onsdag 19 oktober 2011

Forskare kan KeyLog datorn med din iPhone accelerometer

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/3pTlTuP5voA/researchers-can-keylog-your-pc-using-your-iphones-accelerometer.ars:

Forskare vid Georgia Tech och MIT har utvecklat en proof of concept för att visa att det är möjligt att spela in en dator användarens tangenttryckningar med hjälp av en iPhone 4 är accelerometern. Forskarna utvecklat en metod att exakt översätta vibrationer från att skriva på ett tangentbord plockas upp av enhetens accelerometer när de placeras på ett skrivbord nära en dator. Även om de varnar för att hackare skulle kunna använda sin metod för att avlyssna en användares tangenttryckningar, tror de själva hotet är ganska låg.

Metoden, som beskrivs i en artikel med titeln "(SP) iPhone: Avkodning vibrationer från närliggande Tangentbord Använda Mobiltelefon Accelerometrar," fungerar genom att tolka par tangenttryckningar i successiva ordning. Enligt främsta forskare Patrick Traynor, biträdande professor vid Georgia Tech School of Computer Science, kan metoden inte säkert peka ut enstaka knapptryckningar. Men genom att karakterisera de olika slag som vänster-höger, höger-vänster, vänster-vänster eller höger-höger, och sedan om paret är närmare eller längre bort formen enheten kan paren vara statistiskt analyseras för att representera förmodligen bokstavspar. Då dessa par kan jämföras med en ordbok.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar