lördag 5 februari 2011

Hongkong gadget loppis: en viskning från det förflutna

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/04/hong-kong-gadget-flea-market-a-blast-from-the-past/:
Om du har sett vår Hongkong funktionen från en tid tillbaka, då skulle du har redan hört om min favorit gadget tillhåll Sham Shui Po. Av en slump, min post-flyg promenad i nämnda distrikt igår sammanföll med Apliu Streets kinesiska nyåret loppmarknad, som innehöll många vintage som jade figurer, tavlor, smycken, videoband, vinylskivor, etc. Naturligtvis vad som verkligen fångade min uppmärksamhet var den gamla prylar som bokstavligen var uppstaplade längs gatan, och från bara HK $ 30 (US $ 3,85), kan du plocka lätt upp en gammal klassiker såsom Sony Clie, en HP iPAQ en WonderSwan Color, ett original Game Boy, en MD-spelare, eller ens en riktig old school laptop eller kamera. Hell, killen hade även en del ett par Nintendo Micro VS Systems (Donkey Kong Hockey och Boxning)!

Haken? Tja, det var uppenbarligen ingen garanti för dessa gamla timers, plus den trasiga skärmar eller bristen på kompatibla batterier för några inneburit att de flesta var mer lämplig som samlarobjekt. Oavsett tog vi en $ 6 chansning med en Sony Clie PEG-NR70 Palm handdator med dockningsstation och boom! Det fungerar! Tja, förutom batteriet som bara varar i en timme, men jag ska på något.

Hongkong gadget loppis: en viskning från det förflutna publicerades ursprungligen på Engadget på Fri, 4 Feb 2011 20:51:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar