen "sök jätte" är synonymt med Big G, och det är alltid arbetar för att återvända bättre resultat . Ibland innebär tweaking sin algoritm för att förhindra SEO-spel , andra gånger det innebär att tappa över 11 miljoner sajter från sökresultaten, eftersom företaget bara gjorde i blockera co.cc underdomän.. Google klassificerar det som en "freehost" - den hör till ett koreanskt företag som tillhandahåller gratis eller billiga domäner, ofta bulk-registrerade - och efter automatisk skanning visade en hög andel malware-hosting webbplatser, beslutat att skrubba hela partiet från dess resultat. Naturligtvis är detta något som att använda ett kärnvapen mot kackerlackor: det orsakar en massa collateral damage, medan din verkliga målet kilar till nästa gömställe. Ändå vill vi Google och i sin modigt quixotic uppdrag.

Google drar co.cc underdomäner husrannsakan, ger vår globala malware mardröm till ett slut som ursprungligen visades på Engadget på Sun, 10 Jul 2011 14:17:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink ExtremeTech | källa Registret , Google | Tipsa | Kommentarer

Justin.TV: The Movie

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/g_0GrQXYkdU/:


Medan historiska noggrannheten av Facebook Tipsa alla The Social Network var tvivelaktig, gjorde filmen oerhört bra i biljettkassan . Och på Golden Globe Awards och Oscarsgalan. Nu Hollywood producenter letar efter nästa stora berättelsen kring ett högteknologiskt företag. Nästa upp- Justin.TV.

LA-baserade produktionsbolaget Riche Productions har köpt rättigheterna till berättelsen bakom utvecklingen och grundandet av live-video streaming start Justin.TV. För bakgrund, var det start grundades av Justin Kan, Michael Seibel, Kyle Vogt och Emmett skjuvning, som alla var kompisar från college (Vogt gick till MIT, de andra examen från Yale).

Före start Justin.TV Kan och skjuvning grundade en online-kalender program Kiko, och även fått finansiering från Y Combinator. Tyvärr produkten misslyckades och paret sålde verksamheten på eBay för runt $ 250.000.

Justin.TV fick sin början redan 2007 när Kan livecasted sitt liv med en kamera kopplad till en ryggsäck som var lastad med batterier och modem, så att tusentals tittare varje hans rörelse. Det var i grunden i början av live stream eran. Även Today Show uppmärksammade Kan s stunt.

Flash framåt fyra åren har Y Combinator-stödda företaget blivit en av de mest populära live streaming-plattformar på nätet. Och Justin.TV har gett upphov till ett fåtal företag, bland annat en Instagram för video , Socialcam och en live-streamad spelportal. Du kan titta på våra TC Cribs funktionen på Justin.TV: s kontor här.

Så varför gjorde Riche Productions, som har producerat Starsky och Hutch, familjefar, Wars Bride, och många andra storfilmer, väljer att köpa rättigheterna till berättelsen om Justin.TV ut av de tusentals andra framgångsrika tech startups som har lanserats av college barn? Peter Riche berättar i en exklusiv intervju att jämfört med några av de tidigare filmer som har profilerat tech startup (dvs. Social Network), ville han hitta en berättelse där framgång i den entreprenöriella Tech World har bidragit till grundare vänskap närmare (i motsats till att sporra stämningar).

Det är sant, trots komplikationer grunda en start, och hantera alla de utmaningar som nystartade företagen möter på den tekniska utrymmet, Kan, Seibel, Vogt och skjuvning alla fortfarande nära vänner. Och alla är fortfarande aktivt en del av företaget och deltar i dess dagliga arbetet och utveckling.

Riche säger att han fortfarande inte säker på vad som kommer att vara meningsfullt för Justin.TV i termer av form av en pjäs, och hans företag bedömer om en film eller ett TV-show vettigt.

Även om det är imponerande att Justin.TV killar har kunnat växa deras vänskap trots att den berg-och dalbana för att skapa och upprätthålla en start, måste jag undra om det skulle göra en film som skulle ha samma dragningskraft som det sociala nätverket. Jag är ingen filmare och manusförfattare, utan dramatik och konflikter verkar viktiga för att utveckla ett kvalitets-, dimensionell film.

Som min kollega Alexia Tsotsis skrev i sin första granskning av The Socia

IT-kriser vs Fritidshus: ibland är det inte Pretty

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/r_pkmnjxumk/IT-Crises-vs-Vacation-Sometimes-It-Isnt-Pretty:
CWmike skriver "Det är sant att IT-systemen har blivit avgörande för verksamheten, men för en välfungerande IT-avdelningen bör inte vila på en och samma persons axlar. Totalt semester fungera som mini-tester för att bevisa om en avdelning kan fungera när nyckeln spelare är borta. Det är teorin i alla fall. I verkligheten IT-avdelningar ibland kuggar. Resultaten kan antingen vara komiska eller visa sig vara en allvarlig väckarklocka för organisationer som behöver en bättre plan B. För att prime din mentala pumpen innan din egen semester, Computerworld sammanställt anekdoter om bra semester gått dåligt. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Makt till folket

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/vfJt5Y6UU0c/:

När jag skriver detta, en UPS-enheten piper ilsket bakom mig, över morra av halv-ett-dussin dieselgeneratorer på gatan utanför. Jag är i ett internetcafé i Leh, en stad inbäddat i ett Himalaya dal omgiven av 6000 meter / 20 tusen fot toppar, den snabbt växande Indiens huvudstad nordligaste territorium Ladakh . Det är helt klart vuxit ur dess elektriska kapacitet, elavbrott drabbade flera gånger om dagen.

Kraftproduktion är en djupt unsexy men djupt viktigt ämne i utvecklingsländerna. Teknik är ivrigt att omvandla liv runt om i världen även när du läser detta, men en brist på tillförlitlig elektricitet är ett massivt hinder även i större städer, än mindre avlägsna byar.

Folk tycker olika ofullkomliga och geniala sätt att hantera. Jag var en gång på en flodbåt i Guatemala vars kapten distribueras nyligen drivs telefon batterier till invånare utspridda längs floden, och samlade sina gamla för att ladda när han återvände till civilisationen. Du hittar butiker som säljer småskalig solenergi utrustning i avlägsna små städer i hela Uganda, och enstaka microhydro generatorer i Himalaya, och människor överallt bränna igenom enorma (och giftiga) mängder av knapp (och dyr) diesel för att driva generatorer när deras ljuset slocknar.

Men det måste finnas ett bättre sätt: och allt finns. Framför allt har jag haft mitt öga på Fenix ​​Internationella ett tag nu. Deras ReadySet batteri har två cigarettändaruttag och två USB-utgångar för att ladda radioapparater, lampor och batterier, och kan i sig laddas via sol, cykel, eller en vägg makt. Plus, har de nyligen släppt en universell laddare som kan driva upp nästan alla litiumjonbatteri via en USB-kontakt. (Jag önskar att jag vetat detta innan jag skulle ut på denna resa, jag kunde ha lämnat båda mina kamera-laddare hemma.)

Det blir bättre, och wackier. Det är också denna BioLite spis som laddar din mobiltelefon och Bill och Melinda Gates Foundation nyligen belönades med $ 100.000 till ett projekt som syftar till att använda jordmikrober till celler drivmedel, som det påstås, skulle kunna byggas från grunden, i ett fåtal minuter, för småpengar . Jag måste erkänna jag är lite skeptisk, men jag kommer att titta med intresse.

I det långa loppet, naturligtvis, lokal Micropower projekt är inte tillräckligt för en allvarlig ekonomisk utveckling, du behöver en rejäl och stabil elnätet. Men under tiden, är en lite ström en hel del bättre än ingen, och kan och gör en enorm skillnad. Så här är förhoppningen att dessa mikrober är en megahit.