måndag 17 oktober 2011

Funktion: Den iConstitution: hur du skyddar användaren frihet i en app store värld

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/eW98nRMqOEc/the-iconstitution-how-to-protect-user-freedom-in-an-app-store-world.ars:

När iPad presenterades i början av 2010 fick det nästan allmänt bifall i den etablerade pressen. Men i teknik bloggosfären, var svaret mer blandad. Boing Boing är Cory Doctorow quipped att enheterna "känns som den andra som kommer på CD-skivan" revolution. "Princeton datavetare Ed Felten jämfört iPad till Disneyland. "Jag gillar att besöka Disneyland", skrev han då, "men jag skulle inte vilja bo där." Och din ödmjuka korrespondent sade att iPad låst arkitektur "känns som att använda ett par av säkerhet sax." Och nej, det var inte en komplimang.

Vad gjorde verkligen vår vrede var en förlängning av iPhones låst App Store-modell till tablet datorer. Låst app butiker kan vara OK för liten, underpowered mobila enheter, tänkte vi, men ägarna av full storlek datorenheter förtjänade frihet att installera vilka program de ville. IPad tog den friheten ifrån, vilket begränsar oss till att köra program som gör det via Apples App granskningsprocess.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar