söndag 26 december 2010

HRP-2 humanoida roboten lär sig att använda hinder till sin fördel

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/26/hrp-2-humanoid-robot-learns-to-use-obstacles-to-its-advantage/:
Det kan finnas massor av robotar där ute kunna undvika eller övervinna hinder, men vi kan inte säga att vi har sett alltför många som faktiskt kan använda hindren till sin fördel. Det är påståendet att ryktet om detta så kallade HRP-2 robot byggd av forskare vid Japans National Institute of Advanced Industrial Science and Technology , emellertid, som kan upptäcka objekt runt det och urskilja hur de kan användas för att hjälpa den med en särskild uppgift - som lutar på ett bord för att hjälpa balans samtidigt sparka en boll till exempel. Som New Scientist påpekar, vare sig avsiktligt eller inte, slutresultatet är en robot som beter sig märkligt som en äldre person - se själv i videon efter rasten.

Fortsätt läsa HRP-2 humanoida roboten lär sig att använda hinder till sin fördel

HRP-2 humanoida roboten lär sig att använda hinder till sin fördel ursprungligen visades på Engadget on Sun, 26 Dec 2010 11:07:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Geek.com | källa New Scientist | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar