söndag 30 januari 2011

Chrysler visar upp Ram plug-in hybrid elektriska lastbil, inte kommer att sälja den till dig

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/30/chrysler-shows-off-ram-plug-in-hybrid-electric-truck-wont-sell/:
Det finns redan ett par hybridlastbilar på marknaden (främst från GM), men sant plug-in hybrid elektriska truckar är en annan sak. Chrysler nu ser ut att ändra på det, dock - åtminstone i liten skala - med sin nya Ram plug-in hybrid som är inställd på att bygga ut till åkerier i sommar. Det var bara första gången på den Washington DC Auto Show, och det par ett 12 kWh batteri från kanadensiska batteri-maker Electrovaya med Chrysler egen 5,7-liters HEMI V8-motor, som Electrovaya säger kommer att göra det möjligt för upp till 20 miles av körning på endast el. Tyvärr finns det inga ord om alla planer på att faktiskt göra trucken är tillgänglig för enskilda konsumenter, men Chrysler verkar åtminstone vara optimistiska om hybridlastbilar i allmänhet, med ett företag talesman att notera att halva ton pickups är naturligtvis mycket bättre på att bära en batteri än en bil, och att lastbilar fungerar bättre som hybridfordon plattformar.

Fortsätt läsa Chrysler visar upp Ram plug-in hybrid elektriska lastbil, inte kommer att sälja den till dig

Chrysler visar upp Ram plug-in hybrid elektriska lastbil, inte kommer att sälja den till dig ursprungligen visades på Engadget on Sun, 30 Jan 2011 10:09:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Edmunds | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar