onsdag 22 juni 2011

Thin film beläggning gör evig energi en piezoelektrisk möjlighet

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/22/thin-film-coating-makes-everlasting-energy-a-piezoelectric-possi/:
Låt oss vara ärliga, det är ingen hemlighet att vi är ont om döda dinosaurier som grund för våra liv. Och med senaste tidens naturkatastrofer bevisar atomenergi är inte vad du skulle kalla "säkra", det är en bra sak forskarna nere vid RMIT University i Melbourne har varit hårt räkna ut hur du förvandlar dig till en självförsörjande energi källa. Att gifta sig piezoelectrics med en tunn film mikrochip beläggning, identifierade de forskare Down Under har för första gången hur mycket energi ditt tryck kan generera. Detta är verkligen inte första gången Tech har tagits i bruk - Orange UK har varit att göra något liknande, men mer skrymmande för Glastonbury fest varje år. Vad är några praktiska användningsområden, frågar du? Föreställ dig ett gym som drivs av ett hav av träning-hamstrar, var och en producerar betydande energi från sulorna av fötterna. Nyfiken på mer? Prova en pacemaker som körs enbart på blodtrycket, eller en bärbar dator som tas ut av banka ut Facebook-uppdateringar. Vem vet, kanske RIM kan sätta detta för att använda i sina nästa storm. Just sayin '.

Thin Film beläggning gör evig energi en piezoelektrisk möjlighet ursprungligen visades på Engadget on Wed, 22 Jun 2011 02:16:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PhysOrg | källa RMIT University i Melbourne | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar