lördag 23 april 2011

Vecka i Apple: platsspårning är på modet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Rin-NllIJNo/week-in-apple-location-tracking-is-all-the-rage.ars:

Den sista veckan har varit en hektisk en för nyheterna. Den iPhone och IPAD 3G hålla tydligen en loggfil för varje plats du någonsin varit oavsett om du använder GPS eller inte, och kongressledamöter blir upprörd över det. Dessutom stämde Apple Samsung för kopiering dess UI och produktdesign, meddelade Adobe att det skulle anta HTTP Livestreaming till IOS-enheter, vi har hört några nya vita iPhone rykten och mycket mer. Vi har Roundup här:

Hur Apple följer din plats utan medgivande, och varför det betyder : En loggfil på din 3G-iPhone eller IPAD visar nästan varje plats du varit hela världen, oavsett om du var med GPS eller inte. Ars utforskar konsekvenserna av detta mycket oroande upptäckten att spåra data i allmänhet visade enbart genom domstolsbeslut är tillgänglig för alla med rätt verktyg.

Adobe plädar i handduk, antar HTTP Livestreaming för IOS : En kommande version av Flash Media Server kommer att använda HTTP Livestreaming för att skicka video till IOS-enheter såväl som kompatibla webbläsare HTML5 saknar en Flash plug-in.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Gillmor Gang 4.23.11 (TCTV)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/vOpWG9R8yBw/:
Array

Norio Ohga, tidigare Sony ordförande och multimedia pionjär, dör vid 81

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/23/norio-ohga-former-sony-chairman-and-multimedia-pioneer-dies-at/:
Det finns mer sorgliga nyheterna från Japan i morse, vi rädda - Sony rapporterar att fd ordförande Norio Ohga avled i Tokyo igår från multipel organsvikt. Han var 81. Du får inte personligen minns en Sony under hans regering - Ohga direkt helmed företaget 1982-1995 efter årtionden av tjänst i produktutveckling - men Norio Ohga var utan tvekan den man som ansvarar för svarvning Sony från en hög profil analog elektronik tillverkare i en digital multimedia konglomerat. Han helmed de affärer som bildade Sony Music, banade väg för Sony Pictures och etablerade precis samma Sony Computer Entertainment som skulle födelsen PlayStation , och det var han som drev den optiska CD standard som alla men ersatt de magnetiska kassetter och disketter som Handhållna media. Utan honom, kan DVD-och Blu-strålar har slagits, och det är en annan trodde att får tårar i ögonen. Du hittar Ohga officiella dödsruna efter rasten.

Fortsätt läsa Norio Ohga, tidigare Sony ordförande och multimedia pionjär, dör vid 81

Norio Ohga, tidigare Sony ordförande och multimedia pionjär, dör vid 81 publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 23 Apr 2011 12:53:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Associated Press | | Tipsa | Kommentarer

PSA: T-Mobile G2x och LG Optimus 2X omfattar två knappar screencap funktion (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/23/psa-t-mobile-g2x-and-lg-optimus-2x-includes-two-button-screenca/:
Att ta skärmdumpar på Android har alltid varit en pärs att likna vid ett akut besök hos tandläkaren - du vet att du måste göra det men du bara inte vill. Den invecklade process som innefattar antingen installera Android SDK på en dator, gör USB-felsökning på målenheten och köra ddms, eller böka med förlagan och skjuta upp en av de många existerande (och eventuellt skumma) screenshot apps. Däremot att ta skärmdumpar på andra plattformar är ofta bara en fråga om att trycka på höger tangentkombinationen i rätt ordning, som håller vilo-/väckningsknappen och sedan klicka på knappen Hem i Ios 4. Jo det ser ut som folk på LG har beslutat att nåd både T-Mobile G2x och dess Optimus 2X syskon med en ganska enkel men tjusig bit kod som gör att du tar skärmdumpar genom att samtidigt trycka både makten / lås och hemmet på .. . Huzzah! Låt oss nu bara hoppas att Google lånar idén och gör den till en standard i alla framtida Android versioner. Ta en titt på vår demo-video efter rasten.

[Tack, redman12]

Fortsätt läsa PSA: T-Mobile G2x och LG Optimus 2X omfattar två knappar screencap funktion (video)

PSA: T-Mobile G2x och LG Optimus 2X omfattar två knappar screencap funktion (video) som ursprungligen visades på Engadget , lör, 23 Apr 2011 15:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TmoNews | källa IntoMobile | Tipsa | Kommentarer

HTC Flyer Facebook för att förbeställa för $ 499 på Best Buy den 24 april

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/23/htc-flyer-up-for-preorder-for-499-at-best-buy-on-april-24th/:
Européerna har kunnat förbeställa den HTC Flyer i månader, och nu nyfiken jänkare är på väg att få sin chans också. Tabletten kommer att finnas att förbeställa den 24 april (det är denna söndag) för $ 499 med Best Buy som exklusiv säljare. Även våra vänner i hela dammen har kunnat fastna 3G versioner, en på väg att komma Stateside just har WiFi. Den Flyer, som du kommer ihåg, är telefonen maker första tabletten, och har en 7-tums (1024 x 600) skärm, aluminiumhölje, 1,5 GHz Qualcomm chip, och en version av företagets Sense UI som var fejk med skiffer i åtanke. Ack, det ska levereras med Android 2,3 (Pepparkakor), men HTC är lovande en eventuell uppgradering till 3,0 (honeycomb) och alla de större skärm godsaker som kommer med det.

Fortsätt läsa HTC Flyer Facebook för att förbeställa för $ 499 på Best Buy den 24 april

HTC Flyer Facebook för att förbeställa för $ 499 på Best Buy den 24 april ursprungligen visades på Engadget , lör, 23 Apr 2011 16:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Droid-Life | källa Best Buy | Tipsa | Kommentarer

Nokia C5-03, en fullständig Smartphone för 170 €

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Redan denna vecka presenterar vi några av nyheterna i det finska företaget Nokia. Den här gången är det dags för C5-03 Nokias äldre bror C5 Nokia, mobil, och vi presenterar en tid sedan i Gizmos

Nokia C5-03 kännetecknas av en terminal lätta (väger endast 90 gram) som kompletterar sin föregångare med en touchscreen och en del andra funktioner du kommer att göra honom till en mycket komplett pris smartphone marknaden som erbjuds, 170 euro.

Förutom touch 3 skärm, 2 inches, Nokia C5-03 innehåller en 5 megapixel kamera som gör att video, radio och GPS-anslutning, Bluetooth, WiFi och USB.

När det gäller minne, erbjuder Nokia C5-03 40 MB internt, som kan omvandlas till upp till 16 GB om du använder ett microSD-kort, även om serien kommer att innehålla ett 2 GB

Som operativsystem Nokia C5-03 körs på Symbian 1, som var känd förrän nu som en Symbian S60. Enheten menyn erbjuder en bra samling av ikoner som ger direkt tillgång till e-postkonton och sociala nätverk.

Vissa program höjdpunkten på Nokia C5-03 är tillgång till Nokia Music Store och Ovi Store, där du kan köpa musik och program för Nokia-telefoner. Å andra sidan ger Nokia C5-03 visning av alla typer av Microsoft Office-dokument, PDF och ZIP.

Priset på Nokia C5-03 som jag sa vi kommer vara 170 euro.

EC2 Driftavbrott visar hur mycket nätet förlitar sig på Amazon

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Ik7I5nqEC6U/EC2-Outage-Shows-How-Much-the-Net-Relies-On-Amazon:
En anonym läsare skriver: "Det har skrivits mycket om den senaste EC2/EBS avbrottet, men Keir Thomas på PC World har en annorlunda tappning: det är visat hur mycket banbrytande Internet-infrastruktur bygger på Amazon, och vi bör vara tacksamma att citera:". Amazon är en personifiering av den anda av Internet, som är en av sann demokrati, tillgång till medel för distribution, och snabba utvecklingen. '"en artikel på O'Reilly kommer till en sådan positiv slutsats från en annan vinkel.

Läs mer i denna historia på Slashdot.


EV snabbladdning Standards i förändring

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/0XWNg8Z_itI/EV-Fast-Charging-Standards-In-Flux:
savuporo skriver "Med den första batteridrivna elbilar blir tillgängliga på marknader över hela världen, finns en ökad push att etablera standarder för snabbladdning pluggar. Tyvärr är historien långt ifrån enkel. USA hoppas att inrätta en egen DC snabbladdning standard 2012, och Europa inte kan komma överens om deras version. Samtidigt har CHAdeMO Snabbuppladdning som utvecklats och spridda i Japan, som används på både Nissan Leaf och Mitsubishi MiEV, ökar i rask takt med utbyggnaden pågår både i USA och Europa. CHAdeMO är begränsad till en 62kW laddning, kan ta ut mindre batterier till 80% SoC i 15-30 minuter. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Comcast förföljda av inkassobyrå

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/dmh0c8kFt1Q/Comcast-Hounded-By-Collections-Agency:
Bob Super Hamste skriver "Enligt de Saint Paul Pioneer Press, Comcast att dras inför rätta för utebliven betalning av en faktura inkassobyrå det används för att samla försenade betalningar från kunder. Dräkten hävdar att Comcast gick med på att betala $ 5 för varje konto den stängd och att för varje konto till inkassobyrå hanteras Comcast skulle betala 33% av de insamlade medlen. Dräkten söker $ 314.210 för konto inställda och uppskattningar Comcast skyldig dem $ 50.000 för brottsligt insamlade medel. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


TC Cribs: Meebo's headbanga, Rocket-slängde Office (med magiska Gångarna)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/8ASMlmLaQXA/:
Array

Google kommer att spara videoklipp After All

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/tXHMv6qAhVQ/Google-Will-Save-Videos-After-All:
don9030582 skriver "När Google meddelat att man gott skulle slutare sin Google Video insamling, dussintals frivilliga från hela världen fjädrade i handling i en massiv insats för att göra en kopia av hela webbplatsen. Det var ursprungligen tänkt att gå mörka den 29 april, men nu har de eliminerat alla sådana deadline och dessutom kommer de att migrera insamling till YouTube. Vi önskar Google skulle ha planerat att göra det från början, men i slutändan är detta en seger för bevarandet av användargenererat innehåll på Internet. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Par i Atlanta får äntligen ett liv, courtesy of Wheego

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/23/couple-in-atlanta-finally-gets-a-life-courtesy-of-wheego/:
Wheego har, äntligen , låt den första $ 32.995, 100-mil intervall LiFe elektriska tvåsitsiga lös på allmänheten, och lagt till en annan söt liten elbil till USA EV kollektivet. Genom att antingen stroke-of-tur eller en ren tillfällighet (inget sätt är det avsiktligt), första av rasen var den levererade idag, annars känd som Earth Day, till ett par lyckliga ägare i ATL. Kul att se Dixieland förare (som ofta föredrar något med hiss kit och Super Swampers till bränslesnåla subcompacts) Att föra renare bilkörning till derrrty söder.

Par i Atlanta får äntligen ett liv, courtesy of Wheego ursprungligen dök upp på Engadget , lör, 23 Apr 2011 09:35:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Wheego | Tipsa | Kommentarer

PlayStation Network strömavbrott orsakas av "intrång", fortsätter för tredje dagen

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/23/playstation-network-outage-blamed-on-external-intrusion-conti/:
Det började på en lugn onsdag kväll, med PlayStation spelare hitta sin Network svarar att deras inloggningsförsök, och nu fortsätter långt in sin tredje dag. Sony har nu äntligen sprida lite ljus över de problem som det varit att ha med PSN och till ingens förvåning har den skyldige för sina bekymmer identifierats som "en intrång." Den nuvarande driftstopp för PSN är andra i sitt slag här månaden, med Anonym grupp av online Crusaders anspråk ansvaret för den första. Sony har nu för avsikt att hålla både PSN och dess Qriocity musikstreamingtjänst offline tills den kan peka ut den sårbarhet som har exploaterats och sätta stopp för det. Hoppa över avbrottet för bolagets fullständiga uttalande.

[Tack, Christian]

Fortsätt läsa PlayStation Network strömavbrott orsakas av "intrång", fortsätter för tredje dagen

PlayStation Network strömavbrott orsakas av "intrång", fortsätter för tredje dagen publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 23 Apr 2011 10:11:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa PlayStation Blog | Tipsa | Kommentarer

Sony avslöjar pris och storlekar av "Google TV?

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Det verkar som om någon inom företaget, eller om du är missnöjd med sin lön och vill förstöra överraskning att företaget har förberett för tisdag 12 oktober, eller egentligen har lust passerat. Varför? Eftersom inte bara läckt information (som vi inte vet om det är på riktigt) om möjliga storlekar som Google TV, men även namn har dykt upp som skulle kallas modellerna i fråga.

Deras namn är: NSX-24GT1 24 inches, NSX-32GT1 31 inches, NSX-40-tums 40GT1 NSX-46GT1, (du gissade) av 46 inches. Och ändå, även risk för att deras priser skulle uppgå till mellan 1.300, 1.400 och $ 1900.

Den nyfikna detalj: Om detta är sant, det billigaste av Google TV skulle vara ännu dyrare (300 dollar) att 32-tums modell dyrare än Sony har människor i deras katalog.

Varför människor ska sluta lurades av 3D-bluff

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/VsJelCDJ7YY/Why-People-Should-Stop-Being-Duped-By-the-3D-Scam:
Phoghat skriver "underhållning och elektronikindustrin fortsätter att försöka driva 3D på konsumenter, även om en hel del smarta människor har fastnat för det faktum att det är en bluff och inte innovation som branschen skulle vilja att ni tror Från artikeln.: "Detta är ett dåligt försök att industrin tvingar konsumenterna att subventionera. Och eftersom de inte kan skapa en bättre produkt, har de helt enkelt låst till 3D som ett marknadsföringstrick att underhållning och elektronikindustrin kan använda för att lura människor att tänker att de får en överlägsen upplevelse. Det är bara att arbeta eftersom bara tillräckligt många faller för bluff för att hålla det vid liv. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.


Vecka i vetenskap: cyklar, självläkande polymerer, och mer

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/yZ_wUqItfgQ/week-in-science-bicycles-self-healing-polymers-and-more.ars:

Flytta cyklar hålla sig upprätt, men inte av de skäl som vi trodde : Varför är cyklar så stabila medan de är rullande? Förklaringen du fick i din high school fysik klass är helt klart inte hela historien.

Nya elastiska polymer självläkande på bara en minut : En självläkande elastomerisk polymer kan täta skär efter cirka en minut under en UV-ljus. Forskningen ger oss betydligt närmare att få självläkande polymerer på marknaden.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Piratpartiet i Kanada Promises VPN för frihet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/1KJlBQTufZY/Pirate-Party-of-Canada-Promises-VPN-For-Freedom:
En anonym läsare skriver: "Piratpartiet i Kanada har meddelat att man kommer att utöka en VPN som ursprungligen inrättats för att låta människor i Tunisien för att leta fritt medan internet censur infördes där. Kanada snart kan läggas till listan sedan det regerande konservativa partiet har lovade att införa ett lagförslag som skulle ge oöverträffad systematisk avlyssning och övervakning av kanadensarnas personlig kommunikation. Så Piratpartiet i Kanada har meddelat att man kommer att öka denna service till kanadensare. "

Läs mer i denna historia på Slashdot.