fredag 22 april 2011

Android-telefoner hålla plats cache också, men det är svårare att få tillgång till

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/WRmCXOwdnH0/android-phones-keep-location-cache-too-but-its-harder-to-access.ars:

Efter denna veckas oroande uppenbarelse som iPhone och 3G iPads föra en logg av lokaliseringsuppgifter baserade på mobilmaster och WiFi-basstation triangulering, Magnus Eriksson som utvecklare för att visa att Android smartphones lagra exakt samma typ av data för sitt läge tjänster. Även om uppgifterna är svårare att komma åt för den genomsnittlige användaren, det är så trivialt att få tillgång till en kunnig hacker eller rättsmedicinska experter.

På onsdag, säkerhet forskare Alasdair Allan och Pete Warden avslöjade sina resultat att 3G-kompatibla enheter IOS hålla en databas av lokaliseringsuppgifter baserade på mobilmast triangulering och WiFi basstation närhet i en fil som heter "consolidated.db." IPhone, samt 3G-utrustade iPads, generera denna cache även om du inte uttryckligen använder platsbaserade tjänster. Dessa data är också backas upp till datorn varje gång det är synkad med iTunes. Warden skrev ett program som kan hitta, tolka och kartlägga de lokaliseringsuppgifter på en användares dator om IOS enheten säkerhetskopior inte är valfritt krypterad.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar