lördag 25 december 2010

Toshiba outsourcing halvledare till konkurrerande Samsung

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/25/toshiba-outsourcing-semiconductor-production-to-rival-samsung/:
'Tis säsongen för tillverkning erbjudanden? Visst verkar det. Bara timmar efter att Sony meddelat sina avsikter att köpa tillbaka Cell chip tillverkning anläggningar från Toshiba, ser det ut som om Tosh är på väg in till ännu ett avtal. I det här fallet, det ska vara att lägga ut olönsam produktion av halvledare till konkurrerande Samsung, som kommer att ansvara för spottar ur hjärnan bakom ett antal smartphones, tv-apparater och digital hushållsapparater. Ett flertal källor har förklarat att Toshiba är intresserad av att omforma sitt fokus på blommande minneskrets företag, och dessutom dess hopp om att undgå kostsamma anläggning uppgraderingar som skulle krävas för att förbli konkurrenskraftiga i systemet LSI verksamheten.

Med andra ord är företaget dodging investeringskostnaderna och lägger en större betoning på en sektor som redan är lönsamma (NAND-flash produktion, för de nyfikna), och efter Oita anläggningen lämnas utanför, det ska användas för att göra bildsensorer i digitalkameror. Den Nagasaki anläggningen, som vi hörde tidigare, kommer att lämnas över till Sony. Toshibas lager sändes norrut efter investerare välkomnade nyheten, men naturligtvis återstår att se vilken typ av konsument konsekvenser detta får. Hur som helst, hoppas verkligen vi Toshiba aldrig stöter på några problem med Sammy - Det är inte som sin högsta cheferna kan vidröras, oavsett överträdelse .

Toshiba outsourcing halvledare att konkurrera Samsung publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 25 Dec 2010 14:40:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink EE Times | källa The Japan Times , AFP | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar