tisdag 18 oktober 2011

Forskare låsa Android för att hålla uppgifter från att gå ut genom dörren

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/8RtRm9Zhdjs/researchers-lock-down-android-to-keep-data-from-walking-out-the-door.ars:

En grupp forskare vid Virginia Tech har utvecklat programvara för Android OS som kan genomdriva politiska beslut på mobila enheter baserat på vad rummet de är i. Det kan till och med se till att känslig information inte går ut genom dörren med dem genom att torka den från telefonens minne. Tekniken, som har fått uppmärksamhet av Googles federala regeringen grupp och flera system försvar integratörer, kan så småningom användas för att skydda patientens uppgifter om läkarnas tablets och känslig militär och underrättelseinformation. Virginia Tech forskare menar även att det skulle kunna användas för att hindra elever från att skicka sms under lektionerna.

Även om det finns befintliga applikationer som hanterar säkerheten i mobila enheter, och teknik för att lokalisera en telefon med GPS är lätt tillgänglig, kan GPS-signalerna inte användas exakt inne i en byggnad för att skapa politiska områden så liten som ett konferensrum. Så Virginia Tech forskare har tittat på andra sätt att använda smartphones "inbyggd hårdvara för att känna om produkten. Deras prototyp, som är på väg att släppas som ett projekt med öppen källkod, använder Bluetooth och Near Field Communications (NFC) trådlösa signaler för att verifiera placeringen av enheten.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar