lördag 22 oktober 2011

Blizzard lanserar Dota och nya panda-fokuserad WoW expansionen

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/YFpza67eMyY/blizzard-unveils-dota-and-new-panda-focused-wow-expansion.ars:

Blizzard gjorde två stora tillkännagivanden relaterade till dess World of Warcraft franchise och ett nytt spel vid invigningen av Blizzcon fredag. Det första var ett försvar av Forna-liknande spel som ställer två lag av hjältar mot varandra för att förstöra varandras strukturer på motsatta sidor av kartan. Den andra var en WoW-expansionen centrering på ... panda björnar?

Den DotA spel, passande namnet Blizzard Dota, fungerar ungefär som det populära spelet League of Legends där spelare kontroll "hjältar" som arbetar i team tillsammans med mindre automatiserade soldater för att kämpa igenom det andra lagets styrkor och förstöra deras torn. Spelet kommer att innehålla flera populära figurer från Blizzards andra franchising.

Efter en trailer för StarCraft II: Heart of the Swarm som retade en del nya och namnlösa enheter presenterade Chris Metzen, Blizzards vice VD för kreativ utveckling, den fjärde expansionen i WoW universum, med titeln World of Warcraft: Mists of Pandaria. Expansionen kommer att lägga till en ny kontinent till spelet som heter Pandaria, befolkat av en spelbar ras som heter Pandaren som värdesätter "balans, skönhet, harmoni och hopp", enligt Metzen. Metzen sa lite av den historia som kommer att äga rum där, men snett föreslog att fokus kommer att ligga på Horde-alliansen konflikt mellan gamla och att det kan vända fredliga Pandaria till ett krigshärjat landskap. Medan den riktning ljudet ur vänstra fältet, säger Metzen utvecklingsteamet övervägde bland annat ras och klass i den första expansionen, The Burning Crusade.

Tillsammans med den kontinent som ser ut, för de flesta avseenden, som en Kung Fu Panda tie-in (även om filmen kom långt efter Pandaren loppet i Warcraft II) kommer det att finnas en ny spelbar klass, Monk, den skyddsnivå gemensamma jordbrukspolitiken ökas till 90, och spelare kommer att få tillgång till ett nytt husdjur slåss systemet. Om allt detta inte räcker för en lockelse att fortsätta spela (eller gå tillbaka till) WoW, är Blizzard erbjuder också en ny paketlösning kallas WoW Årskort: kunder som förbinder sig att betala för en fullständig 12 månaders WoW kommer att få en gratis kopia av Diablo III och tillgång till Mists of Pandaria beta. Liksom Heart of the Swarm och Diablo III, har Mists of Pandaria inga kommande uppsättning releasedatum.

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar