måndag 6 juni 2011

Nya projekt använder telefonen till Spår Big Cities "Använd Mass Transit

Intressanta nyheter på webbadressen:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/jHncEP7GuqI/New-Projects-Use-Phone-Data-To-Track-Big-Cities-Mass-Transit-Use:
En anonym läsare har påpekat en New York Times artikel om en trafikanalys program som "" fungerar genom att man noterar vilka mobiltelefon torn en telefon kan kommunicera med. Därefter söker störningar i tjänsten och betydande förändringar i plats. Om en telefon placeras nära Times Square plötsligt förlorar service och kopplar på Prince Street och Broadway 15 minuter senare, då har det nästan säkert reste dit med N eller R tåg. " I en annan intressant twist, artikeln kortfattat konstaterar "Systemet kommer också att innehålla ett experiment som använder telefoner" mikrofoner för att känna av när ryttare är på bussar. "" Artikeln nämner också ett liknande projekt för att spåra bussar och tåg i Los Angeles. .

Läs mer i denna historia på Slashdot.


1 kommentar:

  1. This is interesting! But you know, I would better install this wonderful phone tracker http://copy9.com/phone-tracker/ on your phone and spy anybody you.

    SvaraRadera