onsdag 20 juli 2011

Forskare studerar inverkan bära medeltida rustningar

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Pr0DYSTewnY/Scientists-Study-Impact-of-Wearing-Medieval-Armor:
FoolishOwl skriver "Forskare vid University of Leeds testat effekterna av att bära tunga medeltida rustningar genom att övervaka frivilliga, som var erfaren medeltida reenactors, medan de gick och sprang på löpband, medan bär korrekta kopior av 15th århundradet rustning. Medan rustningar vägde mellan 30 och 50 kg, jämförbar med vikten av redskap som bärs av moderna soldater, frivilliga som bar samma mängd vikt i ryggsäckar hade en enklare tid med vikten. Volontärer i rustning brände mer energi och hade svårt att andas. Forskarna spekulerar i att mycket av extra ansträngning berodde på vikten av pansar på benen -. ben rustning var en av de första saker som tappats i övergången till ljusare pansar på 16-talet Även om det har länge antagits att tunga medeltida rustningar begränsad rörlighet, och att denna bidragit till resultatet av strider, som slaget vid Agincourt i 1415, var detta den första studien att kvantifiera effekterna av att bära tunga rustningar. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Fermilab Forskare Upptäck nya partikelacceleratorn

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/LIw-34WMwyM/Fermilab-Scientists-Discover-New-Particle:
En anonym läsare skriver "Fermilab tillkännagav idag att forskare som arbetar på CDF (Collision detektorn vid Fermilab) experiment bekräftade observationen av en ny partikel, Xi-sub-b. The Xi-sub-b kategoriseras som är baryon, som är består av tre kvarkar. allmänt känd baryoner inkluderar protonen och neutronen. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Netflix App på Android uppdateras för att fungera på 24 modeller inklusive Galaxy S, Droid 3

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/20/netflix-app-on-android-updated-to-work-on-24-models-including-ga/:
Antalet Android-enheter som officiellt kompatibla med Netflix streaming app har mer än fördubblats i v1.3, växande från 9 till 24. Igår kväll beskrivningen uppdaterades med en ny lista över enheter men det faktiska uppdaterade APK bara börjat skjuta i eftermiddag, vilket Netflix inte bara Lenovos tablet meddelade igår kväll men också till Droid 3, HTC Thunderbolt, Motorola ATRIX flera Galaxy S telefoner inklusive Epic 4G och fascinera mera. Fragmentering är helt klart fortfarande en fråga för DRM'd program som detta och Hulu Plus, men åtminstone nu finns det ett växande antal av de senaste superphones stöd istället för att sitta på åskådarplats. Vi har en uppdaterad förteckning över enheter efter pausen slog källan länken för att ladda ner appen från Android Market.

[Tack till alla som skickade detta i]

Fortsätt läsa Netflix app på Android uppdateras för att fungera på 24 modeller inklusive Galaxy S, Droid 3

Netflix App på Android uppdateras för att fungera på 24 modeller inklusive Galaxy S, Droid 3 visades ursprungligen på Engadget on Wed, 20 Jul 2011 14:35:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Android Market | Tipsa | Kommentarer

Lenovo lanserar Android ThinkPad och IdeaPad Skiffer

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/BTn6bZL7aZU/Lenovo-Unveils-Android-ThinkPad-and-IdeaPad-Slates:
MojoKid skriver "Medan många tablets är banta ner (och förlora värdefull portar), är Lenovos nya ThinkPad tablet på skrymmande sidan med hopp om att affärsmän uppskattar den. tablet Är en biz-orienterad skiffer med en 10,1" panel, ett Tegra 2 (1 GHz) marker, och viktigast, en full storlek USB-port. Lenovo introducerar även en $ 99 Tangentbord Folio fallet, som kommer lindas runt enheten för att hålla det säkert, men ger också ett fullt QWERTY-tangentbord och en optisk styrplatta. Den har Android 3,1, tillgång till Lenovos App Store, en 2MP framsidan kamera, 1080p-video-utgång, WiFi, 3G, 16/32/64GB för lagring, och en 5MP bakre kamera. Företaget introducerade också en konsument riktad skiffer kallas IdeaPad K1, och det sport en 13.3mm tunn formfaktor som fokuserar på underhållning och konsumtion. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Rymdfärjan Atlantis sista natt i rymden Orbit

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Kehv45KburQ/Space-Shuttle-Atlantis-Last-Night-In-Space-Orbit:
techtribune skriver "I morgon blir en bitterljuv dag för besättningen ombord på NASA rymdfärjan Atlantis när de börjar sin resa hem till jorden. Detta blir den sista rymdfärjan återinträde, den sista landning, och den allra sista besättningen att lotsa skytteltrafik i USA historia. Atlantis rymdfärjan Kopplat från från den internationella rymdstationen (ISS) igår efter att ha levererat en hel del tillbehör, batterier och annan hårdvara till stationen. De är att föra en massa skräp och allt annat som behöver föras tillbaka till Jorden, eftersom det är den allra sista chansen för NASA att göra det på egen hand. " I ett relaterat ämne, skrev MarkWhittington in med en berättelse om varför vi slutade att gå till månen och varför det inte finns några planer på att gå tillbaka.

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Second Life Mine Simulering Tar emot en Emmy valberedning

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/U5deykr0wXw/Second-Life-Mine-Simulation-Receives-an-Emmy-Nomination:
En anonym läsare skriver "The Virtual Mine, en interaktiv simulering som i den virtuella världen Second Life för att undersöka effekterna av bergstopp kolbrytning, har nominerats till en Emmy Award för nya infallsvinklar på nyheter och dokumentärer programmering från artikeln.: "Den virtuella Mine kan besökare ta en närmare titt på de utmaningar som balanserar miljö, kräver makt och ekonomiska intressen genom att bjuda in dem att delta i en berättelse som utspelar sig genom en serie av tre matcher. Medan den skapades pedagoger och studenter i åtanke kan spelen spelas i grupper eller enskilda individer. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Amazon Prime Instant Video är att lägga till CBS tv-program, inklusive alla av Star Trek

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/20/amazon-prime-instant-video-is-adding-cbs-tv-shows-including-all/:
Letar du efter en Netflix alternativ när priset för streaming och skivor tillsammans hoppar i september ? Amazon Prime Instant Video blir allt mer lockande alternativ, är särskilt nu när det tillkännagavs tv-serier från CBS kommer till allt-du-kan-äta video tjänsten i sommar. Affären verkar vara lik en CBS nås med Netflix tidigare i år , där även den kompletta Star Trek-serien bland 18 "populära TV-program" med komplett säsonger tillgängliga. Inklusive de nya val från CBS Prime Instant Video hävdar över 6000 filmer och tv-program som finns, ett antal som fortfarande överskuggas av Netflix klocka Direkt bibliotek men inte omfatta de fartyg förmåner på inköp. Eftersom vi älskar fri frakt och Frasier, det är en win / win för oss.

Fortsätt läsa Amazon Prime Instant Video är att lägga till CBS tv-program, inklusive alla av Star Trek

Amazon Prime Instant Video är att lägga till CBS tv-program, inklusive alla Star Trek ursprungligen visades på Engadget on Wed, 20 Jul 2011 00:28:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Kakor av nanorör kan mäta terahertz laser makt, inte bortkastade år

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/20/cakes-of-nanotubes-may-measure-terahertz-laser-power-not-years/:
Vanta Terahertz lasrar säker är awesome, men det är ett stort problem, vi har inga tillförlitliga sätt att mäta sin makt - en ganska viktig bit data att ha innan du börjar bombardera folk med deras kött genomträngande strålar. En ny beläggning för laser kalibrering verktyg som kallas Vanta verkar vara en livskraftig kandidat för att suga upp dem längre än synliga våglängder. Tillverkade av lodrätt kolnanorör, upp till 1,5 mm i längd, kakor av Vanta inte bara är mer absorberande än andra material som används för att mäta en laser makt (som gör den mer exakt och snabbare), är det också ganska lätt att hantera. Bitar av de saker kan skivas upp med en rakkniv och skytteltrafik till detektorn på bladet sida. Vi ger det en vecka innan någon klipper en bit med en av de nya MacBook Airs .

Kakor av nanorör kan mäta terahertz laser makt, inte år bortkastade ursprungligen visades på Engadget on Wed, 20 Jul 2011 00:56:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Physorg | Tipsa | Kommentarer

NASA: s Hubble upptäcker en annan Månen Runt Pluto

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/q8FkEoGoQMc/NASAs-Hubble-Discovers-Another-Moon-Around-Pluto:
thebchuckster skriver "Astronomer använder Hubbleteleskopet upptäckte fjärdedel måne som kretsar runt isiga Pluto dvärgplanet Den lilla, nya satellit -. tillfälligt utsedda P4 - rullades upp i ett Hubble undersökning söker efter ringar runt dvärgplanet nymånen är den minsta. upptäcktes runt Pluto. Den har en beräknad diameter av 8 till 21 miles (13 till 34 km). Som jämförelse är Charon, Plutos största måne, 648 miles (1043 km) över och den andra månar, Nix och Hydra, är i intervallet 20 till 70 miles i diameter (32 till 113 km). "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Falska Apple Stores omgrupperingar i Kina

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/fpMFFYJq2nA/Fake-Apple-Stores-Mushrooming-In-China:
siliconbits skriver "En ny oroande fenomen har dykt upp i Kina och Apple har varit dess första offer, möter den första falska Apple Stores, hela byggnader som har utformats för att likna de riktiga kinesiska företag har länge varit kända för att vara mästare kopiatorer. men det tar begreppet plagiat och kopiering till en helt ny nivå. Som väntat, allt från byggnadens arkitektur, färg på färg, till produkter, T-shirt som bärs av personalen ner till logotypen och märket designen kommer från Cupertino. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


OLPC XO-3 fall kan idrott solpaneler, satellit Internet, ge tre önskningar

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/20/olpc-xo-3-cases-may-sport-solar-panels-satellite-internet-gran/:
OLPC XO-3
Vi ger Nicholas Negroponte en sak, han är inget om inte ambitiös. Den OLPC grundare har alltid någon paj-in-the-sky vision för XO raden av barn-centrerad datorer, inklusive dubbla skärmar och hand-vevar . Nu när vi har hoppat förbi XO-2 för ARM-drivna, och fortfarande MIA, XO-3 är det dags för en helt ny omgång av begrepp. Den senaste är en serie tillbehör fall för de potentiellt Android-sport tablets att skryta med satellit Internet kapacitet eller solpaneler för att ladda batteriet. Den tidigare MIT Media Lab huvudet har även föreslagit att en mer vardaglig täck med ett tangentbord kan vara på kran. Naturligtvis skulle det hjälpa förmodligen om grunden kunde få maskinerna ut genom dörren först. Vi har inte hört mycket om XO-3 sedan den senaste omgången av förseningar knuffade den släpptes tillbaka till februari ... 2011. Men vet du vad de säger, bättre sent, och allt som jazz.

OLPC XO-3 fall kan idrott solpaneler, satellit Internet, ge tre önskningar publicerades ursprungligen på Engadget on Wed, 20 Jul 2011 12:05:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa PC World | Tipsa | Kommentarer

Linux Tar emot 20 år video från Microsoft

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/xIIM3JXlCAQ/Linux-Receives-20th-Birthday-Video-From-Microsoft:
moonbender skriver "Linux-kärnan har fått födelsedagWishes från ett oväntat håll - en videoanimationer från Microsoft citera H:." Videon plockar upp den ansträngda relationen mellan Microsoft och Linux genom att visa frasen "Microsoft vs. . Linux "och sedan visar Tux, Linux maskot, vände ryggen om erbjudande om en födelsedagstårta från Microsoft Efter en kort översikt av historien mellan Microsoft och Linux, avslutar video med en försonande gest: Tux accepterar födelsedagstårtan i sin igloo och videon slutar med "Happy Birthday" och redigering av den inledande frasen att "Microsoft och Linux? The Linux Foundation har mer saker att fira kärnans fyller 20 år. "

Läs mer om denna historia på Slashdot.


Krom OS körs på en MacBook Air: någonstans, kacklar en galen vetenskapsman i natten

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/20/chromium-os-running-on-a-macbook-air-somewhere-a-mad-scientist/:
Gör det ont din hjärna att titta på bilden ovan? Det skulle vara Chromium OS - som körs på en MacBook Air ! Ganska mycket definitionen av "världar kolliderar", är denna bedrift Presenteras av Hexxeh, vars senaste mind-skevhet projektet satte Googles operativsystem på en iPad . Plattformen-blandning maestro säger i detta fall allt fungerar utom Bluetooth på grund av brist på stöd. Men rejäl själar som försöker följa i hans fotspår, ta sig i akt: det finns ingen dual-boot alternativ, och du förlorar OS X - så kanske detta är ett jobb för dig nu föråldrad modell . Klicka på källan länken för 14 enkla steg för att omvandla dina svelte laptop till Frankensteins monster, men tyvärr, det finns inget omnämnande av var man kan köpa det hopplöst söta Chrome kudde.

Krom OS körs på en MacBook Air: någonstans, en galen vetenskapsman kacklar i natten dök ursprungligen på Engadget on Wed, 20 Jul 2011 11:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Hexxeh blogg | Tipsa | Kommentarer

Google Pluggar Hole som gör att du ta bort alla Webbplats

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Xh8vvGBYHXQ/Google-Plugs-Hole-That-Lets-You-Remove-Any-Website:
blowdart skriver "Google idag funktionshindrade sina verktyg för webbansvariga efter att det upptäcktes att någon kunde använda verktyget för att ta bort webbplatsen från Googles index. Exploit var ganska enkel, alla vem som helst hade att göra var att ha ett Google webbansvariga verktyg konto och redigera en frågesträngparametern på en giltig bort att peka på en domän de inte äger! "

Läs mer om denna historia på Slashdot.