måndag 27 december 2010

Putin Beställningar ryska Flytta till GNU / Linux

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/YLEir6pgFQg/story01.htm:
Glyn Moody skriver "Vladimir Putin har undertecknat en order som kräver ryska federala myndigheterna att flytta till GNU / Linux, och för skapandet av" en enda databas av fri programvara som används i federala organ av den verkställande makten. " Det har varit ett antal ryska projekt för att bygga ut fri programvara, särskilt inom utbildningssektorn, men ingen har hittills verkligen tagit fart. Med stöd av Putin, kan detta vara ett genombrott fri mjukvara har väntat på? "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Fick just en Android-telefon? Det bästa program, tillbehör och tips

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/27/just-got-an-android-phone-the-best-apps-accessories-and-tips/:
Med en smartphone ur lådan för första gången kan framkalla ett brett spektrum av känslor, till att börja med oförfalskad spänning som snabbt kan överföras till panik, kaos och förvirring: vad gör du nu? Hur gör du det häftigt? Hur härstammar du en air av "cool" på tunnelbanan med hjälp av program som särskilt designats för att du ser ut som en badass? Tja, inte rädsla, nyligen präglade Android smartphone ägare: som alltid, vi har din rygg. Läs vidare för alla apps, tillbehör och tips som du bör undersöka rätt just denna sekund.

Fortsätt läsa Fick just en Android-telefon? Det bästa program, tillbehör och tips

Fick just en Android-telefon? Det bästa program, tillbehör och tips publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 27 Dec 2010 17:20:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

8mm Vintage Kamera app kommer att göra din vids ser äldre, mer retro, och mycket, mycket coolare

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/27/8mm-vintage-camera-app-will-make-your-vids-look-older-more-retr/:
Du vet vem du är, hipsters. Du är den sortens person som inte är nöjd med att bara ta ett foto av din Pabst Blue Ribbon med din iPhone 4 : du måste göra det gamla timey innan du Tweet det, att komma den, Instagram den, skriva ut och posta en fysisk kopia av den till din bästa vän från tredje klass ... oh vänta, det sista är bara vi. Tja, har du tur: kan du nu låtsas som din helt nya, höga def video är också från den gamla tiden, precis som din faux gamla timey foton. Den nya app, kallad 8mm Vintage Kamera kommer att lägga dammpartiklar, repor och ålder för dig på några sekunder via en rolig uppsättning av "unik" filter. Låter som ett dugg, eller hur? Det är tillgängligt för $ 2 i App Store nu för IOS -enheter. Du vet att du vill ha det. Videodemo efter rasten.

Fortsätt läsa 8mm Vintage Kamera app kommer att göra din vids ser äldre, mer retro, och mycket, mycket coolare

8mm Vintage Kamera app kommer att göra din vids ser äldre, mer retro, och mycket, mycket coolare publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 27 Dec 2010 16:54:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Gadget Lab | källa iTunes | Tipsa | Kommentarer

Med hjälp av LED taklampor för digital kommunikation

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/wahmQBidp_w/story01.htm:
PatPending skriver "En Minnesota start-up företag, LVX, utvecklar produkter under flera patent och ett tiotal pågående ansökningar, t.ex." Att bygga belysning apparater med integrerad kommunikation, säkerhet och energihushållning, "att sätta kluster av lysdioder i en standard- medelstora tak lampan. Lysdioderna är i optisk kommunikation med särskilda modem knutna till kontoret datorer. Den första generationen av LVX systemet överföra data med en hastighet på cirka tre megabit per sekund, ungefär lika snabbt som en bostads-DSL-linjen. LVX VD Officer John Pedersen sade en andra generationens system som kommer att rulla i cirka ett år kommer att tillåta hastigheter i paritet med kommersiella Wi-Fi-nätverk. Det kommer också att tillåta lampor som kan programmeras för att ändra intensitet och färg. Pederson sade att nästa generation av Systemet bör få ännu mer effektiv som armaturer blir "smarta" så att belysningen skulle dim när solljus kommer genom ett fönster eller när ett konferensrum eller hallen är tom häck.. hastighet och installationskostnader Inga ord om tillförlitlighet och säkerhet av detta system. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Apple bekräftar det säljs en miljon nya Apple TV

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/27/apple-confirms-its-sold-one-million-new-apple-tvs/:
Apple sade förra veckan att den förväntade sig sin nya Apple TV att passera en miljon i omsättning före jul, och det är nu tyst bekräftat att det är lyckats göra just det. För de som håller poäng, innebär att det säljs en miljon i tre månader, vilket sannerligen imponerande för något som Apple fortfarande beskriver som en "hobby", även om denna beskrivning har den säregna tendensen att sänka förväntningarna något. Som ni kanske minns, Roku meddelade också i förra veckan att den förväntade sig att sälja en miljon enheter innan årsskiftet, och dess VD konstaterade att införandet av den nya Apple TV faktiskt verkar ha lett till en stegring i försäljningen av sina egna media streamers.

Apple bekräftar det säljs en miljon nya Apple TV som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 27 Dec 2010 16:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Electronista | källa All Things D | Tipsa | Kommentarer

Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter ses i http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: raketbränsle, återvunnet jeans, och den elektriska ålen drivs julgran

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/27/inhabitats-week-in-green-rocket-fuel-recycled-jeans-and-the/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i Green.

Eco transport tog fart den här veckan som forskare i Sverige hittat en ny molekyl som skulle kunna göra raketbränsle 30 procent effektivare. Vi fångade också upp med Rysslands planer på att anlägga en ny höghastighetsjärnväg system för 2018 World Cup, och vi såg flera stora biltillverkarna ge sina fordon grönt uppgraderingar - Ford meddelat att man kommer isolera sina 2010 Focus med återvunna jeans , och Chevrolet lanserade planerar att omvandla 100,000 pounds av spillolja bommar i delar för Volt.

Den senaste veckan såg också ljust horisonter gryning för förnybar energi som världens största paraboliska tråg sol anläggningen fick en 1,5 miljarder dollar DOE lån. I världen av konsument Tech energi av solens strålar som Toshiba lanserat en ny soldriven e-book läsare och en designer utvecklat en soldriven avsaltning som kunde hålla skeppsbrutna överlevande vid liv till sjöss. Vi tog dig också konstnären Michael McKean plan att skjuta regnbågar över himlen på kommer med sin soldrivna regnbåge generator .

På tal om spridning förnybar mod, månad Japans Enoshima Aquarium presenterade detta världens första julgran drivs av en elektrisk ål . FAA fick också i julstämning när de godkände en next-gen Santa släde som ger gåvorna 53% snabbare, och om du oförpackade ett nytt spelsystem video i år, kan det vara intressant att veta att Nintendo Wii nyligen kröntes mest energieffektiva nästa generations spelkonsol . Slutligen, om vintervädret har du dig ner, ta bara en titt inuti denna supermassiva luftskepp hangar , förvandlas till en året-runt tropisk ö flyktbilen.

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: raketbränsle, återvunnet jeans, och den elektriska ålen drivs julgran publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 27 Dec 2010 15:55:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Gamla Facebook Apps Plunder Still din integritet

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/7WtD9pk8trQ/story01.htm:
tcd004 skriver "Om du har lagt till YouTube Facebook app före 2009, du är visst YouTube fri tillgång till nästan alla data i din profil (liksom många av dina vänner). Men om du installerar samma app idag, blir det mycket begränsad tillgång. Äldre versioner av Facebook apps, visar det sig, har fortfarande hävdvunna tillgång till uppgifter som sociala nätverk har begränsad nya applikationer. Om du skyddar din integritet kan det vara en god idé att ta bort och installera om alla äldre applikationer i din profil. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.




Vi vet att du inte fick detta Steampunk Etch-a-Sketh till jul, men du kanske vill ha det nu, eller hur?

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/27/we-know-you-didnt-get-this-steampunk-etch-a-sketh-for-christmas/:
Vad du tittar på ovanför är en verklig, själva objektet som finns i den materiella världen. Det är en Etch-a-Sketch så ändras, att se ut som en härlig kvarleva från en svunnen tid som aldrig blev. Vad era, frågar du? Åh, den viktorianska eran - läggas till med en stor skvätt fantasi i mixen - så heter för Förenade kungariket längsta regerande monark. Vi pratar alternativ historia, människor! En historia så underbart, så vacker, att en ödmjuk röd plast Etch-a-Sketch kan hamna både komplexa och överdrivet tunga letar. Gjord av en driftig ungdom som en julklapp till en kamrat, kunde vi inte föreställa oss ett bättre sätt att göra denna tråkiga gamla gadget ser så glad och festlig. Hurra!

Vi vet att du inte fick detta Steampunk Etch-a-Sketh till jul, men du kanske vill ha det nu, eller hur? ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 27 Dec 2010 15:28:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink UberReview | källa HaloKitty på Reddit | Tipsa | Kommentarer

iPhone nano titta blir knackade bort, har inte mycket att oroa sig för det

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/27/iphone-nano-watch-gets-knocked-off-has-little-to-worry-about-it/:
Det finns run-of-the-mill KIRFs , över genomsnittet KIRFs, och det här. Medan vi har verkligen invigt ett par komiska iPhone / iPod knockoffs genom åren, det finns ett visst lager av hilariousness till detta en som bara inte kan slå. Den iPod nano klockan är inte ens en äkta Apple-produkt, i själva verket är det helt enkelt en mod som är så enkelt, din mamma förmodligen skulle klara av det med minimal ansträngning. Som uppenbarligen inte har stoppat fabriker i Shenzhen från spottar ur en iPod nano klocka knockoff, komplett med en 1,8-tums resistiv pekskärm, inbyggd SIM-kortplats, Bluetooth, en microSD-kortplats, FM radio, en sidomonterad kamera sensor och en högtalare för bra åtgärd. Du kommer även få en fancy "Skjut för att låsa" skärm innan de kan gräva i de underliggande UI, men att chintzy plast handledsrem alla men förstör något avseende var det i hopp om att vinna. Tack och lov är den enhet som du peering på ovan att kopieras en "teknisk prototyp," med den slutliga versionen förväntas skryta med en 3,5 mm hörlursuttag och en smula självkänsla. Vi får se, kommer inte vi?

iPhone nano titta blir knackade bort, har inte mycket att oroa sig för det ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 27 Dec 2010 14:51:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink MIC Gadget | källa M8Cool | Tipsa | Kommentarer

DIY tredje person kameran riggen ger dig möjlighet att uppmärksamma vad som är viktigast: du

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/27/diy-third-person-camera-rig-allows-you-to-pay-attention-to-what/:
Nu är detta ett märkligt projekt att genomföra, säkert - men som inte gör det ointressant. Och intressant det är förvisso. Över på Instructables kan du hitta närvarande steg-för-steg-instruktioner för hur du skapar din alldeles egna kamera setup, vilket gör att du kan se dig själv verktyg runt i tredje person. Konstigt, eller hur? Hela installationen består av en kamera riggad på ryggen från ett avstånd tillräckligt långt för att filma dig bakifrån, ett par glasögon video att bära när du driva omkring om, och eventuellt en radiosändare, så att en fjärrskådare att gå in på kul och titta tillsammans med dig. Hur fungerar det? Lite oroväckande om ni frågar oss, men det är något vi absolut skulle överväga att ge ett försök, om så bara en gång. Hit upp källan för fullständiga instruktioner samt för visningar av upplevelsen. Det finns en video efter rasten.

Fortsätt läsa DIY tredje kamera rigg person kan du vara uppmärksam på vad som är viktigast: du

DIY tredje person kameran riggen ger dig möjlighet att uppmärksamma det som är viktigast: du ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 27 Dec 2010 14:23:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Instructables | Tipsa | Kommentarer

Hej, Android Tredje upplagan

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/mJxFzG9awTc/story01.htm:
eldavojohn skriver "Den tredje upplagan av Hej, ger Android boken uppdaterad om Android-versioner från 1,5 till 2,2 (Froyo). Boken främst är knuten till Eclipse redigering miljö med flera sidor ägnas åt skärmdumpar av IDE. Som titeln antyder, den här boken syftar till att ge användaren motsvarar ett "Hello, world!" ansökan i Android och lyckas med det, men inte tar läsaren mycket längre. från att skapa ett sudoku ansökan med ökat stöd till syssla med OpenGL ES, bokens främsta målgrupp är människor som vet lite Java (utan motvilja mot Eclipse) och XML, men absolut ingen Android. Du kan hitta källan till alla exempel. " Fortsätt att läsa för resten av eldavojohn: s granskning.

Läs mer i denna historia på Slashdot.




ComScore: Facebook går om Yahoo är nu den tredje mest trafikerade webbplats i världen

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/27/comscore-facebook-overtakes-yahoo-is-now-the-third-most-traffi/:
ComScore, - en gemensam måttenhet som används för att mäta internettrafik - visar upp några imponerande statistik i dessa dagar. I november månad, till exempel komma hann Yahoo för första gången i världen trafik, med det sociala nätverket nabbing 648 miljoner unika besökare medan portalen uppkallad efter Gulliver's Travels drog i 630 miljoner. Vad betyder det här för? Jo, för att påpeka det uppenbara, det verkar som samtidigt komma fortsätter sin episka tillväxten, den relativt flacka läget i Yahoos trafik är helt enkelt inte tillräckligt för att behålla sin tredje plats plats bakom Google och Microsofts webbplatser som ta upp platser och en två konsekvent. En anteckning om dessa ComScore statistik, bara i fall du undrar om det sista: det "grupper" webbplatser tillsammans i stället för att räkna enskilda webbadresser, så till exempel Microsoft-webbplatser vidta andra plats en masse. När det gäller USA trafik, komma fortfarande spår Yahoo lite, med 152 miljoner besökare och 181 MSEK för respektive, så om de verkligen hoppas på världsherravälde, har de fullt upp för dem. Vi tittar på dig, Mark!

ComScore: Facebook går om Yahoo är nu den tredje mest trafikerade webbplats i världen som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 27 Dec 2010 13:50:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa TechCrunch | Tipsa | Kommentarer

Satellitbaserade Laser Hunts hackspettar Från Rymden

Intressanta nyheter ses i http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Ar6dU8YbTAQ/story01.htm:
University of Idaho forskare har räknat ut ett effektivare sätt att spåra hackspett befolkningar än att följa den ständiga skratt. De är med hjälp av en laser ombord NASAs Icesat rymdfarkost för att avgöra om fåglarna kan vara levande. Från artikeln: "var NASA: s Icesat satellit som ursprungligen var avsedda för mätning av glaciala ytor vid jordens poler, men har visat sig vara ganska effektivt sätt att mäta vegetationen också Satellitens laser studsar av skog baldakiner, trädstammar och marken fatta viktiga egenskaper om. skog lätt mätbara. Till exempel är skog densitet bestäms av den relativa mängden ljus tillbaka mot det som är tillbaka från marken. När idealisk hackspett platser kan identifieras "vi faktiskt beteende markbaserade hackspett undersökningar på dessa platser och för att kontrollera det , säger team-medlemmen Patrick Adam. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.