fredag 31 december 2010

Android har fortfarande fruktansvärt textmeddelanden buggar som ska få dig sparken, busted, eller på annat sätt generad

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/31/android-still-has-horrible-text-messaging-bugs-thatll-get-you-f/:
Ursäkta oss om rubriken är lite sensationellt, men detta är något som vi personligen har upplevt - och det är inte snyggt. Under åtminstone de senaste versionerna har Android plågats med ett par mycket allvarliga fel i sin text Messaging Subsystem som i slutändan kan hamna så att du måste texten fel kontakt - även kontakter som du aldrig har sms: ade förut. Det verkar finnas ett par fel lägen, den som vi definitivt uppleva på Gingerbread -drivna Nexus S innebär leds till fel tråd när du pekar på den antingen i anmälningarna listan eller befälhavaren ämneslistan i Meddelanden, så om du märker inte, kommer du att hamna skjuta ett meddelande till fel person.

Mer Allvarligt talat, det finns också en öppen fråga i Androids felhanteringssystem - oförklarligt märkt "medium" prioritet - då skickade textmeddelanden kan verkar vara i rätt tråd och fortfarande hamna skickas till en annan kontakt helt och hållet. Med andra ord, om du drar upp om meddelandet skärmen efter det faktum, kanske du inte ens vet den svåra handling du har begått tills din chef, andra större, eller bästa vän - gör att före detta bästa vän - texter du tillbaka . Det verkar ha varit några försök på Googles del under året för att fixa det, vi kan inte bekräfta att det fortfarande händer i 2.3, men för vad det är värt, har frågan inte markerats lösas på Google Code ... och det öppnades cirka sex månader sedan.

Detta är att likna vid en väckarklocka som ibland inte kommer att gå av ( vi har varit där ) eller en bil som slumpmässigt inte låter dig vrider på ratten - du kan helt enkelt inte ha en telefon som man inte kan lita på kommunicera med rätt personer. Det är en deal-brytare. Vi är ganska chockad över att dessa frågor inte var bundna och blästrat till alla berörda telefoner som en over-the-air patch månader sedan, men oavsett anledning, vill vi gärna se Google, tillverkare och transportörer droppe varannan Android uppdatera de jobbar på och se till att detta är helt lösas omedelbart.

Vill du se denna fasta så mycket som vi gör? Rulla till botten av Google Code sida och klicka på "Rösta på denna fråga och få e-förändring anmälningar."

Android har fortfarande fruktansvärt textmeddelanden buggar som ska få dig sparken, busted, eller på annat sätt generad ursprungligen visades på Engadget på Fri, 31 Dec 2010 13:12:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink BGR , ZDNet | källa Google Code , Android Hjälp | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar