fredag 14 oktober 2011

Har rökning potten ger dig blues? Det kan vara i generna

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/MBInPDjzCSs/does-smoking-pot-give-you-the-blues-it-may-be-in-the-genes.ars:

Det har funnits ett antal kontroversiella studier som har kopplat långvarig marijuana användning med olika former av psykisk sjukdom (däribland minst en har vi täckt ). Däremot har effekterna av kortvarig användning verkade i allmänhet vara ganska liten. Men en ny studie av holländska tonåringar tyder på att cannabis kan vara förknippade med uppkomsten av symptom i samband med depression, men bara om tonåren sker en viss genetisk predisposition.

Det finns flera skäl att behandla detta resultat skeptiskt. Siffrorna är små, det finns många potentiella felkällor, är den statistiska analysen används ganska ovanligt, och de särskilda genetisk variant har en lång historia av kontroversiella föreningar med olika beteendemönster. Men författarna validerade sitt arbete på en annan befolkning, som åtminstone tyder studien är värt att följa upp.

Författarna till den nya studien visar att det finns en historia av forskning undersöker sambandet mellan depressiva beteende och användning av cannabis, men posten är mycket blandad. De föreslår sedan en möjlig förklaring till förvirringen: cannabis kan framkalla dessa symptom, men bara inom de genetiskt predisponerade att reagera på detta sätt.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar