söndag 26 december 2010

Ny sol maskin kunde generera vätgas bränsle, mat för dig framtida fordon

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/26/new-solar-machine-could-generate-hydrogen-fuel-food-for-you-fut/:
Vi är tveksamma att lämna denna en i mappen märkt "Awesome Saker som kommer aldrig att hända," men det är definitivt på bevakningslistan. En ny prototyp sol enhet har kokat ihop för att omvandla solljus till bränsle, ungefär på samma sätt en anläggning gör. Eco-minded folk förstår antagligen att konventionella solcellsmoduler "måste använda den el de genererar på plats", och därmed kan inte leverera energi på natten, det här enheten tar en ganska oortodoxa förhållningssätt, med hjälp av solens strålar tillsammans med ceria (en magisk , till fantastiska metalloxid) "bryta ned koldioxid eller vatten till bränsle som kan lagras och transporteras." I teorin åtminstone, enheten kan användas för att skapa väte och / eller kolmonoxid, där de förra är uppenbarligen bra för att tanka upp vätebaserad bilar i framtiden. Tråkigt nog är den befintliga prototypen fruktansvärt ineffektiva - bara omkring 0,7 procent av den solenergi som kan omvandlas till bränsle - men forskarna är övertygad om att de kan öka det till nästan 20 procent i tid. Vi kommer tillbaka i ett decennium eller så för att se hur det fortskrider.

Ny sol maskin kunde generera vätgas, mat till dig framtida fordon som ursprungligen visades på Engadget on Sun, 26 Dec 2010 02:18:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa BBC , UPI | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar