söndag 26 december 2010

Nikon patent app detaljer objektiv med manuell och elektronisk zoom, videofilmare glädjas

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/25/nikon-patent-app-details-lens-with-manual-and-electronic-zoom-v/:
Vi räknade det var bara en tidsfråga, och visst verkar det som om ingenjörerna på Nikon är redan ett steg före alla andra. För dem som har försökt att spela in video på en konventionell DSLR, så har de sannolikt sprang in i en problem särskilt zoomning. Det är ganska svårt att FLYTTA en D3S under ideala omständigheter, men försök att hålla den stadigt och samtidigt hålla ett fast grepp om zoom och fokus ringer. Utan en kamera rigg, det är huvudsakligen omöjligt att få något mer än nybörjare fångar, komplett med massor av oskärpa och mer Jellyvision än du kan skaka en smörkniv på. Om allt går väl, kan nästa Nikkor-objektiv du köper det nämnda tragedi bara en komisk del av historien. Nikon tydligen drömmer om en enda lins som kan zoomas både manuellt (för stillbildsfotografering) och elektroniskt (för video), och ännu bättre, det finns ingenting som hindrar detta från att också stödja outfit: s säker-att-vara-kommande EVIL linje av mirrorless kameror. Då igen, det är inte som en patentansökan dikterar en kortsiktigt release, men om vi alla håller tummarna i enighet och svära trohet Big N, vem vet vilken typ av magi kan hända.

Nikon patent app detaljer objektiv med manuell och elektronisk zoom, videographers glädjas ursprungligen visades på Engadget , lör, 25 Dec 2010 23:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Electronista , Nikon Rumors | källa Egami | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar