tisdag 25 oktober 2011

CNET i samtal förvärvar gdgt redan i veckan

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/cqPUPPqiolM/:
gdgt

Tillbaka i 2009, skrev TechCrunch grundare Michael Arrington som CNET (och moderbolaget CBS) fick sniffa runt gdgt , den då helt nya gemenskapen / recension hemsida / blog av Peter Rojas och Ryan Block . Medan CNET övervägde en investering på den tiden var ett förvärv sägs inte vara ett alternativ.

Åh, hur tiden kan förändra saker. Två år senare, är vi inte bara höra att CNET nu i samtal om att förvärva gdgt, men också att affären skulle kunna tillkännages så tidigt som denna vecka.

Vår tipster kunde inte lämna några detaljer om de finansiella villkoren för affären - dessa uppgifter är, förmodligen, är fortfarande utarbetas. Även om affären går igenom, vi veta att gdgt är nytt partnerskap med Engadget (som, liksom TechCrunch, ägs av AOL) inte kommer att påverkas.

Och hur Block och Rojas? Affären skulle förmodligen vara strukturerad för att försöka hålla dem ombord så länge som möjligt.

Fast inte nämns ofta som en att rycka upp andra företag, skulle detta inte vara CNET första förvärv. De förvärvade mySimon och ZDNet under 2000, TechTracker nätverk (VersionTracker, MacFixit, etc) under 2007, Kinas 55bbs.com under 2008, och en tillfällighet, som kallas en teknik produktdatabas företaget GDT väg tillbaka 1999.

Gdgt grundare Ryan Block avböjt vänligt att kommentera.


Företag: gdgt
Webbplats: gdgt.com
Startdatum: 7 januari 2009
Finansiering: $ 3.72M

gdgt (moderbolag: PastFuture) är ett hemelektronik plats av Peter Rojas och Ryan Block. Rojas var grundandet redaktör för Engadget och Gizmodo och Block var redaktör och chefredaktör på Engadget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar