måndag 6 juni 2011

Weird Science gillar sina bin röras, inte skakas

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/MlVj508WfjI/weird-science-likes-its-bees-stirred-not-shaken.ars:

Bin blir deprimerade då skakad, inte rörd: Vi människor kan vara en pessimistisk mycket, att se det värsta i saker när vi blir deprimerade. Men det visar sig detta beteende är inte begränsat till människor, däggdjur och fåglar också visa negativa fördomar i sin kognitiva processer när de är föremål för långvarig stress. Nu kan vi klumpa blommor och bin tillsammans , enligt en lag från Newcastle University. Hur trycker man ett bi? Skaka kraftigt! "Vi visar för första gången som upprört bin är mer benägna att klassificera tvetydiga stimuli som förutspår straff", enligt författarna. Nivåerna av olika signalsubstanser var också sänks i bin. Författarna kan vara överansträngning lite när de hävdar att resultaten antyder "att honungsbin kan betraktas som uppvisar känslor," dock.

Man flyger veta om de para sig med en jungfru, och justera deras ejakulerar därför: Kvinna flugor är promiskuösa, och hanarna kompensera genom att lasta sina ejakulat med protein som manipulerar honorna "reproduktiva beteende. Den skrämmande delen: hanarna kan avgöra om den kvinnliga hade parats tidigare, och anpassa sina ejakulerar detta . Om honan är oskuld, den manliga pumpar henne full av ett protein, som signifikant ökar hennes äggproduktion. Om hon redan har parat sig, stör den manliga inte.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar