tisdag 18 oktober 2011

Apple och Android, den långsamma pall bärare till RIM: s eventuella frånfälle

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/JCL1mVrVlRg/apple-and-android-the-slow-pall-bearers-to-rims-eventual-demise.ars:

Efter en världsomspännande avbrott lämnade många BlackBerry kunder utan e-post, snabbmeddelanden och webbläsare från måndag till torsdag förra veckan, Research in Motion presenterade idag sitt tackoffer till kunder : $ 100 värde av gratis program till abonnenter och en månads kostnadsfri teknisk support för företagskunder. Medan fri mjukvara och tjänster är trevliga gester, avbrottet, som RIM erkände var den värsta i landets historia, verkar symbol för företagets långsamma undergång. RIM: s problem är sådana att fria kopior av Bejeweled och The Sims 3 kommer inte att räcka för att återställa företagets till sin forna glans, att inte tala om assuaging farhågor att bolaget kan ha mer avbrott på vägen. I kostnads ​​/ nyttoanalys för att gå all in med RIM (och det är konsten av problemet, det är en allt-i proposition), har RIM givit det butiker gott om skäl att andra och tredje gissning.

RIM: s största problem är att det är kvar i dammet från konsumentanpassas av IT . Näringslivets och konsumenternas behov teknik har oroligt samexisterat i åratal, men konsumentanpassas vinner , och förra veckans BlackBerry avbrott tips skalorna ytterligare. RIM har tillbringat de senaste åren som bankade på konsumenten framsidan, och konsumenternas smartphone preferenser har fört miljontals icke-BlackBerry mobila enheter i företaget. RIM var en hit med stora bolag på grund av dess robusta företagsstöd, tillgänglighet och säkerhet, och hanteringsverktyg som ger IT-affärer kontroll de vill ha över mobila enheter. Och låt oss inte glömma: i år tidigare var RIM det enda spelet i stan för ett mobilt företag smartphones. Om du ville ha en säker, mobil, skalbara företags e-postlösning, är chansen att RIM höll på att utnyttjas att prata med Exchange eller Lotus Notes-servrar.

Tiderna har förändrats dramatiskt. Exchange är dom kommersiella e-postmeddelanden utbyggnader i företaget och ActiveSync har blivit nästan en linga franca av mobil e-post. RIM är inte längre behövs på samma sätt som det en gång var. Samtidigt, iPhone, Android och andra mobila plattformar är nu tillräckligt bra för de flesta scenarier. Sedan förra veckan hände: RIM fumlade och fumlade dåligt. Företaget var inte ens kunde utföra på sin topp värde förslag.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar