söndag 26 december 2010

Hedgefond använder Twitter för att förutsäga aktiekurserna, OK Cupid att träffa tjejer

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/25/hedge-fund-using-twitter-to-predict-stock-prices-ok-cupid-to-me/:
Av någon anledning var vi inte förvånade när Derwent Capital Markets tillkännagivit planer på en hedgefond i februari som kommer att handel baserad på något som kallas " Twitter känsla, "bland annat. Vetenskapen bakom den kommer från forskare vid University of Manchester och Indiana University, som hävdar att det finns ett samband mellan allmänna stämningen och Dow Jones Industrial Average. Tydligen verkar en lugn offentligt för att ange att Dow kommer att gå upp, medan en ängslig offentliga indikerar att Dow kommer att gå ner. Och enligt Johan Bollen, docent i informatik och datorer på IE kan Twitter tjänster som ska analyseras och användas för att bedöma den offentliga stämning - med en mer än 87 procents noggrannhet. Hit källan länken för att se honom sin sak.

Hedgefond använder Twitter för att förutsäga aktiekurserna, OK Cupid att träffa tjejer publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 25 Dec 2010 20:18:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Business Insider | källa Bloomberg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar