måndag 31 oktober 2011

Forskare använder bläckstråleskrivare skarpsinne för att skapa trådlösa explosiva sensor från papper

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/10/31/researchers-use-inkjet-acumen-to-create-wireless-explosive-senso/:
Möt Krishna Naishadham och Xiaojuan (Judy) Song. De är forskare vid Georgia Institute of Technology, och dessa små enheter som de sitter med en dag kan rädda dig från en sprängladdning. Detta petite prototyp är faktiskt ett papper som trådlös sensor som är tryckt med grundläggande inkjet -teknik, som utvecklats av professor Manos Tentzeris . Dess integrerade lätta antenn gör att sensorn för att kopplas ihop med kommunikationsutrustning, medan dess functionalized kolnanorör gör det möjligt att ta upp ens den minsta spår av ammoniak - en ingrediens i de flesta IED. Enligt Tentzeris ligger knep för att en sådan bläckstråleutskrifter i utvecklingen av "bläck" som kan deponeras vid relativt låga temperaturer. Detta bläck, spetsad med silver nanopartiklar, kan då vara jämnt fördelade över pappers-baserade komponenter med hjälp av en process som kallas sonication. Resultatet är en billig komponent som kan ansluta sig till nästan vilken yta. Den trådlösa sensorn, under tiden, kräver förhållandevis låga mängder av makt och kan göra det möjligt för användare att upptäcka bomber från ett säkert avstånd. Naishadham säger att hans lags enhet är inriktad mot militära tjänstemän, hjälparbetare eller andra sniffers bomb i farliga situationer, men det finns inga ord ännu om när det kunde komma in på marknaden. Du vill veta mer, kränga förbi paus för hela PR.

Fortsätt läsa Forskare använder bläckstråleskrivare skarpsinne för att skapa trådlösa explosiva sensor från papper

Forskare använder bläckstråleskrivare skarpsinne för att skapa trådlösa explosiva sensor från papper ursprungligen visades på Engadget på måndag, 31 oktober, 2011 08:26:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar