tisdag 5 juli 2011

Microsoft och Wistron komma till rätta i royaltyavtal, Android och Chrome OS riktade nu

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/05/microsoft-and-wistron-come-to-terms-in-royalty-agreement-androi/:
Vi ser en kraftig ökning i Microsofts obevekliga strävan efter licensavtal mot bakgrund av tidigare patent-intrång . Wistron Corp , en spinoff från Acer, är det senaste företaget att göra ett avtal med Microsoft i en rad stämningar och sammandrabbningar royalty som är spännde loppet av två månader. Samtidigt som vi har sett Android leverantörer som Itronix och Velocity Micro kommer till avtal med folk i Redmond, liksom andra som Motorola och Barnes & Noble bli rättssal foder, detta är första gången Chrome OS har varit riktade. Wistron är ett ODM (Original Design Manufacturer) som förser andra företag med datorer, tablets och e-läsare med antingen Google OS, så det är inte nödvändigtvis en överraskning att det anmält sig till Microsoft rättegången plan för förebyggande. Knapphändig information finns bortsett från det faktum att royalties samlas som följd. Nu när Chrome är inblandade, inte bara visar att Team Ballmer inte backar, verkar det att ha ännu fler företag i hårkorset - vi bara undrar vem som är nästa på listan. Full (om än kort) PR efter pausen.

Fortsätt att läsa Microsoft och Wistron komma till rätta i royaltyavtal, Android och Chrome OS riktade nu

Microsoft och Wistron komma till rätta i royaltyavtal, nu Android och Chrome OS riktade ursprungligen visades på Engadget on Mon, 5 Jul 2011 15:56:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Microsoft | Tipsa | Kommentarer

Google att döpa Blogger och Picasa För Google + Integration

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/XXLzoH7oL6o/Google-To-Rebrand-Blogger-amp-Picasa-For-Google-Integration:
dkd903 skriver "Google planerar att döpa sin fotodelning plattform Picasa och blogging plattform Blogger och kommer att återinföra dem som Google Bilder och Google Bloggar. Allt detta ingår i en massiv funktion förutom Googles nya sociala nätverk, Google +".

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Bolaget böta € 25.000 för Ändra Wikipedia

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Tip6ujA6p3c/Company-Fined-euro25000-For-Altering-Wikipedia:
hcs_ $ omstart skriver "En fransk domstol beordrade företaget att betala 25 tusen euro till en konkurrent om vilken hon tagit bort namnet på en Wikipedia tillägnad sitt område. Hi-Media, svaranden, har identifierats tack vare att hennes IP-adress hittades från Wikipedia sidan. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Patriot Act kontra EU: s dataskyddsdirektiv

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/-dqV8sW43uA/Patriot-Act-vs-the-EUs-Data-Protection-Directive:
itwbennett skriver "I förra veckan varnade Microsoft att enligt Patriot Act bolaget kan tvingas att lämna över europeiska kunders uppgifter om sin nya molntjänst till amerikanska myndigheter. - och även att hålla dataöverföring hemliga Detta, naturligtvis, i strid till den europeiska dataskyddsdirektivet som föreskriver att organisationerna måste informera användarna när de avslöja personlig information. "Microsoft redan kan överföra EU-uppgifter till USA enligt Safe Harbor-avtalet. Men juridiska experter har varnat för att detta avtal knappast är värt papperet det är skrivet på, ", skriver IDG News Service Jennifer Baker. 'Det finns sju principer om Safe Harbor, inklusive rimliga datasäkerhet, och klart definierade och effektivt sätt. Men allt detta är eliminerade när Patriot Act åberopas."

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Nokia C5-03, en hel smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på url:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finländska företaget Nokia. Den här gången är det tur för Nokia C5-03 Nokias äldre bror C5, mobil, och vi presenterar för en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätt (väger bara 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en pekskärm och några andra caracterísitcas som gör honom till en mycket komplett smartphone marknaden pris som erbjuds, 170 euro.

Förutom pekskärmen 3, 2 inches, Nokia C5-03 har en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, Nokia C5-03 40 megabyte internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, men serien är ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 fungerar med Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner ger direkt åtkomst till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkt Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, som du kan köpa musik eller mobila applikationer för Nokia. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla Microsoft Office-dokument, PDF-och zip.

Priset på Nokia C5-03 som vi diskuterade ni kommer att vara 170 euro.

Cisco hjälper Kina att hålla ett öga på medborgarna

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/rGz8N0h1b30/Cisco-Helps-China-Keep-an-Eye-On-Its-Citizens:
doperative skriver "västerländska företag som Cisco Systems, Inc. är redo att hjälpa till att bygga en ambitiös ny övervakning i Kina - en urban nätverk av så många som 500 tusen kameror som tjänstemän säger kommer att förhindra brottslighet, utan att de mänskliga rättigheterna förespråkar att varna kan rikta politiskt oliktänkande. En undersökning av den fredliga Chongqing projektet The Wall Street Journal visar Cisco förväntas leverera nätverksutrustning som är nödvändig för att driva stora och komplicerade övervakningssystem, enligt personer med insyn i affären. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


US Army spenderade 2,7 miljarder på krascha datorn

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/S6HKf3hYKS4/US-Army-Spent-27-Billion-On-Crashing-Computer:
En anonym läsare skriver: "Enligt två tidigare amerikanska armén underrättelseofficerare, de flera miljarder dollar DCGS-A militära datorsystem som var avsedd att hjälpa den amerikanska armén i Irak och Afghanistan enkelt inte fungerar. DCGS-A är tänkt att tillfalla intelligens, övervakning och spaning, och ger i realtid slagfältet analys och den nuvarande placeringen av värdefulla mål - men i stället har det förhindrat kriget snarare än hjälpte generalmajor Michael Flynn, den översta underrättelseofficer i Afghanistan. säger att DCGS-A: s fel har även resulterat i en förlust av människoliv (PDF). "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Italienska Anonym Hacker Cell arresterad

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/bK7RODAOHlU/Italian-Anonymous-Hacker-Cell-Arrested:
jojo_it skriver "Tre hackare, en del av Anonym Hacker-gruppen har identifierats och greps efter en italiensk-schweiziska utredningen. Cellen utfört flera attacker mot italienska regeringen webbplatser och" relevanta italienska företag. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Anti-PowerPoint-partiet bildades i Schweiz

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/n-sSydU3hbE/Anti-PowerPoint-Party-Formed-In-Switzerland:
arg tapir skriver "Många människor ogillar sitta igenom ett möte drivs med presentationsprogram. Microsofts PowerPoint är kanske den mest kända och mest hatade av de program presentationen där ute, men få skulle ta ett politiskt stå över det. Men det är precis vad Schweiz Anti-PowerPoint Party (APPP) syftar till att göra från artikeln: ". Enligt APPP, kostnader användning av presentationsprogram den schweiziska ekonomin 2100 miljoner schweiziska franc (2,5 miljarder dollar) per år, medan över hela Europa, presentation program orsakar en ekonomisk förlust på € 110.000.000.000 (US $ 160 miljarder). APPP grundar sina beräkningar på obekräftade antaganden om antalet anställda som deltar presentationer varje vecka, och förutsätter att 85 procent av de anställda ser inget syfte i presentationerna. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Realistiska Robot Designad för Odontologiska

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/uvTWSvxCCe0/Realistic-Robot-Designed-For-Dental-Students:
Zothecula skriver "Tokyos Showa universitet har presenterat sin senaste robot tandvård patienten. Universitetet engagerade robotik företaget Tmsuk att tillverka realistiska bot som är utformad för att simulera ett antal typiska patienten gester och reaktioner, så att tandläkarstudenter att uppleva hur det är att arbeta med en riktig patient. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Första WebCL Demos kommer från Nokia och AMD

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/sAEELwNZZ04/First-WebCL-Demos-Arrive-From-Nokia-and-AMD:
En anonym läsare skriver: "Samsung och Nokia har släppt de första implementeringarna av WebCL för webbläsare. Nokias versionen fungerar med Firefox 4 och AMD: s App SDK på Windows Vista / 7 32-bitars och Samsung version på Mac OS X 10.6.7 med Safari och Nvidia . OpenCL grafikprocessorer Genomförandet har liten eller ingen användning för genomsnittlig användare, men det finns ett par YouTube-videor som visar upp hästkrafter av GPU: er i fysik beräkningar -. inuti ett webbläsarfönster "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


NYT Uppdatera Raster iPad App, irriterar Abonnenter

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/BGrsNl9kfmk/NYT-Update-Breaks-iPad-App-Annoys-Subscribers:
jbrodkin skriver "The New York Times, som nyligen börjat ta betalt iPad läsare $ 20 i månaden, har en hel del arga digitala abonnenter efter en uppdatering bröt NYTimes för iPad ansökan. Uppdateringen var avsedd att göra det lättare för läsarna att prenumerera på Times via iTunes (irony!) men i stället lämnade läsare inte får tillgång till alla artiklar. Värre gjorde Times sig inte att fixa app över långhelg eller svara för användare som klagat på Twitter. Det är inte första gången utvecklare har brutit en iPad ansökan med ett illa konstruerat uppdatering, men läsaren klagomål konstaterade att storleken på New York Times och det höga priset är avgifter gör denna tabbe Särskilt irriterande. Angry användare har drivit app rating ner till mindre än två av fem stjärnor. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.