lördag 5 februari 2011

Brooklyn buss ryttare får i realtid buss spårning via mobiltelefon

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/05/brooklyn-bus-riders-get-real-time-bus-tracking-via-cellphone/:
New Yorks Metropolitan Transit Authority startat ett pilotprogram ett par månader tillbaka som erbjuds bussen ryttare någon spårning i realtid information, men det är nu utökat saker med ett helt nytt program på B63 linjen i Brooklyn. Denna tjänst är för närvarande tillgänglig via en mobil-vänlig webbplats eller SMS, och användare smartphone kan även skanna bara knäppa en bild på en streckkod (förmodligen en QR-kod ) vid en busshållplats att omedelbart checka in på platsen för de kommande fem bussar som kommer fram vid hållplatsen. Vad mer, till skillnad från det tidigare programmet, är detta nya system baserat på en öppen källkod som utvecklats med hjälp av OpenPlans och MTA är faktiskt uppmuntrar utvecklare att gräva i API och utveckla sina egna lösningar - som säkerligen skulle bli intressant som programmet utökas över hela staden (Staten Island busslinjen är nästa upp). Chef på tidigare avbrottet för MTA: s pressmeddelande, och slå upp på länken nedan för att prova tjänsten direkt i webbläsaren.

Fortsätt läsa Brooklyn buss ryttare får i realtid buss spårning via mobiltelefon

Brooklyn buss ryttare får i realtid buss spårning via mobilen ursprungligen visades på Engadget den lör, 5 februari 2011 12:50:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Mass Transit | källa MTA BusTime , OpenPlans | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar