söndag 1 maj 2011

Nanocones göra solceller effektivare, olycksbådande letar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/01/nanocones-make-solar-cells-more-efficient-sinister-looking/:
Going green är de stort, så solen håller på att bli en mycket önskad kraftkälla. Det är dock solceller "ineffektiva skörd av spiralskurna energi en viktig orsak de inte har tillskansat sig makten av petroleum. Tur att den stora hjärnor vid Oak Ridge National Laboratory söker att ändra på det med nanocone-baserad solvärmeteknik. Den teeny-tiny koner är gjorda av zinkoxid och skapa "en inneboende elektriskt fält distribution" för att förbättra elektriska laddningar transporter inom solceller. Vi är inte säkra på vad det betyder, men vi vet taggiga utseende designen ger 3,2 procent ljus-till-makt verkningsgraden som är en väsentlig förbättring jämfört med den magra 1,8 procent som dagens platta solceller som är gjorda av liknande material. Det är 80 procent effektivare, och 100 procent mer awesome.

Nanocones göra solceller mer effektiva, ser illavarslande ursprungligen visades på Engadget på Sun, 1 maj, 2011 05:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Physorg | källa ORNL | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar