fredag 4 mars 2011

Även Microsoft vill IE6 Dead

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/n4UjOW3KDjQ/Even-Microsoft-Wants-IE6-Dead:
Tarmas skriver "Microsoft har lanserat en webbplats som syftar till att övertyga folk att uppgradera sina webbläsare från Internet Explorer 6 i Microsofts ord." Detta webbplats för att titta på Internet Explorer 6 användande sjunka till mindre än 1% över hela världen, så kan fler webbplatser väljer att droppa stöd för Internet Explorer 6 och spara timmar av arbete för webbutvecklare. " Om tid? " Naturligtvis de vill att du ska uppgradera till en nyare Internet Explorer.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


One Man's strävan att bygga True artificiellt liv

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/tTxKQu08Dak/One-Mans-Quest-To-Build-True-Artificial-Life:
Atriune skriver "Skaparen av den välkända Creatures artificiellt liv serien är i farten igen. Femton år efter den första framgången för varelser trilogin, fortsätter Steve Grand hans strävan att gå bortom simulering, och att skapa verklig artificiellt liv." Det är svårt att säga om tillvägagångssättet är realistiskt, men det är verkligen ny. Kanske kommer detta att lyckas i områden Lisp hackare av 80-talet misslyckades.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Episode I 3D Utgivningsdatum Meddelat

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/dLftjWMSEJI/Episode-I-3D-Release-Date-Announced:
TheBrakShow skriver "Lucasfilm Ltd och Twentieth Century Fox meddelade idag att 3D teatraliska lanseringen av Star Wars: Episod I Det mörka hotet har nu en officiell release datum - 10 februari 2012!" Är nog fans intresserade av att se den svagaste filmer i trilogin igen bara för att uppleva dem i 3D? "Jag för min del är ser fram emot en ny och förbättrad Jar Jar erfarenhet.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Fyrfotade CHEETAH Robot att springa ifrån en människa

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/sfxR9iT3Eak/Quadruped-CHEETAH-Robot-To-Outrun-Any-Human:
cylonlover skriver "Robotar är snabbare än människor på en massa saker, men hittills kör inte har varit en av dem. Det kommer att ändras med robotteknik företaget Boston Dynamics nyligen tilldelats ett kontrakt av DARPA att konstruera och bygga en quadraped CHEETAH robot som är snabbare än någon människa. Avtalet innefattar skapandet av en flexibel, tvåbent humanoid robot. Det är svårt att säga vilken i slutändan skulle kunna creepier. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Intel SSD 510-serien 6Gbps SATA-enheter Testad

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/bvgz1tIX8i0/Intel-SSD-510-Series-6Gbps-SATA-Drives-Tested:
MojoKid skriver "Intel nyligen meddelat sin 510-serien Solid State Drive produkter. Den nya 510-serien SSD-enheter att bygga på Intels framgångsrika X-25M rad enheter genom att erbjuda inbyggt stöd för SATA 6Gbs gränssnitt hastigheter, med maximal läser i 500MB / s utbud och skriva hastigheter på omkring 315MB/s-huge förbättringar jämfört med föregående generation. Siffrorna är i och den nya Marvell-infunderas Intel SSD erbjuder imponerande prestanda fullt i klass med andra 6Gbps SATA SSD på marknaden men inte lika snabbt som den nyligen tillkännagivna SandForce 2500-baserade SSD-enheter som OCZ Vertex 3. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Ryska Betalningsbehandlare runs Massive scareware Operation

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/gwfqex4CKvQ/Russian-Payment-Processor-Runs-Massive-Scareware-Operation:
En anonym läsare skriver: "Brian Krebs har postat en djupdykning genom mer än ett år e-postmeddelanden som läckt ut från ChronoPay, Rysslands största online kreditkort processor. The ... tyder på att ChronoPay chefer skapade scareware företag från grunden, betala för allt från deras registrering av domännamn till virtuell värd, för att inrätta de främre och intresseföretag bankkonton och 1-800 linjer stöd för hela scareware verksamhet som normalt kvittas företaget miljoner i intäkter för varje bluff. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Aussie Brewery skapar utrymme Beer

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/w8M6B19h5xI/Aussie-Brewery-Creates-Space-Beer:
astroengine skriver "En australiensisk Brewing Company har skapat världens första öl som kan konsumeras i rymden. 4-Pines Brewing Company samarbetar med Saber Astronautics Australien, outtröttligt testa olika sorter på Zero-G flyg förra året. De har nu slutfört den vinnande formel, ringer öl "Vostok" -. efter rymdfarkosten flögs av Yuri Gagarin År 1961 dryck är en stark smak stout med nedsatt karbonatisering att undvika den fruktade tyngdlösa "" våta rapar ".

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Libyska Internet Flatlined

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/QNqxSsKBTY8/Libyan-Internet-Flatlined:
dnsdude berättade om den senaste utvecklingen när det gäller rykten libyska Internet censur. Det verkar som om massiv censur sker med två av de fem. Ly rot namnservrar är onåbar. Det är svårt att säga om detta är på grund av avsiktligt dåliga vägar, eller resultatet av faktiska skador på infrastrukturen.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


AMD Fusion Ger Support För coreboot

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/h7Cz-fQnoLs/AMD-Provides-Fusion-Support-For-Coreboot:
En anonym läsare skriver: "AMD har gjort ett stort nummer droppe ge Fusion stöd för coreboot, projektet som en gång kallades linuxbios för att tillhandahålla en öppen källkod BIOS genomförandet." Bristen på leverantörssupport har länge gjort uppgiften i coreboot utvecklare svårt. Stöd för vad som är tänkt att vara en gemensam chipset är ganska uppmuntrande, och kommer förhoppningsvis göra det lättare att köra ett helt fri programvara för styvnackade som RMS.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Red Hat Hållplatser Frakt Kernel Förändringar som patchar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/p8jYk6aJPtU/Red-Hat-Stops-Shipping-Kernel-Changes-as-Patches:
Mvar skriver att peka ut en rapport från H-nätet om Red Hat kärnan källa kontrovers. Från artikeln: "Red Hat har förändrat sitt sätt att fartyg källkoden för Linux-kärnan Tidigare var det släpptes som en standard kärna med en samling patchar som skulle kunna tillämpas för att skapa källkoden för kärnan Red Hat används. . Men nu noterade företag fartyg ett tar-arkiv av källkod med plåster som redan tillämpas. Denna förändring, genom Maxillian Attems och LWN.net, tycks vara inriktade på Oracle, som liksom andra, paketera Red Hats källkod som grund för dess Unbreakable Linux. Även riktade till Oracle kommer förändringarna att arbeta hårdare för distributioner såsom CentOS. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.