måndag 6 juni 2011

Googles sök för framtida resultatmål solen, inte bara molnet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/06/googles-search-for-future-profit-targets-the-sun-not-just-the/:

Dessa ödmjuka utseende contraptions avslöjades i en Google patentansökan för en "HELIOSTAT styrsystem" som automatiskt justerar solenergi speglar till optimal energi-skörd vinkel. En kamera och datorn är inrymt i den centrala tornet som tar emot värmen från speglarna, och tillsammans upptäcka när en HELIOSTAT är fel och sedan rätta till det med hjälp av ställdon. Låter som en konstig distraktion för en Internet-företag? Google tänker inte . Det är redan investerat $ 168 miljoner av världens största solenergi tornet i Mojaveöknen som en del av sina ansträngningar för att både minska sina egna massiva elräkning och diversifiera sin verksamhet. Det är också nu anställa tre nya tekniska personal för att göra detta. Intresserad?

Googles sök för framtida resultatmål solen, inte bara det moln som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 6 juni 2011 09:58:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Bnet , Slashdot | källa USPTO | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar