söndag 1 maj 2011

Weird Science hjärta älskar sprit, hatar morgnar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/wxtZf7J9wrc/weird-sciences-heart-loves-booze-hates-mornings.ars:

Ditt hjärta är inte en morgon organ: dygnsrytm, förändringar din kropp genomgår baserat på tid på dygnet, påverka ett stort antal av kroppens normala processer. Det ser ut som de skulle kunna påverka onormala processer också. Forskare spårade hjärtinfarkt baserat på tid på dygnet, och mätt deras svårighetsgrad baseras på standardiserade prov av enzym nivåer. Det visar sig hjärtat hatar morgonen, eftersom MI storlek var störst i timmar från 06:00 till kl. Det skulle vara trevligt att se lite av bildbehandling, eftersom en möjlig alternativ förklaring till detta är att nivåerna av dessa enzymer är högre i hjärtat vid denna timme, så en identisk MI skulle bara släppa ut mer av dem. Ändå är det förmodligen värt att följa upp detta.

Och hjärtat gillar att dess sprit: Som bevis på att alkoholkonsumtion skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar har byggt ett tag, men det finns också växande bevis för att alkohol hjälper hjärtat även på nivåer där det är farligt för resten av kroppen. I en studie av över 40.000 personer, hade de som avstod från alkohol helt och hållet den högsta risken för kranskärlssjukdomar. "En skadlig konsumtion av alkohol är förenat med en minskad risk för kranskärlssjukdom efter kontroll för sociodemografiska, psykiatriska och beroendeframkallande riskfaktorer," avslutar hon. Men pressmeddelandet konstaterar att normerna för "farligt" att dricka skulle nog innehålla en hel del vuxna i Europa.

Men den lyssnar till bevis: I ett årtionde från 1996 och 2007 det svenska medicinska systemet kraftigt utökat sin användning av evidensbaserade behandlingar för hjärtinfarkt. Resultatet? Mortaliteten i dessa patienter uppvisade en konsekvent nedåtgående trend. Bevis verk-som visste?

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar