fredag 1 juli 2011

Zynga Och Facebook: Be att de inte förändrar Den Deal Eventuella ytterligare

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/C6uXOvTPmus/:

Minuter sedan, in socialt spelande jätte Zynga sin mycket efterlängtade S1, börjar vägen till en börsintroduktion där det är som vill höja med $ 1 miljard. Vi är för närvarande kamma igenom dokumentet, som innehåller några av företagets viktigaste statistik och ekonomi för första gången. Och det finns en tydlig trend: ordet "Facebook" visas i dokumentet några 204 gånger (Google klockor in på 10).

Skälen till detta borde vara uppenbart för någon som har spårat Zynga väg till framgång: Företaget är bunden till höften till Facebook-plattformen. Det bygger på Facebooks virala kanaler som nyhetsflöde och meddelanden, för att hjälpa sina spel växa. Det är beroende på Facebook krediter för monetarisering (Facebook nu tvingar alla spel att använda tillgodohavanden). Och det är under förutsättning att de ändringar Facebook gör för sitt uppdrag tjänst eller tweaks den gör det sätt applikationer kan interagera med användare. Med andra ord är Zynga varnar investerare att om Facebook ändrar villkoren för deras förhållande kommer de att lida.

Men det finns en möjlig hake: ett tillägg som upprepade gånger hänvisas till hela S-1 som garanterar en 70/30 fördelning mellan Zynga och Facebook för produkter köpta använda Facebook krediter. Det faktum att ett avtal finns är ingen nyhet - Zynga och Facebook meddelade att de skulle förfalskat en förra året efter Zynga hotade med att lämna plattformen. Men villkoren för deras del har varit ett mysterium. Och det verkar som de fortfarande är.

Här är det avsnitt som går i de flesta detaljer om de finansiella villkoren i avtalet:

Facebook Krediter är Facebooks egen virtuell valuta att Facebook säljer för användning på Facebook-plattformen. Enligt villkoren i vårt avtal, ställer Facebook priset våra spelare att betala för Facebook Krediter och samlar in pengar från försäljningen av Facebook Credits. Facebook aktuella angivna nominella värdet på Facebook Credit är $ 0.10. För varje Facebook Credit köps av våra spelare och lösas in i våra spel, uppdrag Facebook för oss $ 0,07, vilket är det belopp vi känner igen som intäkt. Vi inser intäkter med avdrag för de belopp som hålls inne av Facebook eftersom vi inte ställa prissättningen på Facebook Credits säljs till våra spelare.

Det är ganska enkelt (alla utvecklare är för närvarande erbjuds 70/30 cut), men S-1 anspelar på några andra aspekter av affären som inte beskrivs i S-1 - nämligen att det verkar under modifierad ordalag och med villkor till andra utvecklare (betoning min).

Under 2010 ingick vi ett tillägg med Facebook om att ändrade Facebook: s standard och villkor för spelutvecklare som de tillämpas på oss och som styr marknadsföring, distribution och drift av våra spel på Facebook. I juli 2010 började vi att migrera till Facebook krediter, och i april 2011 hade vi flyttat alla våra spel på Facebook för att Facebook Credits.

Oavsett dessa justerade villkor, de uppenbarligen inte förnekar inte Zynga nuvarande beroende av Facebook.

Alla S-1: s ekonomi redovisas efter första avdrag Facebooks 30% minskning är relevant, men det ser inte ut som Zynga bryter ut hur mycket av deras intäkter genereras genom Facebook, som är nästan säkert en stor majoritet. Jag är säker investerare kommer att vara nyfiken på det - och jag skulle också gärna veta precis vilken typ av fördelarna med tillägget ger Zynga gentemot sina konkurrenter. Eftersom på Facebook, till och med funktioner som låter mindre, liksom tillgång till vissa anmälan kanaler kan göra hela skillnaden i att hjälpa ett spel upphov till enorma popularitet.

Naturligtvis är Zynga inte precis utan hävstång. Den affärssegment

4 miljoner starka Alureon P2P botnet "praktiskt taget oförstörbara"

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/0trLZfejZOg/4-million-strong-alureon-botnet-practically-indestructable.ars:

Forskare vid Kaspersky Labs analysera de 4,5 miljoner man starka Alureon botnät (även känd som TDL och TDSS) har märkt det "praktiskt taget oförstörbar." Brottsbekämpande myndigheter har haft viss framgång nyligen på att störa och störta botnät med Coreflood , Rustock och Waledac alla framgångsrikt störs. Utformningen av TDL underliggande rootkit kommer att göra liknande motåtgärder mycket svårare att dra av.

TDL-4 har utformats särskilt för att undvika förstörelse-antingen genom brottsbekämpande, antivirusprogram, eller konkurrerande botnät. Vid installation kommer TDL-4 ta bort andra rootkits, en handling som både berövar konkurrerande operatörer av inkomst och minskar risken att användaren kommer att märka att deras system är beter sig konstigt och försök att reparera den. Målet med ett rootkit är att förbli oupptäckt, och det inkluderar märker att en dator helt enkelt inte beter sig korrekt.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Sendoff: Jon "Hannibal" Stokes marscher hans elefant armé av Ars

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/fUlut41UFCs/send-off-jon-hannibal-stokes-marches-his-elephant-army-away-from-ars.ars:

Detta är en tung dag för Ars: vår egen Jon Stokes intensifierar bort från sin dag till dag roll med Ars att bedriva en mängd nya möjligheter. Och vi skickar honom med tacksamhet för hans stora tjänst till vårt samhälle och lyckönskningar för framtiden.

Tretton år är en evighet på nätet, men det är hur länge Ars Technica har sparkat runt på gatorna, prasslande sin egen stil tech täckning och gemenskap. Och i den tretton år, en av mina bästa beslut jag gjorde som grundare och redaktör och chefredaktör i Ars var att nå ut till Jon Stokes, en kollega till mig i IT vid Harvard, att gå med denna best av en plats vid dess födelse . Det var sommaren 1998 var vi i vår tidiga 20-årsåldern, och ödet hade fört oss både till en skit källare i Rockefeller Hall i Cambridge, Massachusetts. Jag hade just utsetts som systemarkitekt, och Jon jobbade på en Access-databas-projekt. Av någon underlig anledning, mellan IT-arbetet, studiet av klassiska grekiska och grubblerier om det gudomliga, hade vi alltid ånga kvar till Ars Technica.

Jon sa en gång att en del av hans intresse för Ars var rotad i en önskan att finslipa sitt skrivande färdigheter, vilket alltid är bättre än han erkände. Det var en gemensam motivation, faktiskt: Jon och jag var båda forskarstuderande vid Harvard studerar gamla kristendomen, och på den tiden tyckte vi båda våra karriärer låg i akademin, inte en com.. Under många år såg oss båda Ars som denna "andra vi gjorde", ingen av oss förstod att det var i själva verket det vi gjorde bäst, och den sak som vi betalade mest uppmärksamhet.

På den tiden, vare sig på vårt lokalkontor i Sullie är i Boston eller på någon av de många indiska bufféer vi havererade såg Jon och jag bubblorna stiger och pop, modenycker kommer och går, och en Ars publik växa på ett sätt som var otroligt givande. Vi tog även reda på personliga lån (ej VC pengar) att flyta webbplatsen när det blev tufft efter. Bubblan brast. Oavsett hur illa det blev, och oavsett vilka personliga utmaningar möter oss, serveras vi Ars Technica så gott vi kunde. Jag anser mig lyckligt lottad som har Jon Stokes som en av grundarna av Ars Technica, och alla fan av Ars ska känna på samma sätt.

Vi säger inte adjö till Jon, han kommer att fortsätta göra frilansuppdrag för Ars, samt verka för Wired.com och utan tvivel andra. Men han är att lämna Ars i sin starkaste någonsin ståndpunkt: våra medarbetare är top notch, intäkter och trafik hela tiden toppar, och vi är glada om framtiden. Gå med mig önskar Jon bonam fortunam!

Läs kommentarer till detta inlägg


Alaska domaren slår ner ännu en online-censur räkningen

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Ofi3WAGE1EE/court-strikes-down-yet-another-net-censorship-bill-in-alaska.ars:

En federal domare har lagt Alaska till den ständigt växande listan över stater som har smackade ner för att försöka censurera Internet. Lagstiftningen undertecknas av Alaskas guvernör Sean Parnell förra året skulle ha haft vuxna straffrättsligt ansvar för att distribuera sexuellt material till minderåriga via "nätet.

En koalition av målsägarna in efter augusti förra året, nämligen att stadgan bryter mot första tillägget. Igår gick Domare Ralph Beistline och slog ner lagen.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


AT & T för att aktivera BlackBerry Bridge stöd före solnedgången

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/01/atandt-to-enable-blackberry-bridge-support-before-sundown/:
De flesta tablets fungera alldeles utmärkt på egen hand, men RIM: s Blackberry Playbook infört en unik, men begränsande gränssnitt som begränsar Bluetooth tjudra till en lika-märkt telefon. Denna funktion, kallad BlackBerry Bridge , låter din tablet kombitrafik på en telefon 3G dataanslutning också ge tillgång till nyttoprogram som email och kalender, som fortfarande är annars inte tillgängliga på Playbook. Tyvärr, detta alternativ inte har gjorts tillgängliga för AT & T användare, men det är på väg att ändras, eftersom funktionen kommer att läggas till App World idag. Medan bron sviten är helt gratis, vilket gör att AT & T 3G-anslutning kräver en månatlig tjudra plan för $ 45, vilket betyder att vem som helst hävdvunna i obegränsad data-funktionen kommer att behöva avgöra om det är värt hoppa. Bridge låter inte som din kopp te? Oroa dig inte - åtminstone du kan ta tröst i att veta att de dagar längtar efter infödda e-post är numrerade.

AT & T för att aktivera BlackBerry Bridge support före solnedgången ursprungligen visades på Engadget fre, juli 1, 2011 12:35:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa AllthingsD | Tipsa | Kommentarer

Forskare utvecklar algoritm för att lösa Rubiks kuber av valfri storlek

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/01/scientists-develop-algorithm-to-solve-rubiks-cubes-of-any-size/:
En dator att lösa en Rubiks kub? P'shaw. Att göra det på 10,69 sekunder ? Varit där, rekord. Men för att knäcka en av alla storlekar? Färg oss imponerad. Erik Demaine av MIT gjorde just det, att utveckla en algoritm som gäller för kuber oavsett hur ambitiösa deras dimensioner. Ganska tidigt, insåg han att han behövde ta en annan vinkel än vad han skulle med en vanlig 3 x 3 x 3 pussel, som andra forskare har tagit sig an genom att låna datorer från Google för att överväga alla 43 kvintiljon möjliga drag - en strategi känt som "brute force". Som ni kan föreställa er, det är inte precis en hållbar lösning när du brottas med ett 11 x 11 x 11 kub. Så Demaine och hans team bosatte sig på ett synsätt som är faktiskt ett riff på ett ofta används av Rubiks entusiaster, som kanske försöker flytta en ruta i dess önskad position medan resten av kuben som oförändrat som möjligt. Det är en mödosam väg att gå, naturligtvis, så istället Forskarna grupperade flera cubies att allt som behövs för att gå i samma riktning, en taktik som minskat antal drag med en faktor log n, med n motsvarar längden på någon av kubens sidor. Sedan flyttar enskilda cubies till en idealisk plats kräver ett antal drag lika med n ², är den slutliga algoritmen n ² / log n. Om vi bara förlorat dig icke-math huvudämne med denna formel säker, vila som forskarna räknar folk inte kommer att kunna tillämpa det direkt, per se, även om han säger det kan hjälpa kub-lösare vässa sin strategi. Andra det, alla ni overachievers där ute, du fortfarande på egen hand med att 20 x 20 x 20.

Forskare utvecklar algoritm för att lösa Rubiks kuber i alla storlekar ursprungligen visades på Engadget ons, 1 jul 2011 12:57:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa New Scientist | Tipsa | Kommentarer

Vizio tablet går upp för begränsade förbeställa börjar leverans mitten av juli

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/01/vizio-tablet-goes-up-for-limited-pre-order-starts-shipping-mid/:
Kan inte vänta med att få tag på Vizio s kommande budget tablet ? Goda nyheter, som börjar idag, kan du sätta din $ 400 där din mun är genom förbeställning enheten direkt från företagets webbplats, med start på 1:30 PM ET. Detta belopp kommer att få dig att Gingerbread tablet, tillsammans med ett 16 GB microSD-kort, och en hopfällbar folio fall. Förbeställda enheter kommer att börja levereras den 18 juli. De som slumrade och därför förlorade kommer att kunna plocka upp i butiker veckan den 25. Vi uppdaterar posten när länken går live.

Vizio tablet går upp för begränsade förbeställa börjar leverans mitten av juli ursprungligen visades på Engadget fre, 1 juli 2011 13:05:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Domare OKS Wiretap rättegång än Google Wi-Fi sniffa

Intressanta nyheter på url:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/iaAvVOdgNhk/Judge-OKs-Wiretap-Lawsuit-Over-Google-Wi-Fi-Sniffing:
En anonym läsare skriver: "Förra året Google befann sig i varmt vatten efter att ha erkänt att oavsiktligt samla nyttolast data från osäkra Wi-Fi-nätverk. Deras inträde har lett till ett antal utredningar och klagomål runt om i världen, och en US District Court Judge har nu förnekat Googles rörelse för att avskeda en grupptalan rättegång som påstår att söka jätten brutit mot federala avlyssning lagar. "domaren James Ware skilde i gårdagens dom mellan enbart tillgång till ett öppet WiFi-nätverk och faktiskt sniffa den individuella paket i nätverket. I det första fallet , en är bara hoppa på ett nätverk för att skicka och ta emot en egen kommunikation, i det andra fallet är en tittar på någon annans kommunikation, och gör det på ett sätt som kräver icke-triviala tekniska förmåga eller mjukvara ".

Läs mer om denna historia på Slashdot.


En ögonblicksbild av Zynga är Finansiellt: Intäkterna ökade 392 procent i fjol till 600 miljoner dollar

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/g43qrC6gxpw/:

Zynga äntligen in sin börsintroduktion i dag, och nu får vi ta en titt på sin ekonomi . På en hög nivå, gjorde företaget nästan 600 miljoner dollar i intäkter förra året och 90 miljoner dollar i vinster. Den växte i en otrolig takt, med en omsättning ökade 392 procent under 2010, upp från $ 121.500.000 under 2009 (och upp från $ 19 miljoner 2008).

På bara första kvartalet 2011 endast nådde bolagets intäkter $ 235.000.000 (eller en $ 940.000.000 intäkter run-rate), och det var upp 134 procent från första kvartalet 2010.

Den goda nyheten för investerare är att Zynga faktiskt gör en vinst. Efter en $ 53.000.000 förlust under 2009, svingar den till en $ 90.000.000 nettovinsten n 2010. Och vinster ökade 84 procent under första kvartalet 2011 till $ 11,8 miljoner.



Zynga största aktieägare och hur mycket de egna

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/E9NU23zhyZk/:


Zynga in bara för sin mycket efterlängtade $ 1000000000 IPO och vet att vi vet hur mycket grundare Mark Pincus och företagets investerare äger i bolaget. Zynga investerare inkluderar Reid Hoffman, DST, Google, Tiger Global, Kevin Rose, Kleiner Perkins, Union Square Ventures, Andreessen Horowitz, Peter Thiel, Gjuteri-koncernen och IVP.

Pincus är den största aktieägaren i Zynga, med 16 procent av bolaget. Kleiner Perkins äger 11 procent av bolaget, IVP äger 6,1 procent, Union Square Ventures äger 5,5 procent, Foundry äger 6,1 procent, äger Avalon Ventures 6,1 procent och DST äger 5,8 procent.

Pincus gör en lön på $ 300.000, och Van Natta tjänar en lön på $ 200.000.