måndag 24 oktober 2011

Microsoft samlar in licensavgifter på 50% av Android-enheter, säger Google att "vakna upp"

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/kZxshZDgc50/microsoft-collects-license-fees-on-50-of-android-devices-tells-google-to-wake-up.ars:

Googles klagomål om patent-baserade attacker mot Android verkar inte göra företaget något bra. Vi vet alla Steve Jobs lovade att förstöra Android, hävdade att det stal sina idéer från Apples iOS. Men vad är sannolikt ett ännu större hot kommer från Microsoft, som hävdar att mer än hälften av alla Android-enheter är nu föremål för patentlicensavtal.

Vad betyder det? När du köper en Android-telefon, det finns en god chans att antingen säljaren vars namn på enheten eller någon av de tillverkare som bidragit hårdvara för att det är att betala Microsoft en avgift för varje försäljning. Idag meddelade Microsoft ett avtal med Compal, en originell design tillverkare som producerar smartphones och tablets för tredje part och tar in 28 miljarder dollar årliga intäkter. Detta var den "tionde licensavtal som ger täckning under vår patentportfölj för Android mobiltelefoner och tablets", och den nionde i de senaste fyra månaderna, Microsoft advokater Brad Smith och Horacio Gutierrez skriver i ett blogginlägg .

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar